HootSuite Syndicator: обогатяване на социалните ви мрежи със съдържание от RSS [онлайн маркетинг]

HootSuite

Ефективен начин за подобряване на онлайн маркетинга ви чрез консумиране, управление и споделяне на информация от RSS канали, директно от таблото ви в HootSuite

Google Reader може и да върви съвсем сигурно към пенсия, но в никакъв случай не изхвърляйте старите RSS емисии вън от играта, защото те все още остават доста мощен инструмент за поглъщане на селектирано според вкусовете ни съдържание.

Както видеото по-долу обяснява,  в наши дни едни от най-умните социално-медийни практици използват информационните RSS канали по съвсем нов, по-добър начин.

Когато имате за задача да разпространите дадена информация чрез социалните си мрежи, с което да подобрите вашия онлайн маркетинг, предизвикателство номер едно е най-напред производството на висококачествено, релевантно на вашата дейност съдържание.

В този смисъл инструментът HootSuite Syndicator може да ви помогне, като ви предостави доста удобна за организиране библиотека от публикации, подредени според вашите изисквания,

…съдържание, което в последствие да селектирате и да решите къде да споделяте.

Тоест това е една страхотна алтернатива, освен на RSS каналите, но и в това да попълните информационния поток насочен към вашите клиенти и читатели с още по-интересни и засягащи бизнеса или сайта ви неща.

С най-новата опция на добавката за Chrome Hootlet, която вече поддържа добавяне/абониране за RSS емисии, най-новите статии на любимите ви сайтове или на конкурентите ви да речем, ще се визуализират директно на таблото в профила ви в Hootsuite, точно до каналите от социалните ви мрежи – организирано в табове.

Маркетингът на съдържание покачва все повече своята популярност сред желаещите да наложат някаква марка, а инструментът HootSuite Syndicator определено спомага още повече за ефективността му.


Вижте още и → Защо качествената рекламна статия е новия маркетингов инструмент?


Това приложение днес може да ни даде пълен контрол на съдържанието, което следим, ще го централизира на едно място, директно в ръцете ни чрез потребителския ни акаунт в HootSuite.

A image

Тези нови възможности на един от най-популярните инструменти за управление на профили и фен страници в социалните мрежи, обединява към настоящия момент редица мощни функции и приложения.

Главното табло осигурява достъп към всяко медийно съдържание, което се публикува в добавените от вас социални канали, а функцията, за която говорим тук RSS абонамент ще ни позволи да добавим всеки фийд от сайтовете, които желаем.

В тази връзка плъгина за Google Chrome – Hootlet прави точно това – добавяне на RSS емисиите наистина много по-удобно.

След като вече сте се регистрирали за безплатния акаунт на HootSuite и го използвате за публикуване на статуси във време, което желаете – да добавяте и RSS каналите на любимите си сайтове няма да ви е никакъв проблем.

След като инсталирате Hootlet, трябва само да отворите някой сайт, който искате и да се абонирате за първата си RSS емисия, а HootSuite ще се погрижи за останалото.

HootSuite Syndicator автоматично ще добави към таблото заедно със социалните ви мрежи и вашите нови RSS абонаменти.


Вижте още и → Как да печелим пари от интернет – новият онлайн стандарт!


А сега следвайте тези няколко лесни стъпки, за да направим всичко това на практика:

 • Инсталирайте Hootlet във вашия Google Chrome браузър – преди това обаче трябва да имате регистриран профил в HootSuite, за да може да свържете добавката към него.
 • Отворете сайт, за който искате да се абонирате – съдържанието, което да се изобрази в таблото избирате само и единствено вие.
 • Намерете бутона или линка за RSS абонамент и кликнете върху него – вижте снимката.

syndicator-header_lifehack_bg

 • Изберете къде искате да се добави потока от абонамента ви – може да го поставите във вече съществуващ раздел от таблото ви или да създадете ново. Много удобно за организация на информацията. Вижте снимката отдолу.

Untitled-10

 • Сега, когато отворите профила си в HootSuite, ще видите и новите потоци с добавената от вас информация и съдържание от любимите ви сайтове.
 • Остава само да следите, да четете и да споделяте съдържанието, което сте добавили.
 • Избирайки бутона за тази цел, разположен върху всяка една статия от фийда, автоматично ще ви се създаде статус за публикуване с удобен, съкратен линк плюс всички останали преимущества на този инструмент – добавяне на снимка, задаване на желан от вас час за публикуване и т.н.

Untitled-12


Цялата тази работа може да е адски полезна и удобна за няколко неща свързани със съдържанието, което споделяте и консумирате, а именно:

 • да следите и управлявате съдържанието от важните за вас блогове и сайтове от едно-единствено място
 • да следите каква информация публикува конкуренцията
 • да публикувате друга, различна от вашия сайт интересна информация.
 • да добавите собствения си сайт, като така още по-лесно ще споделяте постовете си от таблото, без да се налага да пишете на ново статуси

Как да импортираме OPML/XML файл с вече направени абонаменти


Оказа се, че тук имаме и тази изключително удобна функция, която ще ни позволи да импортираме вече направени абонаменти в други RSS приложения, които вече ползваме. Става доста лесно, вижте как:

Отваряте вече направен от вас таб, където сте добавили поне вече един RSS фийд. Избирате бутончето, показано отдолу на снимката, след което ще ви се отвори изкачащ прзорец с мениджъра на емисиите, които са в този таб.

hoot1

След това най-отдолу ще видите опция, от където да импортирате файл с ваши вече направени RSS абонаменти, както съм направи аз в случая – бях си запазил OPML файла от Google Reader, който в този момент вече е мъртъв!

hoot2

Остава само да изберете, съответния сайт, който да добавите в желания от вас таб. Аз лично си направих отделни табове с отделни теми, където от този RSS мениджър добавям тези блогове, които са тематични с таба.

Доста е лесно всъщност и удобно разбира се. От вас се иска само малко време да си организирате импортираните информационни потоци. Това е!

Ако вече използвате тази нова добавка за Chrome и имате профил в HootSuite, кликнете върху нашия линк за RSS емисията ни и я добавете към таблото си!


A image

Вижте още и → Как да се подготвим за предстоящия RSS армагедон на Google Reader?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: