16 разширения за Google Chrome, които всеки Родител трябва да има!

Google chrome,предпазим,деца

Google Chrome е обичан от много потребители браузър заради своята бързина и простота, но досега не успяваше да се издигне до репутацията и популярността на Firefox, заради липсата на разширения, които да се добавят към браузъра.

Сега обаче тази грешка е поправена и Chrome вече притежава огромен брой допълнителни добавки и съвсем спокойно можем да заменим Мозилата с него, като някои разширения даже са по-добри от тези на конкурента.

Всичко това е много хубаво, но какво ще кажем за инструментите, които можем да сложим, предназначени за деца и родителите им, които искат да ги предпазят в интернет?

Ние сме подбрали 25 Google Chrome добавки, които родителите могат да използват за безопасно сърфиране, за забавление и за учене на своите деца.

Всичко това можете да видите в списъка по-долу. Всеки линк с името на разширението води до страницата му за теглене или до страницата на разработчика му.

От целия този списък може би ще откриете няколко добавки, които ще използвате към браузъра за по-безопасно и приятно сърфиране в интернет за вашите деца.

Особено когато можете да намерите инструменти, които помагат да се избегнат опасните обекти в необятния и понякога опасен свят на интернет. А за още повече разширения можете да посетите и страницата Google Chrome Extensions Web site.

Разширения за родители:

 1. Adblock Lite е бърз и лесен начин да блокирате рекламите, докато сърфирате. Това е добавка, която не се нуждае от предварително конфигуриране преди да започнете да браузвате и скрива рекламите преди те да се появят на страницата. Нуждае се от ежедневно обновяване.
 2. CEOP’s internet safety advice е инструмент разработен от Child Exploitation и Online Protection (CEOP) Centre /Център за експлоатиране на деца и онлайн защита/. Изтеглете тяхното разширение и дръжте специалистите от тази организация да ви помагат където и когато използвате интернет.
 3. Click&Clean изтрива историята на браузъра, въведените интернет адреси, флаш кукитата/бисквитките/, всички следи от вашите онлайн активности, за да защити вашата сигурност и лични данни, особено ако ползвате чужд компютър.
 4. F Off! е филтър за нецензурни думи за Google Chrome, който почиства интернет от мръсни думи и изрази. Вярно е, че е за английски думи, но признайте, че доста от мръсните думи, които използват малките деца, са именно от този език. Това е чудесно приложение за хора, които биха искали да избират какъв вид език да консумират в уеб пространството или за тези, които искат да направят интернет по-чисто място за техните деца.
 5. LinkExtend създава лента с инструменти, позволяваща на родителите да настроят безопасно сърфиране на децата си в интернет, да инсталират KidSafe сигнал за уведомяване и инструмент за изтриване. Страхотен инструмент както за родители, така и за деца.
 6. SiteAdvisor for Chrome е основан на базата на известната антивирусна компания McAfee и нейния продукт SiteAdvisor и ви предупреждава за рейтинга и сигурността на страницата преди да я отворите.
 7. WOT или “Уеб на доверие” е приложение за безопасност, което ви предупреждава за рискови сайтове, които мамят потребителите си, доставят им malware или им изпращат спам. Има и класация на уеб сайтове – на кои от тях може да се вярва за безопасно сърфиране, пазаруване и търсене в интернет.

Разширения за забавление на децата:

 1. Chrome TV е безплатен плъгин, позволяващ на потребителите да гледат онлайн телевизия директно от техния Chrome браузър. С повече от 3000 ТВ канала от цял свят, това е най-добрият начин да гледате лесно ТВ на вашия компютър. Освен хилядите канали на най-различна тематика, има и специален канал за деца, с който ще можете идеално да намерите работа на вашите малчугани.
 2. Flixster Movies – разширение, позволяващо ви да намирате информация и всичко интересно покрай най-новите филми, които излизат, както и да гледате техните трейлъри директно от този инструмент.
 3. TV Chrome е ТВ добавка за Google Chrome, която позволява на юзърите да гледат на живо 2780 телевизионни канала, сортирани по страни и категории, директно от своя Chrome браузър.

Разширения за обучение продуктивност:

 1. Basic Calculator е прост и лесен за използване калкулатор, позволяващ да си избирате любим стил и иконки. Много удобен инструмент!
 2. Chrome Dictionary Lite ни дава възможност да преведем думите във всяка страница, която сме отворили с браузъра. За да преведете дума от страницата, натиснете иконката на разширението с лупичката, задръжте върху желаната дума с курсора и ще ви излезе като балонче преводът за езика, който сте избрали от настройките на разширението.
 3. Diigo Web Highlighter and Bookmark маркира уеб страниците, които четете с различни цветове. Също така позволява поставянето на тагове и лепването на бързи бележки!
 4. Google Dictionary помага да определите значението на думата с двойно кликване. Веднъж като кликнете, малък поп-ъп прозорец изскача и ви показва пълната дефиниция на тази дума. Иконката на програмата се появява в адресбара, да не я търсите на друго място!
 5. StayFocusd увеличава производителността на потребителите чрез лимитиране на времето през деня, което прекарваме пред губещи време уеб сайтове. След като си разпределите времето за деня за такива сайтове в добавката, след неговото изтичане, те ще се блокират и няма да можете да ги посетите в рамките на този ден. Изключително полезно разширение за премахване загубата на време и увеличаване резултата от нашата работа. Това е и много добър начин да настроите приложението за любимите сайтове на вашите деца, като така те ще се научат да остават много по-фокусирани и да ограничите времето, което прекарват в някои сайтове.
 6. Wikipedia Companion — Mini Wiki Browser е напълно функционален мини браузър и търсачка за огромния ресурс от информация – Wikipedia и важен инструмент за всеки Уикипедия потребител. Спестява ви време за търсене, многоезичен е и има опция за връщане напред и назад.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА