Chime: удобен, уведомителен център за Google Chrome – разширението, от което имахте нужда

уведомител,chrome

Вече няколко дни използвам едно простичко, но доста полезно приложение за Chrome, което ме държи информиран за всяка новост в най-важните ми социални профили, включително и пощата и не ми позволява да изпусна нищо важно…, та дори и маловажно. Вижте кое е то в остатъка от този материал:

Вашият удобен, уведомителен център за Google Chrome!

Т.нар. уведомления, нотификации или известия, наричайте ги както искате, са навсякъде в наши дни и са неизменна част от всяка нова версия, на каквито се сетите мобилни или десктоп приложения.

И въпреки това, що се отнася до интернет, там уведомленията за миксирани, смесени в зависимост от многобройните онлайн услуги, които ползвате, особено тези свързани със социалните мрежи.

dfgdfgdfg

Разбира се най-популярният браузър Google Chrome поддържа всякакви известия от различните уеб приложения, но за всяко едно от тях ще трябва да инсталирате отделна добавка за браузъра си, за да ви уведомява за настъпила новост или да отваряте всяка социална мрежа по отделно в браузъра например.

Също така, много онлайн услуги поддържат и уведомления по мейл, но съгласете се, че не може да държите цял ден отворена пощата си в браузъра, само за да не пропуснете нещо.

Целият този процес на известяване за нещо ново от всички уеб услуги, които ползвате може сериозно да се улесни и да се насочи само към едно единствено приложение.

Трябва само да си инсталирате Chime или по нашему “Звънчето” – ново разширение за Google Chrome.

В общи линии това представлява удобен център за уведомяване, от който е много вероятно да имате нужда и освен това може да направи доста повече, в сравнение с отделните приложения за нотификации взети заедно.

И причината, поради която исках да Ви запозная с него е, че сега вече може да получите всяка новост от ваши основни социални профили и мейли, базирани в gmail – директно от едно единствено място, което ми се струва никак не е малко.

Но нека да му хвърлим един по задълбочен поглед…

Разширението за Chrome – Chime!

[sws_divider_line]

Untitled-3

От това безплатно, страхотно приложение за браузъра Chrome, може да очаквате нещо като място, обединяващо всички ваши важни уеб услуги, които повечето от нас използват – социални мрежи и електронна поща.

Всъщност Chime е невероятно лесен за внедряване във вашия браузър и удобен за работа, тъй като всичко, което трябва да направите е да инсталирате приложението от уеб магазина на Chrome и да свържете всички уеб профили, от които искате да получавате известия чрез Chime /вижте снимката отгоре/.

“Звънчето” ще разпознае, че вече сте влезли в акаунтите си и автоматично ще ви позволи да започнете да получавате уведомления от тях, които ще се появяват под формата на изскачащ прозорец, докато работи браузъра ви.

Ако тепърва влизате в системата на Chime, кликнете върху иконката, за което приложение искате да използвате известията, логнете се и готово.

В момента Chime поддържа следните уеб услуги: Gmail, Reddit, Facebook, Twitter, LinkedIn, Quora, Github, Flickr, StackOverflow, Foursquare, и Google+ с опцията този брой да се разширява.

Веднага след като влезете в “Звънчето”, стартирайки го ще забележите и онлайн услугите, които поддържа приложението.

Ако имате непрочетени нотификации в някой от профилите си, които сте задали да ви известява, инструмента ще започне да ви уведомява за тях чрез малки изскачащи прозорчета в долния десен ъгъл на вашия екран, както вече казахме.

chime2

И за да ги получавате всичко, което трябва да направите е да е стартиран вашия Chrome браузър.

За да получавате нотификациите изобщо не е необходимо да сте отворили в отделен прозорец в браузъра съответната услуга, напротив – тя ще върши дейността си в скрит режим.

Тук целта е да работите или браузвате продуктивно по вашата си основна работа, вместо постоянно да проверявате пощата си или фейсбук акаунта си.

Когато получите съобщение под формата на изскачащ прозорец затова, че сте получили нов мейл или харесване във фейсбук на някоя ваша снимка например, кликнете върху нотификацията, за да ви отведе тя точно в услугата свързана със събитието, което е настъпило.

dfgsdg

В Gmail ще ви изпрати до самия непрочетен нов мейл, съобщение в twitter ще ви отведе в прозорец, в който директно да му отговорите и т.н.

Ако получите няколко известия наведнъж, “Звънчето” ще ги окомплектова в пакет, така че да ги видите заедно за по-голямо удобство.

Или пък просто може да отхвърлите нотификацията като просто изберете знака Х в прозорчето и го затворите, без да я отразите.

Това приложение за Chrome работи точно така, както и ще очаквате от него – удобно и автоматично.

Обратно в Chrome

[sws_divider_line]

Chime работи страхотно, докато през това време вие си вършите нормалната работа.

Ако игнорирате постоянните нотификации, които изскачат, след това може да видите всички ваши непрочетени известия, като в браузъра кликнете върху иконката на приложението…

chime3

…или като изберете иконката под формата на списък, с което да ви се отвори нов, подробен и удобен прозорец с всички непрочетени известия.

А избирайки иконка на отделно приложение, ще можете да филтрирате новостите само свързани с него.

Тоест ако решите да се фокусирате няколко часа само върху това да си свършите важните задачи на компютъра, след това удобно ще може да разгледате от едно единствено място всички новости в социалните ви профили и пощата.

Това приложение определено работи чудесно, изглежда страхотно и по всичко личи, че е инструмент, който съдържа в себе си всичко, което може да си пожелаете и бихте очаквали от услуга за известия в браузъра Google Chrome.

Единственото, за което евентуално може да съжаляваме е, че не поддържа повече услуги или интеграция със страхотния автоматизиран уеб базиран помощник IFTTT, но услугата все още е в бета версия и най-доброто вероятно предстои.

Инсталирайте Chime за вашия Google Chrome от тук!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: