12 безплатни WordPress теми, които сритват платени wordpress задници + голям БОНУС!

теми ,wordpress

Ако сте решили да стартирате блог и ще ползвате wordpress платформата със сигурност най-напред ще трябва да си изберете подходяща тема и то под подходяща имам предвид да ви харесва най-вече на вас.

В интернет може да попаднете на хиляди wordpress теми, които можете да си дръпнете безплатно, но истината, поне според мен е, че повечето от тях не струват или са някак си посредствени. А ти не искаш да си посредствен, нали?

Варианта, който може да приложите е да си платите за качествена, професионална тема за wordpress, да си дръпнете от нашия сайт такава за без пари или просто да прочетете тази статия докрай. Ако имате излишни средства обаче, моят съвет е да си купите професионална.

И все пак ако нямате средства или пък ви свидят/остана и пари да давате за теми-вижте колко платени има тук, които можете да си дръпнете безплатно/ имате възможност да си докарате елегантен, дори много красив дизайн,  да получите вградени доста допълнителни възможности и леки за работа теми като си изтеглите безплатна такава/в смисъл официално безплатна/

Въпреки, че са малко сред хилядите грозновати, има и доста добре направени професионални wordpress темплейти, за които разработчиците им не искат пари.

След известно мини проучване попаднах на цели 10 wordpress шаблони, които със сигурност биха могли  да сритат задника на доста от платените им алтернативи. Обърнете им внимание, мисля че ще ви харесат.

Забележка: Всички теми в тази статия съм ги тествал лично и работят. В това може да се уверите като видите снимките на админ панелите на всяка тема, които съм поставил, за да разгледате поддържаните от тях опции. Съветвам ви да обърнете внимание тези изображения, които съдържат възможностите на wordpress темите преди да теглите и инсталирате, за да видите дали ще ви свършат работа, макар, че най-добре да тествате на живо! Ако не работи някой линк, моля да ме уведомите в коментарите. Приятно ползване…

12 безплатни WordPress теми, които ритат платени задници

1. TheProton WP Themes

TheProton WP Themes

Тази тема е доста лесна за използване и модифициране независимо дали сте wordpress професионалист или просто начинаещ. Това е така поради немалкото възможности вградени в админ панела, където ще имате пълен контрол от почти всеки аспект на сайта ви. Темата идва за вас и с цели 7+ допълнителни цветови комбинации, от които може да избирате.

Освен това тази wordpress тема има и голямото, поне за мен предимство да разполага с страхотен слайдер в 3 различни jquery комбинации. Това наистина е уникалнен плюс, защото иначе тези, които може да намерите като отделни плъгини за слайд не са толкова красиви и не са пригодени за темата, както е в случая.

настройки на TheProton WP Themes lifehackerbg

Други много яки неща, които може да използвате ако се спрете на TheProton са динамичната странична лента с джаджи, подмяната на стандартния текст наречена cufon, която опция ако ползвате БГ език задължително изключете, поддръжка на новото WordPress 3.x  меню, валиден HTML5 и CSS, 3 различни варианта на външния вид на статиите, както и 30+ шорт кода /е това е много яко/, възможност за изграждане на портфолио и галерии и още доста неща.

И въпреки всичко, след като си я инсталирате темата ще ви изглежда празна, затова е нужно да понапълните сайта със съдържание и да си поиграете с настройките. За съжаление няма магически да се превърне в тази, която изглежда на демото, но с упоритост от ваша страна това е абсолютно възможно!

Live Demo | Download

2. Zincious WordPress Themes

Zincious WordPress Themes

Много стилна…Тази wordpress тема е чудесна за личен блог, технологични новинарски сайтове, такива за дизайн и други свързани с тези теми ниши. Това е WordPress 3.0 съвместима тема, която е заредена със солидна рамка за по лесно персонализиране. Това е тема, в която може би няма да се наложи да бутнете и един ред код, нито да разбирате от него/за теми без кодиране вижте и статията ни: Как да създадеш своя собствена, уникална WordPress тема без никакво програмиране/.

настройки на Zincious WordPress Themes

Zincious има много функции, като вграден креативен слайдер, който е много добре поставен в дизайна на шаблона, падащо меню с категории, интеграция на шрифтове, добавки за споделяне и контакт в социалните медии като Delicious, Digg, Newsvine, RSS, Stumbleupon, Technorati, Twitter, СЕО оптимизирана, възможност за поставяне на джаджа със случайни постове в страничната лента и още други функции. Вижте сами…

Live Demo | Download

3. iPad Fieden WordPress Themes

iPad Fieden WordPress ThemesТази и следващите два темплейта са от един разработчик, с еднакви настройки, но с доста различен дизайн. iPad Fieden е безплатна wordpress тема, опакована с елегантния дизайн в стил iPad, а той е доста красив. В админ таблото на темата присъстват панел за реклама, вграждане на google analytics, последните възможности на WordPress 3.0, любимите ми шорт кодове,  jQuery и още други.

iPad Fieden WordPress ThemesТази тема ще ви позволи да замените цялата странична лента, където са джаджите, както и футъра с уникален, персонализиран сайдбар дизайн. С iPad Fieden ще можете и да поставите рекламни спотове с размери 125×125 на банер в страничната лента с лекота. Рекламните полета работят така, че да можете да ги включвате и изключвате по всяко време!

Live Demo | Download

4. iPhone Denati WordPress Themes

теми ,wordpressiPhone Denati е типично блогърска тема с доста свеж, добър и подреден дизайн. В администраторския си панел разполага с място за поставяне на реклами и google analytics, последните възможности на WordPress 3.0, шорткодове,  jQuery и др. Темата също като предната ще ви позволи отново да замените стандартната странична лента с по креативен и ваш собствен дизайн. И тък можете да си “играете” с банерите за реклама с размери 125×125 пиксела за изображението. Общо взето тази тема като опции е подобна на предходната, но с някак си по крещящ дизайн. Все пак вие избирате…

Live Demo | Download

5. Easini WordPress Themes

теми ,wordpressТемата Easini е висококачествена wordpress портфолио тема, която идва опакована със слайдер на последните ви статии, подходящ за портфолио, бизнес, както и за магазинни блогове. Поддържа последните новости на WordPress 3.0, шордкодове и др. По структура е подобна на iPad Fieden, но с доста по топли и тъмни цветове!

Live Demo | Download

6. WordPress Anniversary Themes

теми ,wordpress

Темата има няколко опции за оформление, които можете да избирате. Просто изберете от админ панела на WordPress Anniversary Themes и от там решете дали искате постовете ви да се появяват нормално или в решетъчна структура. Може да изберете и положението на страничната лента: в ляво или в дясно искате да бъде.

Има още много функции като например: поставяне на джаджи освен в сайдбара, но и във футъра, лесни за използване настройки, така полезната опция WordPress post thumbnail-демек малка картинка за статията ви в началната страница, подръжка на най-новите опции в последните версии на wordpress, възможност за поставяне на джаджа с вашите последни публикации в twitter, създаване на номериране на страниците на блога, поддръжка на ефекта JQuery PrettyPhoto Lightbox, както и JQuery forms.

WordPress Anniversary Themes

Може да добавяте и вашите социални мрежи горе под логото, както и ще намерите полета за СЕО оптимизиране на темата в админ панела. Със своя леко ретро дизайн, този темплейт на мен лично ми е в топ 3 от тук присъстващите, особено с нормалната си блогова структура и красивото лого най-отгоре!

Live Demo | Download

7. SimplyBiz WordPress Themes

SimplyBiz WordPress Themes

Тази безплатна wordpress тема в стил бизнес портфолио е подходяща за всички, които да покажат своите произведения, услуги и продукти онлайн. Темата е направена с изчистен, но много професионален дизайн, подобен на който ще видите в много платени варианти. Навигацията в темата се отличава с поддръжка на падащи менюта, както и възможност за добавка на кратки описания за родителското меню.

SimplyBiz-Option

Съдържа също и доста важен елемент от всяко портфолио, а именно големия, адски ефектен, рутиращ слайдер. Имате още и опция за добавяне на видео в страничната лента, много добре стилизиран админ панел и доста други функции. Пробвайте я…доста е добра!

Live Demo | Download

8.Splendio-много яка

Splendio

Това е една страхотна, красива и доста нестандартна тема, разработена специално за читателите на един от най-популярните блогове в света.

Разработчиците казват, че този темплейт е създаден на базата на вградената в wordpress тема Twenty Ten, което освен, че означава, че ще трябва да сте с последната версия на wordpress, но и че ще имате на разположение един доста бърз и изчистен външен вид.

За да се уверите в това вижте демото от линка по-долу!

В горната част на шаблона има слайдер, в който ще можете да разположите допълнителен акцент върху най-важните си страници и постове, а основната част включва последните ви блог статии.

А в дясната страна на сайта ще намерите различни активности от блога ви, включително и последните ви туитове.

Долната част на сайта е проектирана с ясно изразения, с летен утенък син цвят, който придава много добър контраст с останалата част от проекта.

Там може да поставите различни джаджи с вашите страници, графични обекти, категории, архиви, последни статии и др.

настройка на Header в Splendio

За да използвате слайдера, номерирането на страници и flickr изображенията долу преди футъра е необходимо да си сложите и плъгините съдържащи се в пакета, който ще изтеглите от линка по-долу.

Независимо, че е безплатна, тази wordpress тема е адски професионално направена, без компромиси и е идеална за вашия иновативен, по-различно изглеждащ блог. Забийте всички с този готин дизайн…

Live Demo | Download(Theme + Plugins + PSD Sources)

9. Free HTML5/CSS3 WordPress 3.1+ Theme With Responsive Layout: Yoko

Yoko

Yoko е модерна и гъвкава wordpress, безплатна тема. С много добре структурирания си външен вид, темата се приспособява доста добре към различни размери на екрана. Дизайнът е оптимизиран за малко по-голям екран на работния плот, също така и за таблети и смартфони.

теми ,wordpress

За да направите вашия блог използвайки тази тема малко по индивидуален, може да използвате новите вградени опции за формати на статията като галерии, цитати и т.н. Също така ще ви се даде възможност да си изберете собствено изображение за лого, да персонализирате цвета на фона на сайта, както и цвета на линковете ви вътре в него.

теми ,wordpress

Други характеристики на тази безплатна wordpress  тема са: базирана на новия HTML5, отделна социална джаджа за сайдбара чрез, която да промотирате вашите профили в RSS, Facebook, Twitter, Flickr, Vimeo, LinkedIn или Delicious, шаблон за страницата да е в цял размер, без странична лента, шорт кодове за колони, информационни кутии и текст с 3 вида цвят и др.

 Download Видео уроци за настройка на темата

10. Mevine Free WordPress Theme

теми ,wordpress

Mevine е тема със стандартен дизайн от 2 колони и е доста подходяща за личен или новинарски блог. Темата притежава доста добър вграден слайдер, както и доста различно разпределение на категориите още в началото. Точно и това ми хареса в този wordpress темплейт. Изчистен е и леко по-различен от най-обикновен шаблон за блог.

теми ,wordpress

Работи се наистина лесно с него, тъй като има доста елементарен в добрия смисъл на думата админ панел. Може да видите многобройните настройки, които може да пипате на снимката отгоре!

Live Demo | Download

11. Hybridside

теми ,wordpress

Hybridside е безплатна тема за wordpress, която се отличава с много добър изчистен и елегантен дизайн. Основната цел на този шаблон е да предложи вариант за външен вид на тези от вас, които имат блогове свързани с писателството, личен блог или магазинен сайт. Но това са просто препоръки, вие може да я ползвате за каквато тема си поискате.

Hybridside-Options lifehackerbg

С минималистичния си дизайн и проста структура, съдържанието ви със сигурност ще блесне ако използвате тази тема. Основните възможности на темплейта ще ви позволят да избирате фоновия цвят на сайта, цвета на линковете, пълна поддръжка на миниатюрни изображения за всеки пост, 5 различни области за поставяне на джаджи/widget/ и др.

Live Demo | Download

Уникален бонус!!! Специално за читателите на lifehack.bg: Професионална wordpress тема-БЕЗПЛАТНО

[sws_divider_line]

12. Mingle – Multi-purpose WordPress Theme-40$

Mingle---Mix-it-up

Mingle е проектирана като изключително адаптивна и интуитивна, напълно професионална тема за wordpress. Неслучайно е по скъпа от всички останали в Themeforest, най известният сайт за платени wordpress теми-струва цели 40$.

В нея са включени административни функции, които ще ви позволят напълно да контролирате оформлението и дизайна на вашия сайт. Уникалния и лесен за менажиране външен вид гарантира, че вашият блог със сигурност ще се открои и ще бъде запомнен. Честно казано виждал съм доста платени wordpress теми, но тази наистина прави впечатление с интерактивността си, дизайна си и възможностите си.

теми ,wordpress

Темата използва HTML5 и CSS3, чрез което създава разширен набор от стилове използвайки последните технологии на web. Правилните заглавни тагове и стандарти за кодиране са използвани за осигуряване на по-добра оптимизация за търсачките. Използвайки технологията “drag-and-drop” или по наше му-влачане и пускане в мениджъра на слоеве, вие можете да създадете слой на страница по ваш избор и да го вкарате във всеки тип пост.

теми ,wordpress

Темплейта притежава и меко казано страхотна колекция от шорткодове, която ще ви позволи да създавате уникални статии с дизайнерски бутони, кутийки, цитати, колони, икони, ценови листи/вижте снимката отдолу/, табове и още много. Гъвкавостта на тази уникална wordpress тема ще ви даде възможност да направите дизайна и оформлението, от което се нуждае вашият уникален сайт.

MingleВ архива, който ще можете да изтеглите напълно безплатно, въпреки че е платен, се съдържат както пълната версия на темата, така и целия набор от графични файлове, допълнителни шаблони за страници и документация за инсталиране и конфигуриране!

Home-Page-(skin-6)
Един от 6-те допълнителни цветови схеми за различен дизайн

Препоръчвам ви, когато я инсталирате хубаво да прочетете документацията, защото настройките и възможностите са адски много и си иска търпение и работа, за да се получи наистина добър блог базиран на wordpress, но си струва с тази тема. И въпреки, че си заслужаваше да направя един отделен пост за тази тема, реших да ви я подаря безплатно като я включа в тази статия. Дано да ви хареса….

Live Demo | Free Download | Официална страница

Моля споделете тази статия ако искате да обхване ако не целия свят то поне голяма част от вашите приятели решили да стартират блог. Разпространявайте я както пожелаете и колкото пожелаете. Нека и други хора да се възползват от безплатните теми за wordpress, които ще сритат задниците на платените си алтернативи. Надявам се, че съм ви бил полезен, положих доста труд за това! Благодаря ви, че прочетохте този скромен пост…

А вие знаете ли за други безплатни wordpress теми, които ритат платени задници? Ако отговора е да, моля споделете ги с нас в коментарите. Ще се радваме да чуем и вашето мнение, заповядайте…

 

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА