2 страхотни, иновативни, безплатни начина за споделяне на файлове-онлайн!

споделяне,ge.tt,min.us,файлове

В света на онлайн споделянето на файлове в интернет със сигурност вече има доста добри инструменти и въпреки това непрекъснато излизат все нови и добри алтернативи. Да изберем нашият фаворит, който да ни стане спътник в ежедневната работа пред компютъра свързана със споделянето на файлове вече не е толкова лесно.

В този пост искам да ви презентирам 2 наистина добри онлайн услуги, позволяващи изключително лесно, бързо и интуитивно да споделяме работните си и любителски файлове, където си поискаме в мрежата.

Може би вече използвате известният dropbox, mediafire, box.net или някоя друга БГ алтернатива за размяна на файлове, но никога не е късно и не боли да проучите нови варианти на този вид услуга, разполагащи с още по-добри възможности и то безплатни.

Ще разгледаме 2 от най-новите уеб базирани алтернативи за споделяне и съхранение на файлове, които въпреки, че изглеждат семпло, предлагат удобен начин за работа чрез дърпане и директно пускане на файлове от вашия десктоп, съкратени уеб адреси, статистики и още готини възможности.

Стига общи приказки, да започваме с приложенията:

1. Ge.tt

споделяне,ge.tt,min.us,файлове

Ето още един прост за използване в реално време инструмент за споделяне на файлове, в който е акцентирано на бързото шерване на файлове, след което да продължите другата си по-важна работа. С този сайт можете да избрете файл или да го изтеглите от десктопа си и да го пуснете в сайта, след което да споделите съкратеното URL, което ще се генерира подобно на другите приложения в тази статия.

За разлика от останалите 2 приложения, това има готината възможност,  при която не е необходимо да чакате, докато файла ви се качи напълно в сайта преди тези, за които е предназначен решат да го изтеглят.

Тук също не се нуждаете от задължително регистриране на акаунт, за да започнете да качвате файлове, но пък придобиването на такъв безплатен ще ви позволи вашите файлове да живеят по дълго от 30 дни, плюс статистика за тях. Можете също и да добавяте и премахвате файлове, но всички останали, които са активни в профила ви ще стоят там до 3 месеца, след което ще бъдат изтрити.

споделяне,ge.tt,min.us,файлове

Както и при по горния инструмент и тук няма да можете да изтеглите всички накуп, така че ако имате няколко файла за споделяне, този на който ги споделяте ще трябва да цъкне на всеки един от тях поотделно. Но какво от това, инструмента е страхотен въпреки това малко неудобство!

2. Min.us

споделяне,ge.tt,min.us,файлове

Min.us в началото е създаден като супер лесен начин за  споделяне на добре изглеждащи картинни галерии, но в наши дни, тази услуга за съхранение на файлове се разраства и сега вече приема и други типове файлове като документи и видеоклипове. И тук можете да влачите и пускате файловете си от десктопа, които селектирате-директно в сайта.

След това ще можете да видите своя файл, да добавяте или изтривате други, както и да изтеглите цял пакет от файлове в компресиран zip архив. Можете да използвате услугата без да се регистрирате, но ако си направите безплатен профил ще придобиете още допълнителни възможности.

В заключение

Зад минималистичния външен вид на тези 2 сайта се крият инструменти предлагащи много функции, които могат да бъдат добри алтернативи на добре известните вече в интернет пространството.

Използването на тези безплатни онлайн услуги е толкова лесно колкото и например ползването на Dropbox, но нека да чуем затова и вашето мнение.

Кое от тях ще използвате незабавно, за да споделите файловете си?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА