Coggle – инструмент за създаване на мисловни карти

Извади супер лесно сложните мисли от главата си.

Мисловните карти или известни още като mind maps са чудесен начин за мозъчна атака, да си създадете бизнес план, да превърнете идеите си в реалност чрез очертаването на пътя им стъпка по стъпка или просто да помислите върху нещо.

За щастие има доста инструменти и софтуер, които да ви помогнат да изградите една наистина професионална мисловна карта, да я организирате, да я запазите, да я споделите и да я редактирате на по-късен етап.

Coggle – извади сложните си мисли по лесен начин

Уникален е – бързо се работи, страхотни инструменти!

Coggle е инструмент за картографиране на мисли, с който е изключително лесно да се започне проектирането на дадена ваша идея или план.

Влезте чрез профила си в Google и започнете да го използвате. Кликнете 2 пъти върху всеки елемент, за да го редактирате или на знака + , разположен от двете страни на всяка клетка, за да добавите допълнителни клонове от мисловната карта.

Ако пък поискате да изтриете вече създаден раздел, просто задръжте бутона ctrl и минете с мишката върху знака + , който ще видите как автоматично се превръща в знака Х.

Може да плъзгате отделните клони от картата както си поискате, да създавате под-клонове, да им променяте цвета и т.н.

По повод на цветовете, Coggle автоматично ще зададе цвета за всеки клон, като вие може да го смените – просто кликнете върху съответния клон и ще ви се появи палитра от цветове, от която изберете желания от вас. Никъде не беше споменато, че може да влагате и изображения, но аз опитах като ги пуснах от папката на десктопа ми директно върху картата и те се появиха там, въпреки че бяха с умален размер.

Тоест това е добър начин да си поставяте различни иконки например за всеки клон – вижте снимката отгоре. Когато приключите с мисловната карта ще може или да я изтеглите в PDF формат или като изображение в PNG формат.

Също така е важно да се спомене, че ще може и да я споделите с други хора онлайн като може да им позволите да я редактират или само да я разглеждат. Може също така и да виждате предишни версии на мисловната карта и по-ранни промени, които сте направили по нея. Най-хубавото на това страхотно, минималистично онлайн приложение е, че е напълно безплатно, лесно за работа и определено доста ефективно.

→  Пробвайте Coggle от този адрес

Само за членове на клуба!