Coggle – инструмент за създаване на мисловни карти

Мисловните карти или известни още като mind maps са чудесен начин за мозъчна атака, да си създадете бизнес план, да превърнете идеите си в реалност чрез очертаването на пътя им стъпка по стъпка или просто да помислите върху нещо.

За щастие има доста инструменти и софтуер, които да ви помогнат да изградите една наистина професионална мисловна карта, да я организирате, да я запазите, да я споделите и да я редактирате на по-късен етап.

Coggle – извади сложните си мисли по лесен начин

Уникален е – бързо се работи, страхотни инструменти!

Coggle е инструмент за картографиране на мисли, с който е изключително лесно да се започне проектирането на дадена ваша идея или план.

Влезте чрез профила си в Google и започнете да го използвате. Кликнете 2 пъти върху всеки елемент, за да го редактирате или на знака + , разположен от двете страни на всяка клетка, за да добавите допълнителни клонове от мисловната карта.

Ако пък поискате да изтриете вече създаден раздел, просто задръжте бутона ctrl и минете с мишката върху знака + , който ще видите как автоматично се превръща в знака Х.

Може да плъзгате отделните клони от картата както си поискате, да създавате под-клонове, да им променяте цвета и т.н.

По повод на цветовете, Coggle автоматично ще зададе цвета за всеки клон, като вие може да го смените – просто кликнете върху съответния клон и ще ви се появи палитра от цветове, от която изберете желания от вас. Никъде не беше споменато, че може да влагате и изображения, но аз опитах като ги пуснах от папката на десктопа ми директно върху картата и те се появиха там, въпреки че бяха с умален размер.

Тоест това е добър начин да си поставяте различни иконки например за всеки клон – вижте снимката отгоре. Когато приключите с мисловната карта ще може или да я изтеглите в PDF формат или като изображение в PNG формат.

Също така е важно да се спомене, че ще може и да я споделите с други хора онлайн като може да им позволите да я редактират или само да я разглеждат. Може също така и да виждате предишни версии на мисловната карта и по-ранни промени, които сте направили по нея. Най-хубавото на това страхотно, минималистично онлайн приложение е, че е напълно безплатно, лесно за работа и определено доста ефективно.

→  Пробвайте Coggle от този адрес

  • 265
  •  
  •  

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

>