10 уникално креативни, професионални wordpress теми-FREE

безплатни теми ,wordpress

Мислехте, че съм забравил категорията wordpress от сайта, нали? Не, няма такова нещо! И за да го докажа, влизам отново с пълна сила в нея чрез тази страхотна колекция от професионални и официално платени wordpress теми, които естествено по традиция в lifehack.bg, ще можете да изтеглите абсолютно безплатно и то с напълно работещи версии.

Казвам работещи, защото в желанието си всичко, което пускам наистина да работи, а не да парадирам само с гръмки обещания и фрази, съм тествал всяка една от тези wordpress теми и всяка една от тях работи без никакъв проблем.

Естествено ще се наложи малко да ги разучите и да тествате преди да успеете да постигнете това, което ще видите за всяка една от тях в нейното демо.

Но ако го направите и имате търпение за това, наистина ще сте в състояние да изградите един доста интересен, креативен блог или сайт чрез wordpress темите, които следват в списъка по-надолу.

Аз ви оставям с тази така да се каже “богато-ресурсна” статия, а вие си четете и разглеждайте. И не забравяйте, че можете да имате всяка една от тях безплатно, независимо че са платени! Дерзайте…всичко по-долу е за вас….

1. WP Hotel

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

WP hotel е страхотна WordPress премиум тема специално разработена за собствениците на хотели, хостели и всеки бизнес, който посреща гости под каквато и да е форма.

Тази тема ще превърне вашия wordpress блог в напълно функционален хотелски уеб сайт с отделна секция за портфолиото ви от снимки на стаите ви, резервация и форма за контакт и да не пропускаме страхотния дизайн.

Някои от основните характеристики на темата са: система за резервации, форма за контакт, автоматично оразмеряване на снимките на стаите ви, страхотен админ панел за управление, SEO оптимизирана.

Изтегли безплатно

2. Alchemy

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

Нов, страхотен дизайн на wordpress тема с ефектна анимация, която ще накара посетителите ви да се усмихнат, вместо да се ядосат, че сайтът ви е временно затворен за ремонт.

Темата е тунингована с доста функции за контакт и социални медии, интегрирани в красивия ѝ дизайн. Като по този начин този шаблон ще направи всичко възможно да задържи посетителите ви и да ги направи доста по-ангажирани с вашия сайт.

Чрез тази тема вие ще можете да информирате относно точното време, когато сайтът ви ще е отново на линия, време представено по един доста интересен начин.

Също така ще ви предостави поле, в което посетителите ви да въведат мейл адреса си, за да се информират своевременно за всичко ново около сайта ви.

Накратко казано Alchemy е wordpress тема, чрез която ще управлявате всичко само от една страница с няколко натискания на копчето на мишката. Страхотен начин да уведомите потребителите си, че подобрявате сайта, който обичат!

Демо | Домашна страница | Изтегли безплатно

3. Gallerise

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

Gallerise WordPress темата е създадена с цел да направи лесно и доста впечатляващо публикуването и промотирането на вашите графики, дизайн, бизнес или изобщо каквото правите по един по-различен начин.

Темата се отличава с креативен дизайн и е доста удобна за създаване на портфолио на вашата работа, фирма и дейност. Лично мен адски много ме впечатли слайдерът в началото на страницата, изключителен е…Има още доста какво да се види по нея и възможности, които да се използват.

Горещо препоръчвам тази тема не само заради външния ѝ вид, но и заради атрактивните т.нар. shortcode-ве, чрез които ще добавите още допълнителни екстри към съдържанието си. Отделно темата върви с много на брой цветови схеми, така че да намерите вашата най-подходяща.

Изтегли безплатно

4. Media Store – Review & Downloads WordPress

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

Темата за най-популярната блог платформа wordpress-Media Store е сайт, чрез който ще изградите онлайн магазин за ревюта и теглене на различни цифрови продукти, който е идеален за хора, които искат да представят дигиталните си продукти и да дадат възможност на хората да си ги изтеглят, нещо подобно на принципа на работа на iTunes.

Възможности

 • Мощна система за ревюта – Включен плъгин за оценка: GD Star Rating
 • Страхотна система за Download – включен wordpress плъгинът Utilizes Download Monitor
 • PayPal интеграция – нещата, които предоставяте за теглене може да направите така, че да ви се плащат
 • Функционален интерфейс, включващ: влизане в системата, регистрации, забравени пароли, профили, редактиране на профили и страници за теглене
 • Custom Post Type – различен вид постове
 • Тонове страхотни Shortcode-и – Слайдери, ревюта, снимки, видео, контактни форми, блог, портфолио, бутони и още много други екстри /вижте ги в демото/
 • Филтрирана система за търсене – потребителите могат да филтрират ревютата и да търсят в сайта по брой тегления, рейтинг и т.н.
 • Страхотна поддръжка на видео –поддържа формати FLV, MP4 , MP3, HTML5, както и YouTube и Vimeo
 • Индивидуален външен вид на страници и постове – можете да направите всяка страница с индивидуална структура
 • Вградена контактна форма
 • Промяна на цвят и шрифт – редактирайте цвета, шрифта и размера му на всяка една страница
 • TimThumb – автоматично оразмеряване на снимки
 • Неограничен брой по вид странични ленти – създайте си колкото искате странични ленти с различен дизайн и слагайте всеки от тях на която страница си поискате в сайта
 • Множество опции в админ панела – тонове от лесни за използване и персонализация на темата възможности
 • Съвместима с всички браузъри

Изтегли безплатно

5. POWERPLAY – Premium Multipurpose WordPress Theme

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

Много яка, много разчупена, много креативна, страхотно меню и огромен брой shortcodes-цели 70! С това единствено изречение може да се опише тази wordpress тема, освен че това тук е и последната обновена версия на Powerplay.

Да не забравя и красивия слайдер, който ще краси заглавната ви страница, ако пожелаете. Забележете и в демото на темата изключително богатото меню, което предоставя и което можете да си направите и вие като то включва и добавянето на изображения в него.

Както споменах тази wordpress тема съдържа уникално голям брой добавки към писането на статии под формата на shortcode включващи: бутони, табове, колони и още наистина много спец ефекти.

Освен това ще разполагате и с цели 6 различни вида постове/страници под формата на слайд, портфолио, събития, препоръки, често задавани въпроси и новини под формата на блог.

Това съвсем не е всичко, има и още адски много възможности, но тях ви оставям да прегледате сами, че ако тръгна да ги изреждам ще трябва да се скъсам от писане….

Изтегли безплатно

6. Levos-wordpress тема от типа 5 в 1

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

За наистина творчески мислещи и различни хора! Този wordpress шаблон е едно от най-добрите решения за бизнес блог, фирмен сайт, портфолио или ревю на работата на един фрийлансър, например.

Темата работи без проблем във всички известни браузъри и има голям масив от възможности, чрез които да представите следващия си проект.

Тук с тази wordpress тема наистина говорим за креативност и един по-различен начин на представяне на нещата. С тази професионална тема със сигурност ще се отличите от останалите.

безплатни теми ,wordpress

Разгледайте демото и ще се уверите сами! Ако решите да я ползвате, в домашната ѝ страница има няколко видео клипа, в които ще видите как се работи с нея, както и ще разгледате наличните и опции.

Изтегли безплатно

7. Set in Stone – wordpress тема в модерен стил

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

Set in Stone е тема за wordpress с доста модерен и детайлизиран вид, направена, за да украси вашия блог, портфолио, бизнес и почти всичко друго, за което може да се направи сайт.

Тази тема се отличава с екстремно лесно използване чрез админ панела, който предоставя. Освен това ще ви даде пълен контрол от всеки елемент от дизайна на вашия сайт, базиран на нея.

А с опциите за цветове и шрифтове вие ще сте в състояние да създадете сайт, който никога не сте си представяли. Наистина една креативна и модерна тема…

Изтегли безплатно

8. Brink – Magazine WordPress Theme

[sws_divider_line]

безплатни теми ,wordpress

Brink е идеална wordpress тема за сайт с множество статии, попадащи в мрежа от различни на брой категории. Опциите на темата, удобното меню, което предлага в дизайна си, намалените изображения за статии и интуитивният лек външен вид на шаблона ще накарат вашето съдържание да заблести.

Също така можете да редактирате и типографията от наличните настройки, интегрирани в темата. Дизайнерският пакет на темата пристига още и с различни цветови гами: тъмна, зелена и синя – която си изберете!

Тук е заложено повече на изчистения дизайн, а не толкова на креативността! Темата има още доста характеристики, но тях ще видите в домашната ѝ страница

Изтегли безплатно

9. ToomMorel

[sws_divider_line]

ToomMorel

ToomMorel е професионална WordPress тема с изчистен и модерен интерфейс и с огромен брой функции.

Направена е така, че външният ѝ вид да не разсейва читателя и да го държи насочен към съдържанието, което е доста подходящо за всеки бизнес сайт или блог със статии.

Тази тема е един от фаворитите ми в този списък и неслучайно е и най-скъпата /49$/!

безплатни теми ,wordpress

Някои от по-основните ѝ характеристики са: три различни кожи – синя, лилава, червена и сива; набор от страхотни екстри, обогатяващи всяка една статия като разделители, контактна форма, ефекти върху снимките и др.; създаване на индивидуални като дизайн различни страници; неограничен брой различни странични ленти като дизайн и още много други.

Изтегли безплатно

10. Magnificent

безплатни теми ,wordpress

Сега с тази wordpress тема ще можете да покажете доста голям обем съдържание в изключително прост и елегантен начин, използвайки компактния дизайн на Magnificent.

Отличаваща се с нетипичните за блог четири колони домашна страница с 5 области за вашите добавки /widgets/, вие ще имате доста възможности за персонализиране на съдържанието, което ще се появява на началната ви страница.

Темата има също и цели седем различни цветови шаблона, което означава, че със сигурност ще намерите стила, който ви е нужен или поне ще попаднете на много близък до вашия с този голям избор на цветове.

безплатни теми ,wordpress

Magnificent има вграден, разбира се, скрипта timthumb за оразмеряване на изображения, както и възможност за добавяне на реклами в сайта като те могат да се включват и изключват по всяко време от богатия на функции админ панел.

Разбира се, както виждате от горната снимка на панела с опции на темата, възможностите и са адски много. Остава само да се възползвате и да си я изтеглите абсолютно безплатно.

Изтегли безплатно

Финални думи

[sws_divider_line]

Това беше днешната мини-колекция от безплатни wordpress теми. Надявам се, че намерихте вашата и вече сте готови да стартирате поредния си креативен проект.

Дано да съм ви бил от полза. Няма да скромнича и ще кажа, че вложих доста труд в тази статия и ще съм ви благодарен, ако мъничко ме подкрепите като я споделите или гласувате за нея чрез бутоните за социалните мрежи.

Няма да крия, че имам още много какво да споделя с вас на страниците на lifehack.bg като ресурси по темата wordpress теми и wordpress плъгини, а да не говорим за уроци, но и това ще стане малко по малко.

Засега толкова от мен, очаквайте следващата порция по темата, но този път с няколко размазващи wordpress плъгина – естествено платени, но само за вас for free…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: