Защо експертите са толкова досадни?

Знаете ли какво следва след като станете експерт?

Започвате да ставате досадни!

В ресторанта вашия приятел дизайнер се оплаква от малкия шрифт на менюто, приятелят ви музикант мрънка заради фоновата музика в заведението, а колегата ви мениджър се оплаква от обслужването. Защо по дяволите…?

Проблемът е, че тяхната експертиза дразни. Те са обучени да забелязват грешки. Толкова са наясно с това, кое не е наред, че не се въздържат да го отбележат.

Дори по-лошо: знаят и как да го поправят.

Запознати са с всичко необходимо, за да правят нещата страхотно, така че няма как да не се ядосат, когато някой не е взел очевидното (за един експерт) решение.

Нас посредствените тези неща не ни притесняват. Доброто си е дотатъчно добро.

Онези обаче, които са най-непримирими и знаят как да подобрят ситуацията вършат тежката работа, нужна да се направят нещата страхотно!

Недоволните експерти не се съгласяват с посредственото.

Те просто отиват и го правят много по-добре от нас!

Да, досадни са, но…

Истината е, че вършат нещата в наша полза.

Ядосват се от аматьорските ни изпълнения като се захващат с тях, за да не ни се налага на нас да се справяме с посредственото си изпълнение.

Затова следващият път, когато приятелят ви се ядоса на дизайна, икономиката или на нещо друго, за което не ви е толкова грижа, благодарете му, че поема тежестта да знае как да поправи нещата. Напомнете му, че благодарение на него те ще станат по-добри.

? Вижте още: Каква е разликата между аматьори и професионалисти?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → вземете подарък
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си