Безплатно споделяне на големи файлове с възможност за креативно брандиране

WeTransfer,безплатно споделяне на файлове

Имали ли сте нужда от услуга за безплатно споделяне на големи файлове в интернет? Повечето от вас вероятно сте изпадали в подобна ситуация, нали?

Но или услугата, на която сте се спрели няма да поддържа размера на файла ви или самото качване ще трае до безкрай. А в наши дни нуждата от подобни операции се е увеличила драстично и лека полека тя определено се превръща в рутина.

В тази връзка може би сте си задавали въпроса: Съществува ли елегантна услуга за трансфер на файлове, която да не ми създава тези проблеми?

Онлайн услугата WeTransfer определено има качествата да е отговора, който търсите.

Това красиво приложение съществува от 2009г и до момента е трасферирало над 100 млн файла от самото си създаване. Чрез този уеб инструмент ще може да изпращате файлове с размер до цели 2GB, а освен това предлага и на бизнеса уникални възможности за брандинг/само за 10 евро на месец, но ефекта е много добър/.

А кое е най-хубавото от цялата работа ли?

Че базовата функция по трансфер на файлове е напълно безплатна. Е, хайде да опитаме да изпратим на някого някои от нашите по-големи файлове и да видим дали WeTransfer ще се справи с тях /линк към услугата в края на статията/.

Да хвърлим един поглед

greenmons_1920x1200

WeTransfer е простичко приложение, което ще ви даде възможност да споделите файл до всеки, който си поискате чрез мейл адрес или директен линк безплатно.

За разлика от повечето други подобни услуги за споделяне на файлове, тук може да изпратите такъв с размер до цели 2 GB, без да е необходимо да се регистрирате, за да го направите. Няма рекламни банери или изскачащи прозорци, които да дразнят.

Единствената реклама, която може да видите може да бъде лично вашия брандиран тапет, ако решите да се възползвате от платената опция WeTransfer Plus.

Интерфейсът за безплатно споделяне на файлове


wetransfer2

Първото нещо, което ще забележите в уеб услугата е колко изчистена и без излишни простотии е интерфейсът. Както споменах, няма никакви реклами, с изключение на тапета отзад. Единственото, което ще намерите е разположен в ляво, малък плаващ панел, където да добавите желания от вас файл и да изберете начина, по който да го пратите /мейл или директен линк, или и двете/. След като изберете файла си, същия този панел ще ви покаже и процеса на качване в проценти. А накрая остава само да си вземете линка за споделяне или да потвърдите качването, когато то приключи.

Да видим и самото използване


Изпращането на файл с WeTransfer не отнема време, тъй като не е нужно да се регистрирате – просто разглеждате файловете си, решавате кой искате да пратите, въвеждате до 20 мейл адреса, пишете и вашия собствен мейл адрес, може и съобщение да добавите към файла и сте готови.

we

Едновременно  може да качите единичен или няколко файла, стига да не надвишават 2 GB. Файловете ви ще се съхраняват в рамките на услугата в продължение на 2 седмици  преди да бъдат изтрити от сървърите на WeTransfer. След като файлът е качен, ще получите потвърждение на мейла с опции да споделите същия файл с други хора плюс директен линк, който може да споделите по чат или в социалките.

Untitled-3

Нещо, което е важно да се отбележи е, че също така ще получите и известие на мейла си, когато вашите получатели изтеглят файловете си. Едно от най-големите предимства на WeTransfer е, че не е нужно да чакате да качите напълно файла си, за да въведете мейлите на получателите, което означава, че ще можете да започнете да качвате голям файл, без да се налага да чакате действително да се изпрати.

Когато той се качи, на мейла ви ще се изпрати уведомление, че всичко е станало успешно.

Плюс това, в същия този мейл няма да видите никакви подвеждащи рекламни банери, които могат да ви объркат или да ви подразнят, както вас, така и вашите получатели и особено ако те са ви някакви клиенти.

Untitled-1

Тоест спокойно може да използвате тази услуга в полза на вашия бизнес, без да се притеснявате, че клиентите ви ще видят други реклами или бранд, а нищо друго освен важните файлове, които им пращате. Освен ако не решите самите вие да брандирате услугата с вашата марка.

Ако решите да брандирате

redmons_1920x1200

Има два начина, чрез които марките могат се промотират чрез WeTransfer: като се регистрирате за премиум акаунта и настроите ваш, личен кликваем тапет /background/, разположен върху целия сайт на услугата. Или като регистрирате свой собствен канал – брандиран суб домейн: например lifehack.wetransfer.com, където на ротационен принцип ще се изобразяват до 3 различни тапета, които вие сте си избрали, заедно с линк към сайта на вашата марка в долната част на страницата.

Untitled-2

Когато изпращате файлове с помощта на личен канал, мейлите изпратени до вашите получатели ще включват вашия личен тапет за фон, а получателите ще бъдат изпратени до суб домейна ви, за да си изтеглят файла. Освен това, файловете ви ще бъдат на разположение за 4 седмици, вместо 2 както е безплатния вариант.

Тази услуга е на цена от 120 $ на година и може да се използва както от фирми, така и от хора на свободна практика, които искат да се промотират по един наистина готин начин, когато изпращат работата си до клиенти и доставчици.

Това определено е един добър, креативен начин да промотирате марката си, докато трансферирате важните си файлове.

Бързина на работа и изпълнение


WeTransfer работи толкова бързо, колкото е бърз нета от доставчика, който ползвате. И след като го тествах установих, че е доста по-бърз при качване дори и от добрия, но малко прехвален Dropbox.

В момента приложението работи под Flash, не поддържа мобилните версии твърде добре и не може да влачите и пускате файлове директно.

Добрата новина е, че в момента се разработва HTML версия, която вече ще включва всички тези липсващи функции и то доста скоро.

В тази ниша определено има силна конкуренция, но са малко приложенията, които са едновременно елегантни, простички за работа и изчистени, да не забравим и поддръжка на голям размер на файловете.

За не особено добър пример ще ви дам известният DropSend, който също ще ви позволи да качите файл до 2GB, но само 5 пъти в месеца, а страницата на другия известен конкурент 4share за изтегляне изглежда ето по този начин:

A-4shared-download-page-the-actual-download-link-is-hidden-by-a-pop-up

WeTransfer може да се използва вместо Dropbox или Yandex disk например, когато не искате да пълните облаците си и харда с ненужни файлове, а само тогава, когато трябва да изпратите файлове, нужни само на клиентите ви. Също така тази безплатна услуга, благодарение на уведомленията по мейл ни държи информирани за това кога и дали получателите ни действително са си дръпнали файловете, което понякога е доста важна информация и предимство пред Dropbox и останалите

Изводи


WeTransfer е лесен за използване и според мен определено е една от най-добрите услуги за споделяне на файлове създавано до сега.

Чудесно е, че бизнес модела на неговите създатели не само цели да генерира приходи, но също така и осигурява по-добро потребителско преживяване за своите крайни клиенти.

Всичко в приложението – от фона на интерфейса до уведомителните мейли изглежда страхотно и работи доста добре. А най-голямото предимство от нулевата цена на базисната услуга, просто затвърждава доброто впечатление.

Ако ви се наложи да изпратите елегантно някой по-голям файл, WeTransfer е точно за вас!

Помислихте, че сме забравили да сложим линк към услугата?

По-спокойно и без нерви, не сме го забравили, ето го и него:

Може да изпробвате Wetransfer от този уеб адрес

[sws_divider_top]

Вижте още иDropbox – go FUCK yourself… Привет Яндекс Диск

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак