5 приложения за обработка на снимки за супер ефектни постове в Instagram – FREE

Запази за по-късно
 

Ако искаш постовете ти със снимки да бъдат отличителни и забележими (особено в Инстаграм) ще ти трябват добре обработени изображения.

А кое изображение е идеално?

Да, малко подвеждащ въпрос. И все пак…

Това, което има добра композиция, яркост, цветове и тонове. Трябва да използваш правилния интензитет на филтри и ефекти, за да получиш желаният ефект.

Но без да прекаляваш!

Вече не е нужно да си професионален фотограф. Всичко от което се нуждаеш е камерата на смартфона ти, няколко инструмента за редактиране и точната практика.

Макар, че доста се работи по непрекъснатото подобряване на качеството на снимките в платформата на Instagram, все пак ние ти препоръчваме да използваш външни приложения, за да постигнеш по-добър ефект и да блеснеш във фийда.

Тези, които сега ще ти предложа ще ти помогнат за:

  • Преоразмеряване – чрез него ще можеш да оразмериш снимките, съобразно изискванията на Instagram, без те да загубят качеството си.
  • Дизайна – добавяне на текстове, наслагвания на снимки и надписи.
  • Редакция и добавяне на ефекти – филтри, които варират от основно изрязване до мащаб на фона, промяна на цвят, нюанс и наситеност и много други.

5 външни предложения за обработка на снимки за Инстаграм:

Adobe-Photoshop-Express

# 1. Adobe Photoshop Express

Филтрите в Instagram може и да ти се струват разнообразни, но всъщност предлагат долу горе едно и също качество. Затова опитай с версията на Фотошоп за Андроид и iOS.

Той има повече от 80 филтъра, чрез които финалният резултат ще бъде труден за разграничаване дали е правен от аматьор или професионалист.

🔸 Adobe Photoshop Express – Андроид | iOS

Adobe-Photoshop-Express

# 2Snapseed

Трябва ти редакция на отделни части от снимката?

Инструментите, които предлага Instagram дават възможност за промяна на цялата картина. Ако искаш да правиш промени само на отделни елементи на изображението, имаме решение.То се налага при снимки, правени при лоши условия на осветление.

В такива случаи определени области на изображението могат да бъдат коригирани.

Възможностите на приложения като Snapseed ще ти помогнат с това.

С негова помощ ще можеш да промениш експонацията, наситеността и други параметри на избрани части от изображението. Страхотно, нали!

🔸 Snapseed – Андроид | iOS

Adobe-Photoshop-Express

# 3After Focus

Instagram има портретен режим, с ефект „буке“, но можеш да го използваш само, ако обекта е лице. Ако искаш да избереш друг обект това, което ти трябва е After Focus.

Всичко, което трябва да направиш е да очертаеш ясна линия, която да отдели основния обект от фона, а приложението ще направи всичко останало, и то съвсем професионално.

🔸After Focus – Android/ iOS

Adobe-Photoshop-Express

#4. LightX

Ако искаш още повече възможности за професионална обработка, обърни внимание на риложението – LightX. С него ще можеш да смесваш снимки, да създаваш необичайни ефекти, като например двойна експозиция. Има възможност за подчертаване на отделни области от изображението и прилагането на сенки към тях.

Възможностите на приложението наистина са доста и ще ти е необходимо малко повече време, за да се научиш да работиш с него, но определено си заслужава!

🔸  LightX – Android/ iOS

Adobe-Photoshop-Express

#5. AirBrush Editor

Ако често използваш селфи камерата на телефона си, Instagram функциите няма да могат да ти помогнат.  Ние имаме нещо много добро за теб.

AirBrush Editor е страхотен редактор за снимки с лесни за употреба инструменти за ретуш и филтри за естествено красиви резултати.

Чрез приложението можеш да регулираш различни части от лицето – да премахнеш пъпки и петна по кожата, да направиш по-плътни устните си, придаваш яркост на очите, обем на косата и др. Направо истински стилист и гримьор в джоба ти!

🔸 AirBrush Editor – Android / iOS

 📸 Виж ощеПълен гид за размерите на снимки и видео за Instagram 

Имаш ли твое любимо приложение, което да споделиш с нас?

  • 81
  •  
  •  

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

>