ТОП 25 приложения за разкрасяване: премахнете дефектите от снимките си

Искате ли да блеснете с перфектно селфи в Инстаграм?

Искате да се вталите, гърдите да увеличите, зъбките да разкрасите, кожата да освежите, целулит, бузки и краченца да понамалите, без дори да се потите?

Да, няма лице или фигура, които да са перфектни (поне не и на живо).

Винаги има недостатъци!

В цвета на кожата, в извивките и чертите на лицето или в размера на тялото. Това е стресиращо, особено ако си изкарвате хляба с външния си вид.

Добрата новина: Има безплатни мобилни приложения за редактиране на снимки за iPhone и Андроид, които ще усъвършенстват лицето и фигурата ви само за миг, за да ви представят перфектно във Фейсбук или Инстаграм.

Тук събрахме най-добрите от тях!

С тяхна помощ ще се разкрасите безплатно с лекота…

Тази специална колекция събира на едно място най-добрите безплатни приложения за разкрасяване на селфита и друг тип снимки:

  • Гримиране и изглаждане на кожата
  • Премахване на недостатъци и бръчки от лицето
  • Оформяне на тялото и скриване на дефекти
  • Добавяне на текст, стикери и рязане на фон
  • Редакция на изображения и снимки

? Гледайте видеото и разберете как реално работят тези приложения:

*пуснете го на цял екран, за да виждате промените


Е, видяхте го нагледно…

Когато приключите с материала, в ръката си ще държите инструменти, с които ще премахвате торбичките под очите, пъпките, петната и дефектите по тялото си. Ще може да се издължите, да се вталите, да се разкрасите и изобщо всичко, което ще направи дигиталния ви образ перфектен.

Инструментите са съвместими с iPhone и Андроид, а използването и последиците след това (психологически, емоционални и физически) са лично ваша отговорност. С дуги думи, не прекалявайте!

? Бележка: въпреки, че приложенията по-долу са специално подбрани, подредбата им в статията е на случаен принцип.

Разгледайте всички и си изберете фаворит.

? Вижте и тези 25 професионални трика за магнетични изображения!

1. BeautyPlus – перфектни селфита за Инстаграм

BeautyPlus е едно от най-популярните мобилни приложения изобщо!

То ще ви предложи изключително мощни инструменти за редактиране, артистични ефекти, автоматично подобряване на лице, тяло и кожа. С него може да си правите страхотни селфита, от които да изтриете акнето, да оправите носа, устните, скулите, кожата, очите, лицето, фигурата си – изобщо всичко, което смятате, че не ви е наред.

Именно с това приложение направих видеото по-горе.

Това обаче не е най-доброто! То тепърва предстои…

ЛИНК

2. BeautyCam

Това мобилно приложение за разкрасяване се отличава с възможността си да прави т.нар. AR селфита на различни интересни фонове, с опция за добавяне на стикери и  редактиране на снимки в аниме стил.

Може да ретуширате изображенията и видеата си, да разфокусирате обекти в снимката и да размивате фона (blur).

Работи перфектно за селфита и с двете камери.

ЛИНК

3. YouCam Perfect

Това е едно от най-добрите приложения за разкрасяване, което може да използвате през 2020 г. Чудесен инструмент, с който ще превърнете селфитата си в шедьоври.

Можете да изрежете фона, да изтриете нежелани обекти или хора от него. Добавен е и чисто нов интелигентен алгоритъм за избелване на зъби.

Това е едно от най-добрите приложения, които може да използвате в Андроид, макар, че поддържа и iOS.

ЛИНК

4. Cymera

130 селфи филтри, 7 интересни обектива, ефектно размиване на фона само с едно докосване, 200 различни елемента за оформяне на прическа и грим, функции за оформяне на тялото, стикери, анимации, меми, арт ефекти и инструменти за редактиране.

Перфектно за доброто ви представяне в Инстаграм!

ЛИНК

5. Airbrush

Приложение за фото дигитален грим, с което ще прикриете недостатъците по лицето си. А множеството четки за цвят на кожата ще ви позволят да представите снимката си по най-красивия възможен начин. Ще получите още и инструмент за премахване на бръчки, избелване на зъби, елегантни филтри и много други опции.

Чрез приложението можете да регулирате различни части от лицето – да премахнете пъпки и петна по кожата, да направите по-плътни устните си, да придавадете яркост на очите, обем на косата и др.

Истински стилист и гримьор в джоба ви!

Може да сравните снимката си преди и след “гримирането” (използвайте функцията, за да няма фрапантни разлики).

Ще получите и подробни инструкции за всеки инструмент, така че лесно да овладеете изкуството на китосаните турбо селфита…

ЛИНК

6. YouCam Makeup

Всички жадуваме за бляскав външен вид. Такъв, какъвто постоянно виждаме в социалните профили на т.нар. родни инфлуенсъри, модели и артисти.

Постиженията на външният им вид може и да са тайна за нас обикновените хора, но пък като не можем като тях в реалния живот, то нищо не ни пречи да покажем блясък в дигиталния. Макар че и това си има цена.

С това приложение ще направите селфито си да изглежда зашеметяващо и все пак естествено. Ще може да добавяте и фото филтри и ефекти, за да ви видят приятелите и феновете ви в една блестяща светлина.

Може да избирате от колекция с готови настройки, с които автоматично да подобрите лицето си.

ЛИНК

7. Sweet Selfie

Избелете зъбки, използвайте коректора, смалете носа си, оправете очите и цвета на устните. Приложете филтрите за селфи и си залепете стикер.

Това приложение така ще ви снима, че никой да не забележи как снимката ви в Инстаграм ще се наежи…

ЛИНК

8. BestieCam Selfie Beauty Editor

Супер лесен за употреба, този мобилен фото редактор за снимки ще ви даде тонове филтри, автоматично ретуширане и стикери.

С него ще може да промените и формата на лицето, да удължите краката и да приберете корема. И ще го направи нежно…

ЛИНК

9. VSCO – Look Artistically Beautiful

Ако не търсите просто приложение, с което да се нагримирате, то VSCO ще ви даде множество други вградени функции и инструменти за редактиране на снимки, които могат да направят външния ви вид да изглежда зашеметяващо. Зареден е и с много функции, които ще придадат на утруденото ви лице елегантна структура и перфектен външен вид.

Може да персонализирате изображението си като променяте контраста, акцентите, сенките и купища други аспекти на фотографията.

ЛИНК

10. Candy Camera

Тук имаме филтри и за най-капризните, всеки от които може да се регулира, за да получите точно този ефект, който търсите.

Освен със снимки, филтрите работят и с видео клипове. Има и автоматичен режим за създаване на колажи от няколко селфита.

Специално внимание заслужава редактора на изображения.

С него може да коригирате чертите на лицето си само с няколко леки движения на пръста.

ЛИНК

11. Perfect365 – One-Tap Makeover

Това е мобилен инструмент за корекция на грим и коса.

С него ще можете да си нанесете макиаж, който ще е доста по-естествен от този, който предлагат останалите приложения. Ще имате на разположение и над 20 различни шаблона за целта. Ако искате да разкрасите лицето си ще имате под ръка опции за: подобряване на кожата, отстраняване на дефекти, избелване на зъби и т.н. След като приключите с редактирането ще можете да споделите снимката директно в социалните мрежи.

ЛИНК

12. Makeup Plus

С това безплатно приложение ще направите образа си за Инстаграм да изглежда от красив по-красив.

Това е виртуален гримьор, който ще ви сложи подходящо червило, ще премахне торбичките под очите и ще пооправи цвета на косата ви. Интересното тук е, че ще можете директно да пробвате върху снимката / лицето си продукти за грим от най-популярните брандове в света.

ЛИНК

13. InstaFace Makeup

InstaFace Makeup използва своята вградена интелигентна технология за разпознаване, за да направи грима, който ще нанесе на лицето ви по-прецизен и естествен. След това ще тунингова селфито ви с красиви ефекти и атрактивни стикери.

ЛИНК

Ако пък искате по-слабо лице или тяло, опитайте и:

ЛИНК

14. Adobe Lightroom CC

Това приложение на Adobe е мощен редактор на снимки за телефон, но с доста повече ръчни настройки и последващо запазване в DNG формат.

Lightroom е удобен, когато е необходима основна обработка на изображението. За по-сложни неща се препоръчва Photoshop.

ЛИНК

15. Enlight

Enlight е мобилен софтуер, който ще ви помогне не само да направите качествени снимки с телефона си, но и да ги превърнете в артистични творби.

Чрез него ще можете да комбинирате различни снимки, да добавите атрактивен текст и дори да си направите меме. Работи само на iOS.

ЛИНК

16. Facetune

Задължително приложение за любителите на селфита! То ще ви помогне да направите зъбите си по-бели, очите по-блестящи, а кожата безупречна. Ще може да регулирате светлината, да си изберете филтри, да ретуширате снимката и да обработите фона.

ЛИНК

17. Phonto

Искате супер персонализиран текст върху селфито си?

Това е едно интересно приложение, което ще ви позволи да добавите ефектен надпис към снимките и селфитата си, които след това може да използвате за стори във Фейсбук или Инстаграм. Налични са множество шрифтове (поддържа и кирилица).

С този ап ще слагате текст върху изображенията си точно, както си поискате.

ЛИНК

18. CutStory / Story Cutter

Искате да пуснете видео стори, но клипа ви е прекалено дълъг?

В момента като стори в Инстаграм може да пускате клипове до 15 секунди. В случайте, когато видеото ви е по-дълго ще имате нужда от инструмент, който да го нареже / скъси. На помощ идва това приложение, което ще раздели видео клипа на по 15 секундни парчета, за да публикувате, което от тях си поискате като стори.

ЛИНК

19. B612

B612 разпознава лица като ви позволява да ги трансформирате в реално време, използвайки екзотични маски и филтри. С това приложение ще може да се покажете като приказен герой или злодей от филм на ужасите – каквото ви пожелае сърцето. За да създадете подходяща атмосфера има и анимации, с които да разнообразите.

Традиционните филтри и ефекти за разкрасяване също са налични.

ЛИНК

20. Meitu

С това приложение, буквално с два клика, ще можете да промените образа си до неузнаваемост чрез: изглаждане на кожата, подобряване на областта около очите и косата, нанасяне на грим.

Може да работите с портрет тип селфи или със снимки, на които сте в цял ръст, за да се вталите или да изтъните пухкавите си краченца.

Може да добавяте атрактивен текст, филтри и стикери.

ЛИНК

21. Adobe Photoshop Fix

Искате ли да си имате личен дигитален пластичен хирург?

Най-впечатляващия раздел на това приложение е дигиталната “пластична хирургия”. Както подсказва името му, тук може да се превърнете в собствения си виртуален д-р Енчев, който ще отстрани всички недостатъци, с които ви е дарила майката природа.

Може да коригирате наклона и размера на носа си, да добавите обем в гърдите си, да удължите брадичката си, да смалите бузките или талията си. Направо магия… Много от потребителите на този инструмент казват, че е мощен като Фотошоп! Всъщност, това може би е най-добрия мобилен портретен редактор за селфита!

Тук няма да намерите традиционните ефектни филтри, тъй като компанията ги е вкарала в приложенията си Photoshop Express и Photoshop Mix.

 ? Виж и тези 10 психологически трика за създаване на изображения, които многократно ще подсилят посланието ти!

Обработка на снимки за ефектни постове в Instagram – FREE

Ако искате постовете ви със снимки да бъдат отличителни и забележими (особено в Инстаграм) ще ви трябват добре обработени изображения.

А кое изображение е идеално?

Да, малко подвеждащ въпрос. И все пак…

Това, което има добра композиция, яркост, цветове и тонове. Трябва да използваш правилния интензитет на филтри и ефекти, за да получиш желаният ефект. Но без да прекалявате!

Вече не е нужно да сте професионален фотограф.

Всичко от което се нуждаете е камерата на смартфона ви, няколко инструмента за редактиране и точната практика.

Тези, които следва да ви предложа ще ви помогнат за:

  • Преоразмеряване – чрез него ще можеш да оразмериш снимките, съобразно изискванията на Instagram, без те да загубят качеството си.
  • Дизайна – добавяне на текстове, наслагвания на снимки и надписи.
  • Редакция и добавяне на ефекти – филтри, които варират от основно изрязване до мащаб на фона, промяна на цвят, нюанс и наситеност и много други.

Приложения за обработка на снимки за Инстаграм:

22. Adobe Photoshop Express

Adobe-Photoshop-Express

Филтрите в Instagram може и да ви се струват разнообразни, но всъщност предлагат долу горе едно и също качество.

Затова опитай с версията на Фотошоп за Андроид и iOS.

Той има повече от 80 филтъра, чрез които финалният резултат ще бъде труден за разграничаване дали е правен от аматьор или професионалист.

23. Snapseed

Adobe-Photoshop-Express

Трябва ви редакция на отделни части от снимката?

Инструментите, които предлага Instagram дават възможност за промяна на цялата картина. Ако искате да правите промени само на отделни елементи на изображението, имаме решение. То се налага при снимки, правени при лоши условия на осветление. В такива случаи определени области на изображението могат да бъдат коригирани.

Възможностите на приложения като Snapseed ще ти помогнат с това.

С негова помощ ще може да промените експонацията, наситеността и други параметри на избрани части от изображението. Страхотно, нали!

24. After Focus

Adobe-Photoshop-Express

Instagram има портретен режим, с ефект “буке”, но можеш да го използвате само, ако обекта е лице. Ако искате да изберете друг обект ще ви трябва After Focus. Всичко, което трябва да направите е да очертаете ясна линия, която да отдели основния обект от фона, а приложението ще направи останалото, и то съвсем професионално.

25. LightX

Adobe-Photoshop-Express

Ако искате повече възможности за професионална обработка на снимки, обърнете внимание на LightX. С него ще смесвате снимки, ще създавате ефекти като двойна експозиция. Има възможност за подчертаване на отделни области от изображението и прилагането на сенки към тях. Възможностите тук наистина са доста и затова ще ви е необходимо малко повече време, за да се научите да работите с него.


Споделете приложенията и с вашите приятели!

 ?Вижте още и:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта