Fotor: професионален, FREE редактор за снимки с брутално много възможности!

fotor,ефекти за снимки

Най-добрите фото ефекти за снимки – напълно безплатно + възможност за създаване на колажи и професионално редактиране на изображения – представяме ви Fotor!

Его маниаци, Facebook наркомани и вие търсачи на най-якия безплатен софтуер – това е за вас! Възоснова на своето популярно десктоп приложения, разработчиците на Fotor създадоха и уеб базиран вариант, в което няма нищо чудно, тъй като сега облачните услуги определено са на мода. И въпреки, че се работи през браузъра, повярвайте ми – много е леко за работа и е пълно до пръсване с безплатни възможности и ефекти, които да приложите върху любимите ви снимки! Да, web базираната услуга е напълно съпоставима с десктоп приложението, факт, който за подобни услуги е доста необичаен.

Още повече, че това е наистина мощен графичен редактор!

Мисля си, че определено ще ми бъде много трудно до края на статията да не използвам повече от 2-3 суперлатива за този безплатен софтуер за редактиране на снимки, даже това ми се струва невъзможно – просто е брилянтен.

А защо, четете нататък…


Освен за браузър, Fotor има и перфектно решение за десктопа ви, независимо дали е Мас или Windows 7 или 8. И за да бъде всичко съвършено, може да си инсталирате приложение на инструмента и за iPhone и Андроид.

Тоест създателите на този безплатен графичен редактор са обхванали всяко възможно устройство и среда, в които може да го ползвате – направо е уникално.

Преди да направя статията, изпробвах уеб базираната версия, след което инсталирах и десктоп версията на моя windows 7. Обработих няколко мои снимки, направих си 2-3 колажа и сега вече спокойно мога да говоря от личен опит!

Но преди да продължа, искам само да вметна нещо важно: интерфейсът на програмата е изключително удобен и добре графично представен – абе яка работа ви казвам.

Но не бързайте да търсите линк към сайта, потърпете още малко и вижте на какво е способен Fotor – бъдещия ви любим помощник в подобряването на фотографиите ви.


fotor

Когато отворите уеб версията ще ви се появи в ляво контролният панел с ефекти, опции и всичко, което ще е на ваше разположение, оформено в сив и зелен цвят.

Направи ми впечатление, че приложението работи доста бързо и без дразнещи забивания едновременно и на двата най-популярни браузъра Chrome и Firefox.

Тук в браузъра нямаме два отделни модула както в десктоп варианта и може да прескачаме в колажите и в редактирането на фотографии.

Забелязах, че в десктоп версията липсват някои филтри – например любимите ми Vintage, докато в уеб версията ги има.

Също така там няма и някои елементи за създаването на колажи.

НО това на мен лично не ми е никакъв проблем, тъй като и двете версии работят бързо и безпроблемно и точно затова ги използвам заедно…

…така или иначе ефектите им са поразяващи!

ефекти за снимки

След като инсталирате редактора на фотографии и го стартирате, ще бъдете помолени да изберете тази задача, която искате да изпълните в момента – редактиране на снимка или създаване на ефектен колаж.

Факт е, че програмата се състои от два отделни модула както споменах, които работят независимо един от друг на вашия десктоп!

Когато отворите настолната версия, ще ви се появи прозорец с тъмни цветове, фон, на който още по добре ще се откроят супер професионално изглеждащите ефекти.

Там ще видите удобното контролно табло с инструменти.

То е разделено в няколко категории, в които се намират всички възможни ефекти и инструменти, чрез които ще манипулирате вашите изображения и снимки.

Когато заредите желаната от вас фотография за редакция, само с един клик ще сте в състояние да коригирате нейните недостатъци, в зависимост как и къде е снимана. И всичко това ще става напълно автоматично.

Тук ще намерите доста автоматизирани скриптове за корекция, които ще се погрижат за подобряване на снимката ви според това дали сте снимали на плажа, пейзаж, нощно снимане, без светкавица и т.н. – просто избирате нещо и натискате бутона!

На снимката на следващата страница ще видите някои от възможностите на редактора:

A image

Тук, с изключение на автоматичния режим за корекция, ще видите основни опции с възможност за ръчна манипулация на яркост, контраст, експозиция, наситеност и т.н.

Основното, за което аз лично използвам този уникален безплатен софтуер са ефектите, които имам възможност да прилагам, ефекти, които изглеждат като направени от професионалист.

Може да превърнете фотографията си в черно-бяла снимка, може да я направите да изглежда ретро, винтидж, да прилагате всякакви други комбинации от всички налични фантастични ефекти, които ще са на ваше разположение – изобщо ще се разцепите да прилагате ефекти и да споделяте във Facebook-a, гарантирано!

Трябва също да отбележим и наличието на функцията Tilt Shift.

Чрез нея ще вграждате в изображенията ефект, които може да акцентира на определена част от снимката, като всичко около нея е замъглено.

Една функция, която е по възможностите само на професионалните фотоапарати.

A image

Към готовите изображения могат да бъдат добавени и красиви рамки, както и да бъдат записани на твърдия ви диск във форматите JPG, PNG, BMP и TIFF. Или пък ако пожелаете, може да ги изпратите директно във Facebook, Twitter или Flickr.

Създаване на колаж от снимки


Въпреки че бях скептично настроен, не по-малко интересен се оказа и втория модул на програмата за създаване на колажи.

Веднага след отварянето му може да изберете желания от вас шаблон и съотношението на частите му, след което само трябва да си изберете снимки.

Остана само да ги провлачите и пуснете в съответните части на колажа.

колаж от снимки с fotor

И тук искам да отбележа, че при уеб версията има елементи, които липсват в десктоп варианта и не е зле да ги пробвате и двете. Честно казано не мога да кажа с коя от версиите ми беше по-лесно да работя….

Ако са ви тесни рамките на стандартните шаблони за колажа, може да изберете опцията за свободен стил, в която снимките ви ще се нахвърлят една върху друга, където вие да си ги подредите по желание.

Може да изберете фон за колажа или ако предпочитате само цвят – лудница!

Ако още не сте се изкушили да преминете направо към линка водещ към този безплатен графичен редактор и сте все още с мен, вероятно вече сте се убедили, че Fotor разполага с меко казано впечатляващ арсенал от инструменти за редактиране на снимки и създаване на колажи.

Напомням Ви, че този софтуер е напълно безплатен и има версии за всички популярни платформи, така че може да използвате любимите си ефекти,

…независимо от устройството, с което разполагате.

Освен това е достъпен от всяко място с интернет благодарение на удобната си web версия. Така че какво Ви остава, освен да го пробвате и да се уверите, че до сега говорих само истината…

Web страница | Директно към версия за: WindowsMacWin 8Android и iOS


Вижте още няколко страхотни инструмента:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: