Колекционирай и споделяй каквото си поискаш с лекота и стил чрез Dropmark

колекционирай,приложение,Dropmark

Готови ли сте за поредният страхотен безплатен онлайн инструмент от lifehack.bg?

[sws_divider_line]

Приложение, чрез което ще колекционирате любимите си снимки, сайтове, музика, клипове, текст, документи и изобщо каквото се сетите – безплатно и със стил!

Сигурен съм, че в ежедневието ви непрекъснато се налага да прехвърляте файлове, да събирате снимки за поредната си статия, продукт или презентация, както и да колекционирате полезни сайтове за бъдеща употреба или пък може би просто събирате красиви изображения…

А вероятно искате да качите ваши собствени фотографии от компютъра си някъде на сигурно място в интернет, до което да имате винаги достъп?

Точно за тези ваши желания, цели и дейности имам нещо, което да ви предложа, нещо което ще направи тези ваши онлайн активности доста по-продуктивни, лесни и приятни.

колекционирай,приложение,Dropmark

Споделянето на файлове, било то за бизнес цели или просто за удоволствие в наши дни става доста проста и лесна задача с този огромен набор от онлайн услуги за целта, които може да използвате безплатно.

И като човек, който поддържа сайт, чиято задача е да открива най-добрите инструменти, които биха могли да са ви полезни, аз винаги съм нащрек за най-лесните, продуктивни и безплатни начини за работа с файлове през интернет.

Да, наистина има доста приложения от този тип, но на толкова простичък и ефективен не бях попадал… Поне до сега!

колекционирай,приложение,Dropmark

Тези дни, докато преглеждах източниците, от които черпя информация за статии в lifehack.bg и се лутах в океана от полезна информация, почти случайно попаднах на елегантен инструмент, с красноречивото име Dropmark, който изглеждаше, че работи страхотно.

В последствие се оказа, че това наистина е така…

Та Dropmark е едно място в уеб, което ще ви позволи да си създадете неограничен брой колекции от файлове от всякакъв вид, уеб сайтове, снимки, аудио файлове и видео забележете не само от интернет, но и от вашият компютър, за да може да разполагате с тях където и когато си поискате.

Приложението работи перфектно и се използва уникално лесно и просто.

колекционирай,приложение,Dropmark

Даже в първият момент, докато го пробвах се зачудих дали няма още нещо, което трябва да правя, за да си свърша работата с него. Оказа се че не!

Освен това е изключително гъвкав и подходящ за различни цели. След малко ще поговорим за някои от тях и ще видим как и за какво можем да използваме простичкият, но супер полезен Dropmark.

Преди това обаче ви предлагам да изгледате това кратко видео, направено от мен, в което ще ви покажа как работя с моя Dropmark акаунт. Мисля, че този клип ще ви даде представа за идеята на инструмента. Така че гледайте….

Видео представяне на Dropmark от lifehack.bg

[sws_divider_line]

Ако ти стана интересно и си любопитен как работи всичко това не спирай да четеш…

Основното, което трябва да знаем за приложението

[sws_divider_line]

колекционирай,приложение,Dropmark

Dropmark е онлайн базирано приложение, което ще ви позволи да създавате колекции от файлове, линкове, текст по начина, който искате вие и вашата аудитория да консумира, независимо дали сте самите вие, колеги или ваши приятели.

Почти цялата работа с приложението се изчерпва единствено с влаченето и пускането на желаното от вас съдържание в него благодарение на drag-and-drop интерфейса му, който също така разпознава и различните типове файлове за по лесното им възпроизвеждане директно в него.

На кратко казано това в общи линии е безплатна услуга за съхранение и споделяне на файлове с акцент върху простотата, бързината и елегантността, с които показва вашето съдържание и ви дава да го използвате, независимо къде се намирате.

И така, остава само да започнем да го използваме…

[sws_divider_line]

За да се възползваме от възможностите на Dropmark е необходимо да си направим бърза регистрация и да изберем дали искаме да ползваме основният, безплатен акаунт или платения такъв.

колекционирай,приложение,Dropmark

Безплатният акаунт ни предлага 250MB свободно пространство и ще ни позволи да качваме неограничен брой елементи/файлове.

Докато платеният струва нищожните 4 долара на месец за цели 25GB виртуално пространство.

Тук може би си помислихте, че 250МВ са доста ограничено място, но все пак аз ви съветвам да гледате на този инструмент като средство за създаване на колекции с файлове свързани с настоящата ви задача или работа или просто за забавление, а не толкова за място, в което да държите файлове за по-дългосрочно им съхранение.

А и 250МВ да запълните в документи, текст и снимки хич не е чак толкова малко.

[sws_divider_line]

Ако обаче ви трябва виртуална система за съхранение на файлове и то дългосрочно, инструмент, който да ви държи на сигурно място нещата във виртуалното пространство, горещо ви препоръчвам да разгледате статиите:

[sws_divider_line]

Бързата регистрация е и добро средство за тези от вас, които искате да поканите и други да си сътрудничат с вас чрез Dropmark и да взаимодействат с вашите колекции.

Но можете и да дадете на останалите достъп само да виждат вашите неща чрез споделяне на генериран линк от приложението водещ към съответната ви колекция, линк, който ще намерите в настройките на всяка една такава.

Вашите неща и колекции в Dropmark

[sws_divider_line]

колекционирай,приложение,Dropmark

Dropmark не само ще ви позволи да качите в него и да споделяте снимки, аудио, документи и други видове файлове, но също така ще може да качите в него обикновен текст, линкове и да вградите медия елементи.

Някои файлови формати като MP3, JPG, PNG, GIF, PDF, DOCX, XLSX и PPTX могат дори да се разглеждат директно в рамките на приложението, докато останалите могат да бъдат изтеглени.

Всичко, което качите в Dropmark се обединява в колекция, която предварително ще създадете и ще и дадете име /може и на български/ и нещата ви в нея ще бъдат поставени заедно, на едно удобно място подобно на дъските в Pinterest.

Всички елементи ще се показват прегледно под формата на миниатюри /или с иконка на съответния файлов формат/ в чист grid вид, от където могат да бъдат преглеждани и сваляни.

Освен файлове, ще можете да добавяте и линкове към уеб сайтове и онлайн медии, като просто кликнете върху бутона със знак + в горния десен ъгъл в лентата на приложението и използвате полето, което ще ви се появи .

Вкарването на линк към сайт ще генерира малко негово изображение /снимката отгоре/, за по лесна ориентация или за още по-лесно хващате адреса на сайта от адрес бара и направо го пускате в съответната колекция-аз точно така правя.

колекционирай,приложение,Dropmark

Също така може да поставяте уеб адрес на видео от youtube и още по-добрия vimeo, песни от адски популярния напоследък Soundcloud, или пък снимки от Flickr и Instagram.

Любопитно: Instagram е страхотна услуга за споделяне на уникални снимки, която обаче е на разположение единствено като приложение за iPhone. Понеже аз, а и много от вас не разполагат с такъв телефон, от тези милиони яки снимки може да се възползвате като си инсталирате приложението Pokki на десктопа. За повече инфо относно този инструмент и ползването на Instagram през него вижте: Добавете огромна мощ към вашия десктоп с помощта на уникалния Pokki

Ако искате да добавите към колекцията си цитат например, описание към вашата колекция или бележка за тези, които взаимодействат с нея или просто текст, отново кликнете върху бутона в  горния десен ъгъл и напишете това, което си поискате /поддържа български/

Още за използването на Dropmark

[sws_divider_line]

колекционирай,приложение,Dropmark

Точно защото този уеб инструмент е толкова гъвкав и може да поддържа много различни типове файлове и медия, имате възможност да го използвате по адски разнообразни, различни и креативни начини.

Искате ли да представите вашите мисли и идеи на клиентите си? Просто поставете подходящите изображения, музика и файлове в една колекция и им ги представете!

Идеите за предназначението на Dropmark са наистина много и всеки от вас сам ще реши дали и за какво да го използва.

Аз лично видях, че този инструмент е страхотен начин да си организирам текста и изображенията, на които много държа за всяка моя статия. Вие може да го използвате за каквото друго си поискате!

Още малко идеи…

Сега се сещам, че можете да създадете портфолио с вашата работа за секунди, като просто маркирате файловете от папката си на компютъра и ги пуснете в приложението, а добавянето на видео и звук ще направи нещата още по атрактивни и професионални.

Също така може да използвате Dropmark за създаването на чернови като помощни средства за ваши проекти, да организирате изграждането на сайт или нещо подобно.

Ако работите дистанционно с група, Dropmark е чудесен начин за споделяне на ресурси по проект – всичко важно на едно място. Може да поканите колеги, за да видят, добавят или изтеглят някакъв файл.

Колекциите, които създавате могат да бъдат маркирани като лични, така че само тези, които сте поканили да виждате елементите в тях /вижте снимката отдолу/.

колекционирай,приложение,Dropmark

Намерили сте не едно, а няколко страхотни видео клипа онлайн?

Чрез Dropmark ще може да създадете списък, плейлист чрез копирането на URL адресите от YouTube и Vimeo, да ги аранжирате по атрактивност, да добавите текст или просто бележка и да споделите колекцията с всички ваши приятели, както и да им позволите да вкарат и те свои песни в списъка.

Какво би се случило ако сте студент и изградите заедно от разтояние една страхотна колекция от музика за вашето вечерно парти? Това се казва продуктивна работа в екип, нали?

По подобен начин може да споделяте и един куп сайтове по дадена тема, като поставяте линковете към тях в полето за текст или просто ги влачите и пускате в приложението.

След което само за няколко секунди да ги аранжирате по важност или по някакъв друг критерий, използвайки единствено мишката!

Имайте предвид, че екшън лентата на Dropmark ще остане активна на върха на браузъра ви и ще ви позволи да превъртате през съответния списък като натискате бутоните за напред и назад за по лесна навигация.

Полезни съвети и трикове от lifehack.bg

[sws_divider_line]

Dropmark има някои скрити трикове в ръкава си, които определено трябва да опитате.

колекционирай,приложение,Dropmark

За начало може да добавите множество сайтове наведнъж, като кликнете на бутончето със знак + и поставите всички URL адреси /по един на ред/ в текстовото поле.

Ако хванете много на брой файлове от дадена папка и за по лесно просто ги пуснете в инструмента, може би впоследствие ще искате да пренаредите нещата си в колекцията.

И това става адски лесно както ви казах по-горе за примера със сайтовете – просто с мишката хванете например изображение или каквото искате и го преместете където си поискате в дъската си.

колекционирай,приложение,Dropmark

Ако пък искате да прихванете изображения от страница или просто имате нужда да добавите бързо нещо във ваша колекция, просто инсталирайте разширението на Dropmark поддържащо браузърите Chrome, Safari и Firefox или използвайте функцията bookmarklet, която е страхотна ако все още сте заблудени и объркани, за да използвате Internet Explorer.

Отгоре на снимката виждате инсталираното при мен разширение на Dropmark за Chrome, което се появява под формата на странична лента и отново само и единствено с влачене и пускане адски лесно се добавят неща към колекцията ви!

За аудио файлове наистина опитайте Soundcloud и видео плей-листите!

След като качите файл от там като просто добавите URL адреса му, пуснете вашият браузър в режим на цял екран /обикновено става с бутона F11/ и се насладете на вашите медия файлове /особено за видео клиповете/.

колекционирай,приложение,Dropmark

Опитайте това също и при разглеждането на снимките ви. И да, екшън бара на Dropmark ще се скрие автоматично, когато правите всички тези неща!

Да не забравя и нещо наистина полезно: ако и вие като мен имате фен страница във Facebook или просто обичате да споделяте снимки в web пространството, но за тази цел ви трябва те да са качени някъде в уеб пространството, а за вас да остане да им копирате само URL адреса, за да ги споделите – тук отново много може да ви помогне Dropmark.

Тоест ако ви се наложи да споделите снимка само чрез нейният уеб адрес /пример за това е моят начин на споделяне на статуси във Facebook фен страницата на сайта/, ако няма как да я качите, просто от десктопа си, я пуснете в инструмента, отворете само нея от там и с дясно копче на мишката копирайте адреса и – това е!

Имайте предвид, че има цели отделни онлайн услуги само за това да качвате снимките си там и да ви дават отделен уеб адрес за всяка една, а този инструмент освен всичко друго ще направи и това за вас на готово!

Важно: за тези от вас, които използват автоматизирано споделяне във Facebook, което е предварително настроено да пусне статуса в точно определено време – тази възможност свързана със снимките е изключително полезна…Поне при мен е така!

А да ви кажа ли, че може да си качвате любимите е-книги или документи в PDF и да ги разглеждате директно през приложението и те да са ви под ръка където и да сте?

Е, казах ви…!

Финални думи за Dropmark

[sws_divider_line]

колекционирай,приложение,DropmarkМоже би за тези от вас, които следят моята рубрика в newtrend.bg знаете, че наскоро и там споменах за една доста добра облачна услуга за споделяне и съхранение на файлове.

Не се сдържах и тук да включа и този страхотен представител на тази група приложения, защото според мен това е част от бъдещето на интернет и в един сайт, като този, чиито страници четете в момента, следейки всичко най-ново, имащо потенциала да повиши вашата продуктивност – да не наблегнем на подобни инструменти би било несериозно!

Затова се спрях и на Dropmark, който е истинска наслада за тези хора като мен, които го употребяват, а и да не забравяме, че  може да се приложи в наистина много и различни ситуации, някои от които вие сами ще откриете, докато използвате приложението.

Силно препоръчвам на всеки, който има нужда да колекционира нещо, да споделя файлове си и всичко това да е приятно, да изглежда добре, да е лесно, използвайки Dropmark. А основният безплатен план мисля, че напълно ще ви стигне, за да си свършите работата.

Към уеб сайта на приложението Dropmark

Към разширенията за браузър на Dropmark

Е, какво мислите? Хвърлете по две думи в полетата за коментари или просто ни ударете едно рамо като натиснете бутона Like. Благодаря

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА