ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
youtube

Как да изтеглиш YouTube видео или музика без никакъв софтуер

Запази за после

Тегленето на видео и музика от YouTube е фундаментален въпрос сред интернет потребителите. Съществуват доста инструменти, които ще ви помогнат да изтеглите цял клип от ютуб, само музиката и т.н. Ние също сме писали за някои от най-ефективните начини за това (вижте тук и тук), но има начин, при който няма да ви трябва нищо – само браузър!

Забравете за пълните с реклами досадни приложения и софтуер за теглене на видео и музика от YouTube. 

Да видим как можем да го направим и без тях!

Уловката е, че ще ви трябва браузър с инструмент за програмисти – т.нар. редактор с опцията “Network”. Такива са IE, Chrome и Firefox, както и интернет връзка, при която YouTube не е блокиран (в много от бизнес офисите той е блокиран).

Моят личен избор за целта е Firefox!

Причината за това е проста. Въпреки че основно използвам Chrome, тази задача там изненадващо не се получи. При опцията “Network” в Developer Tools, нищо не се появи.

За сметка на това, във Firefox стана без никакъв проблем…и то бързо!

Между другото, става и през IE за моя най-голяма изненада…

Как да изтеглим само видео или само звук от YouTube?

Може и този трик за Youtube да ви изглежда сложно, но повярвайте, цялата работа става за точно 20 секунди. Уверете се сами. Да започваме:


1. Влезте във Firefox и отворете Developer Tools на браузъра чрез комбинацията Ctrl + Shift + Q и отидете на инструмента Network. Преди това отворете желаното видео!

Five Little Speckled Frogs _ And More Nursery Rhymes _ 47 Minutes Compilation fr_2016-03-28_23-22-32

2. Кликнете на Media в Network (вижте снимката отгоре в дъното), за да видите HTTP заявките, които правят медиа файловете – видео и звук.

3. След като сте отворили видеото, което ще сваляте (или музиката от него) и сте заредили инструмента Network, ще видите как се зареждат заявки от страницата на YouTube с файловете, които се съдържат в нея (на тази стъпка в Chrome не се появи нищо).

4. Минете с курсора на мишката над колоната Type в секцията Network при всяка заявка – така ще видите кои файлове са аудио и кои видео.

Five Little Speckled Frogs _ And More Nursery Rhymes _ 47 Minutes Compilation fr_2016-03-29_19-10-37

  • Ако искате да свалите аудио файла търсете за “audio/mp4”.
  • Ако искате само видеото, търсете за”video/mp4″.

5. Веднъж след като локализирате желания за теглене аудио или видео файл, кликнете на него, след което с дясно копче на мишката извадете контекстното меню. Чрез него копирайте пълния му URL адрес (ще бъде от домейна googlevideo.com).

6. Поставете URL-то в адрес бара на браузъра ви като,  преди да кликнете ентер, не забравяйте да изтриете range параметара от адреса (той обикновено изглежда така “&range=9327376-11352042&“, само цифрите са различни за всяко видео).

Mozilla Firefox_2016-03-29_23-15-02

След което натиснете ентер, за да отворите файла.

7. Ще се отвори видео или аудио файла от YouTube. Кликнете с дясното копче на мишката и изберете “Save As“, за да изтеглите файла на компютъра си.

8. Ако искате да изтеглите заедно и звука и видеото, обединете двата файла. Всеки редактор на видео, като Windows Movie Maker, ще свърши работа. Така лесно, без допълнителен софтуер, може да изтеглите от YouTube каквото си поискате, както и да разполагате със звуковия и видео файл по отделно (има много причини за това).

Бонус трик за Firefox

Ако изтеглите аудиото от YouTube във формат WEBM, вместо в MP4 (webm може да се плейва само в браузър), де.активирайте поддръжката на webm във вашия браузър.

След което YouTube ще ви изпраща аудиото в MPEG4 формат.

Как да го направите ли?

Отворете Firefox и в адрес бара изпишете “about:config“, без кавичките и натиснете ентер. Преминете през съобщението за предупреждение, ако ви изскочи такова, и в появилия се прозорец с опции през търсачката потърсете за “webm“.

Намерете media.mediasource.webm.enabled и кликнете върху него два пъти, след което опцията ще се промени на false, което означава, че сте спрели поддръжката.

about_config_2016-03-29_21-32-53

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си