Добавете огромна мощ към вашия десктоп с помощта на уникалния Pokki

Pokki

Всички вече сме запознати с различни приложения, които имаме възможност да инсталираме в браузъра си. Приложения, които може да се каже, че ползваме ежедневно, дори ежеминутно, особено ако става въпрос за социални мрежи.

Въпреки това, за да ги ползваме трябва да влезем в уеб браузъра си и от там да разполагаме с тях, а това е малко, как да кажа…неудобно! Лично на мен ми се налага да отварям доста страници на уеб сайтове наведнъж, дори държа едновременно два отворени браузъра за различни цели и ползването на различни приложения.

И много бих желал част от тях да си ги отварям на десктопа, както се отваря нормален десктоп софтуер, а не да ми наподобяват или направо да са си уеб страница запълваща ми и без това претрупания firefox. През ръцете ми минаха доста програми, но това, за което ще стане въпрос след малко ми направи меко казано страхотно впечатление.

Доказателство за това, е че от два дена го ползвам и вече ми е почти като навик.

Добавете огромна мощ към вашия десктоп с помощта на уникалния Pokki

Защо ли? Защо ми дава точно това, което ми липсваше, дава ми любимите приложения извън браузъра, независими от него.

С помощта на Pokki вече мога да сърфирам в интернет без да се занимавам с инсталирането на най-важните ми приложения за уеб услуги и без да натоварвам браузъра си с излишни добавки.

Като изключим разбира се някои специфични уеб приложения, които няма как да ползвате по друг начин освен през браузър…

Но да оставим тях, а да поговорим за Pokki!

Това е съвсем нов инструмент, който в момента е в тестов период, инструмент, който има за цел да преодолее пропастта между уеб сайтовете и десктоп приложенията, чрез създаване на специфични настолни инструменти, които да използваме директно от десктопа си!

Да надникнем в Pokki

[sws_divider_line]

Pokki

Традиция в нашия сайт е да ви представям инструменти, които наистина имат потенциала да повишат вашата продуктивност и да направят живота ви малко по-лесен и приятен. Точно такъв е и случаят с тази програма.

Това е софтуер, който интегрира уеб приложения директно на работния ви плот.

Вместо просто да ги отваряте през уеб страниците им и да ги ползвате от там, Pokki приложенията са разработени, за да ви изместят от браузъра и да ви донесат перфектно преживяване директно на десктопа ви.

А Firefox-а ви просто да си остане изчистено място, единствено за любимите ви сайтове.

Апликейшъните специално проектирани за Pokki са разработени на база HTML5, CSS, и JavaScript. А самите приложения са напълно безплатни.

И въпреки, че още е в бета версия и стартира само преди 4 месеца, програмата разполага вече с цели 63 инструмента, които ще имате възможност да използвате без никакъв проблем и с голямо удоволствие/ уверих се сам в това/.

Pokki
Вижте страхотния дизайн на FaceBook Pokki, който в момента използвам на собствения си компютър!

Освен това и в момента продължават да се разработват нови и нови апликейшъни за Pokki, което гарантира, че тази платформа няма да спира да се развива и да ни предлага куп възможности и инструменти за интеграция.

До сега са пуснати за употреба приложения за Twitter, Facebook, Grooveshark, gMail и още много други популярни уеб услуги, които може да вложите директно в десктопа си както ще ви покажа малко по надолу как аз съм го направил!

Инструментите, с които можете да разполагате са с много красив дизайн и се вписват страхотно в десктопа на компютъра, да не говорим за простотата и ефективността им на употреба!

Но достатъчно за това какво представлява Pokki. Да разгледаме какво всъщност прави и защо е толкова полезен…

Да видим и основите на Pokki

[sws_divider_line]

Pokki

Основната концепция на този уникален според мен инструмент, е да се добавят красиви иконки в старт лентата сочещи към различните приложения, които сте инсталирали съобразно вашите нужди/вижте снимката отгоре/.

Вместо да стартирате тежки програми, чрез натискане на някоя от тези иконки ще ви се показва нещо като изскачащ прозорец, който може да ви покаже пощата, да ви каже какво ново има в профила ви във Facebook и т.н.

Също и да ви даде възможност да слушате музика сред милиони песни и още много, много неща-част от тях ще изброя по-долу!

Тези красиви изскачащи прозорци са страхотна алтернатива на известни десктоп клиенти за много популярни уеб услуги като Tweetdeck например и др.

Първи стъпки

[sws_divider_line]

И така, изглежда и звучи много готино, нали? Как да започнете ли?

От този линк отидете в официалната страница на Pokki и изтеглете главния софтуер, който ще е основа за останалите приложения, от където ще инсталирате това, което ви е нужно адски бързо и лесно/наистина е бързо и лесно/

Инсталационния процес на основната програма също е доста бърз и ще го инсталирате за по-малко от 2 минути. След това ще видите малко, бяло жълъдче в старт лентата на десктопа ви /снимката отдолу/.

Кликнете върху него и ще ви се покаже кратък списък с основните приложения, които може да инсталирате.

Освен това ще видите и няколко подменюта, които ще ви отведат до най-новите инструменти, до всички налични, в които да търсите, както и в тези, които вие самите вече сте инсталирали.

Pokki

От тези няколко прозореца изберете какво бихте искали да инсталирате и го направете само с един единствен клик!

От там нататък всичко е прост и интуитивен процес, дори забавен! След като инсталирате всяко едно приложение, веднага негова иконка ще се появи в старт лентата на десктопа ви.

Освен социални мрежи и инструменти за продуктивност, в Pokki са добавени и редица приложения за забавление, много игри и възможност за слушане на музика.

Като тези забавни неща и всичко останало в програмата може да очаквате, че тепърва ще расте. Вече са в наличност и световно известни социални игри като Dragons of Atlantis, Edgeworld, The Godfather: Five Families и Thirst of Night.

Ето и малко от функционалности на Pokki

[sws_divider_line]

Pokki

Това е може би един от първите опити за осъществяване на мост между уеб услугите и десктоп работния плот и изглежда, че ще има все по-ярко бъдеще.

И това не са просто думи, които съм превел, а вече двудневно лично преживяване с този софтуер.

Добре проектираните приложения и като цяло много приятния външен вид дават на Pokki голямо предимство пред конкуренцията.

От компанията разработчик също имат и сигурно финансиране, а и Pokki наскоро печели награда в HTML5 състезание, от което прибира 30 хиляди долара.

Освен това някои приложения са толкова перфектно разработени и функционални, че могат основно да заменят съответните им уеб сайтове/ при мен това се случи с проверката на пощата през gmail и разглеждането на twitter, за музиката да не говорим-в момента слушам рок радио през Pokki:)/

Да видим и някои примери, които ползвам в момента!

[sws_divider_line]

Pokki

Това, което съм си инсталирал от основния прозорец на Pokki са разбира се двете основни социални мрежи Facebook и Twitter, Gmail пощата ми разбира се, едно страхотно приложение за музика, палитра с цветове, които често ми се налага да използвам правейки статиите в този сайт.

Естествено си сложих и бележки да си отбелязвам важни неща и естествено доматчето таймер-позволяващо ми да използвам техниката за висока продуктивност в цялата и оригинална същност Pomodoro, за която може да прочетете по-подробно в статията ни:  Техниката Pomodoro, най-добрия hack за управление на времето!

  • Gmail и Pokki

От прозореца на снимката може да видите страхотно изглеждащия прозорец на пощата в google. От там спокойно мога да си управлявам мейлите си, да прочитам новите и куп други неща.

Pokki

А освен това всеки път когато имам ново непрочетено съобщение ми се появява брояч с точната им бройка в старт лентата/вижте иконката на gmail на снимката отгоре/.

По този начин вече не ми се налага да отварям уеб страницата на gmail или да ползвам отделно приложение всеки път, само и само да прочета новата си поща, освен ако неми се наложи да пиша такава/макар, че и затова прозореца за целта е страхотен/!

  • Facebook и Pokki

В прозореца на най-голямата социална мрежа се появяват няколко неща: най-новите статуси на прияетелите ви, търсачка, съобщенията ви и молбите за приятелство.

Pokki

Единствения недостатък, който не ми допадна, е че не мога да виждам фен страниците на които съм администратор, но всичко останало е ок. Зарежда и работи изключително бързо!

  • Grooveshark, музиката и Pokki

Страхотно приложение за слушане на музика онлайн. Има търсачка, която ви дава достъп до милиони песни, а ако имате профил в уеб услугата ще може да отбелязвате песни като любими, да си правите списъци и още куп други екстри.

Pokki

Не бях ползвал до сега тази известна онлайн услуга, но останах приятно изненадан като безплатен начин за слушане на любима музика-стига да знаете какво търсите.

Е, може да си купите и някоя песен от там ако искате, но това едва ли ще го направите.

Да не пропусна и опцията за радио, която ви дава възможност да избирате и по множество различни жанрове безплатна музика! Единствената ми забележка, е че работи малко бавно, но веднъж като си пуснете песента не засича.

  • Още приложения, които използвам през Pokki

Pokki

Както споменах инсталирал съм си още и таймер в стил Помодоро, който между другото има страхотна аларма, при която когато ви изтекат 25-те минути свири така, все едно е истински механичен таймер!

Сложил съм си и приложение за бележки, което е доста полезно, а освен това съм и добавил инструмент за гледане на клипчета от youtube директно през удобен прозорец на десктопа ви!

Pokki

Забележка: когато отворите приложение от Pokki, да речем искате да намерите някоя песен в Grooveshark, ако в същия момент цъкнете някъде извън отвореното приложение то ще изчезне, НО няма да спре текущата си задача. И отваряйки го отново ще видите, че то не е спряло да работи, а е намерило търсената от вас песен. Това е голямо удобство при работа с много приложение и програми на десктопа!

Е, има и някои много малки недостатъци

[sws_divider_line]

Може би една от най-важните пропуски в програмата е липсата на бутон за излизане, като в момента разработчиците сериозно работят над това.

Макар, че на мен все още не ми мина през ума да искам да го затворя-нито ми товари системата нито ми досажда, а само ми върши полезна работа.

И въпреки, че и вие също вероятно няма да искате да затворите приложението, от страницата на разработчиците казват, че в момента то може и да влезе в конфликт с някоя програма инсталирана на вашата машина.

Лично аз съм с инсталиран нормален софтуер като повечето редови потребители на windows и не изпитвам никакви неудобства от работата ми с Pokki.

А, и да не забравя да ви кажа как се премахват приложения! Просто в старт лентата, където са иконките с инструментите ви от Pokki давате с десен бутон на мишката и само избирате опцията Remove-това е.

И преди края един бонус трик от lifehack.bg

[sws_divider_line]

Pokki

Услугата, която в момента набира феноменален растеж за споделяне на снимки от потребители Instagram е достъпна в момента само и единствено като приложение за iPhone.

Е, много от нас нямат iPhone и ползват Android или друг вид смартфони и няма как да имаме достъп до това страхотно място за уникални снимки. Не можем дори да си направим профил и през уеб браузъра си ако нямаме телефона на чичо Стив.

Но тук е и въпросният трик с Pokki. Ако си добавите приложението на Pokki за Instagram на вашия десктоп както виждате съм направил аз от снимката отгоре, ще можете да разполагате с огромна колекция от потребителски, уникални снимки, които примерно да споделяте в социалната мрежа.

Pokki

Просто кликвате на бутона Popular и от там ще ви се заредят снимките от това недостъпно за простосмъртни приложение. След това превъртате колкото искате надолу, докато намерите това, което ви харесва.

Кликвате върху желаната снимка и ви се отваря прозореца, който виждате на снимката отгоре. След това просто натискате връзката наречена Link и снимката ще се зареди в браузъра ви, от където ще можете да си я изтеглите и да я споделите където си поискате. Можело само за iPhone а…..Вече имате на разположение огромния ресурс на Instagram

Финални думи за моя любим Pokki

[sws_divider_line]

Pokki без съмнение е един нов софтуер, който има какво да ни даде и с какво да ни бъде полезен. Със сигурност той ще бъде в услуга за удовлетворяване на различните нуждите на милиони потребители по света.

Може би си пролича, леката ми въодушевеност от Pokki, но рядко попадам на толкова удобен и функционален инструмент, а освен това е лесен за употреба и широко функционален, зарежда бързо и не създава проблеми.

Надявам се представяйки ви поредното безплатно приложение и този път да съм ви бил полезен и ако е така ще съм ви благодарен да споделите статията във вашите социални мрежи, за да можем повече хора да се възползваме от този наистина продуктивен софтуер!

И ако вече използвате Pokki споделете с нас какво мислите за него. Много ви благодаря, че намерихте време да прочетете този пост!

Официална страница на Pokki, от където да го изтеглите

или може да го изтеглите от този линк

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта