Как да управлявляваш всичките си безплатни 50 GB от box.net директно от десктопа си!

box.net,50 gb

Box.net + 50 GB + десктоп клиент за вашите файлове

[sws_divider_line]

Неотдавна ви споделих един съвет за това как да си осигурите цели 50 GB безплатно пространство от box.net, съвет предназначен за тези от вас, които имат телефон с операционна система Андроид.

Но осигурявайки си толкова много виртуално място, управлението му понякога става малко, не бих казал трудно, но по-скоро досадно.

Имам предвид, че всеки път да влизаме в акаунта си и другите последващи операции могат да възпрат доста от нас да ползват безплатната услуга.

Да, много хора предпочитат да не правят нищо, вместо да натиснат два пъти с мишката. И, да, понякога и аз съм един от тях.

Точно затова само след секунди ще ви предложа един малък, но доста полезен трик, чрез който ще можете да вградите акаунта си от box.net и всички ваши 50 GB безплатно пространство, които сте си осигурили чрез приложението за Андроид – директно в папка от Windows-a ви, точно както си работите с останалите нормални файлове там.

Вместо да влизате в акаунта си всеки път и от там да управлявате съдържанието си в облака, с този адски лесен урок ще можете да си качвате и сваляте файлове директно от нормална папка на десктопа си.

Важно е да се знае, че официален десктоп клиент за този виртуален облак има, но можем да се сдобием с него само ако ползваме някой от платените му акаунти. А ние никак не обичаме да си плащаме, нали?

Та да видим как да получим подобен негов, по-орязан вариант напълно безплатно! Заинтригувах ли ви… Четете нататък, няма да съжалявате!

По същество…

[sws_divider_line]

box.net,50 gbТози трик беше разхвърлян на няколко места в интернет, но тук ще ви го обобщя наготово в няколко лесни стъпки, за да можете много бързо да се възползвате от благините на box.net

Естествено първото нещо, което трябва да направите, е да имате акаунт там.

Ако нямате влезте тук, за да си направите!

Аз ще използвам този, който оборудвах с безплатно виртуално пространство от статията Цели 50 GB безплатно виртуално пространство от box.net! Вече и за Android /не забравяйте, че тази оферта е само до 23 март 2012/

Забележка: В тази статия съм използвал снимки от личния си компютър и съм приложил материал върху моя личен акаунт, за да се уверя, че всичко работи както трябва!

Второто нещо, което трябва да направите е да си инсталирате една добавка или по-скоро кръпка за Windows 7 /урока го правя на тази версия/, която да добави нужните мрежови функционалности в операционната система.

Изтеглете въпросния fix от този линк и го инсталирайте!

На трето място, това, което трябва да се случи е да си създадем виртуалното устройство, което да заеме място до нашите нормални дялове от хард диска ни.

С две думи сега ще си създадем папката с директен достъп до нашия box.net акаунт!

Чрез WebDav /който се добавя чрез инсталиране на добавката, за която ви казах преди малко/ще си осигурим свободен достъп до нашата сметка в box.net директно от десктопа си.

Като след това е много лесно да свържем мрежово виртуално устройство към облачната услуга, която ще ни се появи като нормален мрежов хардиск.

Указания:

[sws_divider_line]

Отворете Explorer-a на Windows 7 и с дясното копче на мишката кликнете върху Network и от падащото меню изберете Map Network Drive /вижте на снимката отдолу точно как става/

box.net,50 gb

В прозореца, който ще ви излезе, има поле наречено Folder. Там трябва да въведете следния уеб адрес https://box.net/dav или https://box.net/dav за криптирана връзка. При мен избрах първия вариант! /вижте снимката/. Натискате бутона Finish.

box.net,50 gb

След като изчакате 3-4 секунди ще ви изскочи още един прозорец, в който ще видите полета за въвеждане на име и парола.

Там трябва просто да въведете данните си за логване в акаунта ви в box.net, точно както го правите при влизане в него през уеб браузъра си.

box.net,50 gb

След като въведете данните си за вход в box.net остана да натиснете бутона ОК. И когато отворите основната си папка в Windows 7, наречена Computer, където са дяловете на хард диска ви, ще видите ново мрежово устройство.

Именно то е виртуален хард диск, който съдържа файловете и папките от акаунта ви, намиращи се във виртуалния инструмент за съхранение и споделяне на файлове.

box.net,50 gb

Готови сме! Сега вече разполагаме с услугата директно в компютъра си без да се налага да влизаме в акаунта си през браузър.

Кликвате два пъти върху устройството /както го правите с всяка нормална папка/ и само докато кажете едно-две-три и ще ви се отвори съдържанието на профила ви в box.net

Относно тегленето и свалянето на файлове.

[sws_divider_line]

Тези операции стават точно както се правят при всички нормални папки и файлове от десктопа ви с единствената разлика, че самият трансфер става малко по-бавно.

Това е така, тъй като прехвърлянията стават посредством интернет и зависят от различни фактори.

box.net,50 gb

Хубавото е, че освен по-лесния начин за работа със съдържанието ви от box.net, ще можете също да отваряте директно снимки от новото си виртуално устройство /естествено и тук това става малко по-бавно/.

Докато пиша тази статия, изпробвах колко бързо ще изтегля една книга във PDF формат и мога да кажа, че стана доста бързо, за разлика от качването на подобен файл, но това не е нещо, което да дразни или притеснява, а е нещо съвсем нормално и търпимо.

В заключение

[sws_divider_line]

Не знам за вас, но лично на мен този трик ми е адски полезен. И въпреки че когато го намерих в нета, той не беше направен точно така, а се наложи да го нагаждам, за да се получи и сработи, смятам, че крайният резултат е доста добър.

Ако все още нямате акаунт в box.net, но пък сте уеб ентусиаст също като мен, препоръчвам ви да си направите.

А ако разполагате и с телефон, базиран на Андроид горещо ви съветвам да грабнете страхотната оферта от 50 безплатни GB виртуално пространство, които също да пренесете на вашия компютър по горе описания начин.

Е, надявам се да съм ви бил полезен.

Сега е мой ред да поискам нещо от вас – ако статията ви е харесала /единствено тогава/, моля споделете я с всички ваши приятели де що акаунти имате в социалните мрежи. Благодаря ви за подкрепата!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта