10 инструмента за Google Chrome, които задължително трябва да имате!

Google Chrome

Какво да ви кажа, харесвам Google Chrome и по-специално малко по-социално ориентираната му разработка Rockmelt, с която си браузвам и в момента.

И като човек, силно зависим от плъгините си в другия ми любимец Firefox, успях да устоя да не използвам Chrome до мига, в който той не стана истински океан от добавки и всякакви инструменти – възможност, която разби стената на конкуренцията му.

Тонове разширения вече се разработиха за това дете-чудо на Google и на мен честно казано ми става все по-трудно да се ориентирам кое да използвам и кое не.

Добре че поне лесно се слагат и махат, та да не си губим времето, поне дотолкова, колкото това се случва при Firefox /в крайна сметка това не е изобщо болка за умиране, че трябвало да рестартираме браузъра/.

И все пак със своя Google Web Store Chrome се превърна в един от най-добрите браузъри.

В тази статия имам за цел да ви представя няколко разширения, които са наистина полезни и които си струва да намерят място във вашия Chrome или Rockmelt. Приложения, които ще ви направят по-продуктивни!

Забележка: ако все още не сте с един от двата браузъра, ето от този линк си изтеглете Chrome, а от статията ни RockMelt-Интернет браузърът за Facebook маниаци, научете и изтеглете другия социален браузър хубостник!

Винаги съм гледал за начини, които повишават продуктивността и подобряват моята работа, тъй като по-голямата част от времето си пред компютъра прекарвам в моя браузър.

По-долу ще ви изброя десет разширения за Google Chrome, които смятам, че ще ви бъдат полезни и ще направят работата ви по-продуктивна и приятна. Разбира се, има и още много добри, но тях в следващите статии… Да започваме:

1. Springpad – това се казва организация и продуктивност

Springpad

Накрая искам да ви покажа нещо наистина страхотно за една по-висока продуктивност и организация на живота. Става въпрос за разширението и услугата Springpad.

С него лесно ще записвате бележки, задачи, ще организирате действията си и всичко, което искате да запазите от интернет или да отбележите в телефона си.

Тази доста добра услуга ще ви позволи безплатно да оборудвате освен браузъра си, а също така и смартфона си, за да отбележите всичко, което искате да запомните и да свършите – неща като бележки, задачи, рецепти, полезни линкове, книги, филми, ресторанти, списъци за пазаруване и още много други.

Google Chrome

Springpad синхронизира всичко, така че да можете да получите достъп до него и до профила ви там от всяко място.

Поддържа освен браузъра Chrome, който ни интересува в случая, но и Андроид, Iphone, Ipad, както и плъгин за другия мой любим браузър Firefox.

Този инструмент наистина може да се използва за всичко, което се сетите свързано с работата и продуктивността ви. Препоръчвам ви го!

Google Chrome

Забележка: след като инсталирате приложението, то няма да застане горе вдясно в лентата при другите приложения. Ще го намерите като отворите нов таб в браузъра си и вдясно ще видите бледа стрелка /тук на снимката е вляво/, цъкнете на нея и ще ви се появи една жълта иконка с приложението!

2. StayFocusd

Това разширение е силно препоръчително!

StayFocusd е приложение за продуктивност, което ще ви помогне да останете, както подсказва и името му, фокусирани върху работата си чрез ограничаване на периода време, което може да прекарате в разглеждане на уеб сайтове – време, което в по-голямата си част е загубено!

Google Chrome

След като влезете в настройките на разширението, ще можете да определите време, което да използвате за браузване, сайтове, които да блокирате, и които ще бъдат недостъпни за останалата част от деня плюс други интересни самоограничения, които ще можете да си наложите.

Понякога пристрастеността към интернет е толкова голяма, че се налага да се самоограничаваме с подобни инструменти.

Ако имате волята да си самоналожите такава рестрикция и да си вършите наистина работата, препоръчвам ви да си инсталирате това разширение за Chrome

3. Eye Dropper

Eye Dropper е добавка за Google Chrome, която ще ви позволи да вземете цвета на всяка една уеб страница и област от нея чрез познатата ни от фотошоп и други инструменти за изображения функция color picker.

Google Chrome

Тази добавка, признавам, е малко по-специфична и е по-скоро за хора, които са уеб дизайнери и такива, които имат сайтове, но все пак смятам, че добрите цветове трябва да могат да се откраднат и приложат.

А точно за това ще ни помогне и Eye Dropper

4. Awesome Screenshot

Awesome Screenshot е една от най-ценните ми добавки, с които съм оборудвал моя Rockmelt Chrome. Тя ще ви позволи да заснемете цяла уеб страница или каквато и да е част от нея по ваш избор.

Google Chrome

Освен това ще можете да поставите и на направената вече снимка пояснителни правоъгълници, кръгове, стрелки, линии и текст. Както и да размажете поверителна информация, така че да не се вижда.

Поддържа PNG формат и работата с него става с два клика на мишката

5. MeasureIt!

Както предполага и името на този инструмент, той ще ни помогне да измерваме разни работи. Това, което ще мерим може да бъде всяка една област от уеб страницата, която сме отворили.

Google Chrome

Става изключително лесно: просто отваряте желаната страница, натискате иконката на приложението и очертавате областта, която искате да измерите – това е! За мен е доста полезен инструмент, надявам се и за вас.

6. 20 Cubed

Една от най-простите, но и в същото време една от най-любимите ми добавки!

Може би сте чували или чели в интернет за правилото 20-20-20, при което на всеки 20 минути си вземате 20 секунди почивка и поглеждате на 20 метра в далечината за облекчаване на преумората, както и да си починат очите ви.

Google Chrome

Този трик, когато се сетя да го приложа и когато съм включил приложението, доста ми помага.

Та това, което всъщност прави 20 Cubed, след като я добавите в Chrome, е именно автоматично да ви напомня да се съобразявате с тези паузи, без да трябва да гледате часовника си или да настройвате някаква аларма.

След 20 минутния интервал ще изскочи приятно прозорче вдясно /виж снимката/ , което да ви напомни, че е време за кратка, но полезна почивка.

Веднъж инсталирана добавката, се загнездва в лентата с разширения горе вдясно и когато дойде време ще се появи и ще ви подкани да си вземете глътка въздух от настоящата ви работа.

Ако пък сте любопитни колко време ви остава до следващата пауза, просто цъкнете върху иконката на добавката и тя ще ви покаже оставащото време.

7. Bookolio

Това разширение поставя любимите ви сайтове и популярни търсачки в нов раздел в Chrome, от където да ги използвате много удобно и лесно.

Bookolio персонализира цяла нова страница, за да направи нещата много по-полезни.

Google Chrome

Разширението ви дава незабавен достъп до всички отметки, които сте си запазили и сайтовете, които посещавате най-често, както и бързо превключване между най-известните търсачки, социални мрежи и други полезни сайтове с информация.

Освен това, този инструмент прави търсенето в най-популярните световни търсачки доста бързо и лесно.

Всичко, което трябва да направите е да инсталирате приложението и да заместите празната начална страница на Chrome с нещо наистина продуктивно и полезно.

8. Google Mail Multi-Account Checker

Проследява и ви уведомява за всеки нов мейл в няколко различни Gmail акаунта.

Разширението се разполага в лентата при останалите добавки, като показва броя на непрочетените мейли, които сте получили във всеки отделен ваш мейл акаунт на google.

Google Chrome

Имате възможност да влезете във всичките си профили чрез въвеждане на имената и паролите, като от разработчиците казват, че тези данни се съхраняват като най-обикновен текстов документ, така че може би няма да искате да използвате тази опция на компютри, които споделяте с други хора.

И въпреки това много от нас имат по няколко акаунта в gmail, което изисква и подобен инструмент за управление на мейлите.

А този наистина върши добра работа, без да се налага да отваряте по десет отделни прозореца на браузъра си, за да проверите всяка една поща, която имате.

Приложението позволява до 9 различни мейл акаунта!

9. Feedly RSS

На първо място това чудо е адски удобно, особено ако сте като мен и следите доста сайтове!

Тази добавка за Chrome ще трансформира страхотната услуга на google, а именно Google Reader в изчистено и приятно преживяване по време на четене на най-новото от любимите ви сайтове.

Разбира се, тя ще ви е от полза само ако не сте пропуснали удобството да използвате тази безплатна услуга на Google.

Lifehack_rss

Изпъква с чист и лесен за използване външен вид, придаващ усещане за оригинала на услугата и напълно сменяем външен вид с предпочитан от вас дизайн, позволявайки му да изглежда точно като десктоп софтуер.

От нея ще можете да се наслаждавате на вашите абонаменти, да добавяте нови, както и да поставяте филтър на прочетените, непрочетените, тези които искате да маркирате със звезда.

Наистина добро средство за получаване на най-актуалната информация от любимите ни уеб места, доставена директно в браузъра ни и предлагащ ни да използваме страхотно удобна услуга по един още по-атрактивен начин!

За да го използвате, кликнете тук, инсталирайте добавката в Chrome, след което заредете вашия акаунт от Google Reader и ще го видите в нови по-модерни дрешки…

10. Producteev

Producteev ще ви даде възможност директно през Chrome браузъра си да управлявате вашите ангажименти.

Инсталирайки си го на моя браузър, разбрах, че безплатният вариант след регистрация дава опцията за до 1 потребител, както и по-полезното за мен: организиране на задачи и добавяне на бележки към тях.

Google Chrome

Сигурен съм, че има и други полезни опции, но честно казано, не съм се задълбочавал в инструмента.

Само мога да кажа, че работи бързо, лесен е за употреба, има красив дизайн и безплатният вариант е достатъчен за подредба на дневните ви задачи.

Подходящо прост за не-техническите хора, интуитивен и продуктивен, това е Producteev

В заключение

[sws_divider_line]

Има толкова много страхотни разширения налични за Chrome, които присъстват в google play, неща, които и вие може сами да намерите.

И в тази връзка вероятно съм пропуснал да спомена много от тях. Но поне тези съм ги пробвал и знам, че ще ви свършат работа!

Ако пък вие сте заклет фен на Google Chrome и използвате нещо, което го няма в краткия, но селектиран списък по-горе, ще сме ви благодарни всички ние, ако го споделите с нас в полетата за коментари. Благодаря…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА