ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
костюм ,сили ,better search ,Google

Better Search за Google е онова, което е костюмът на IronMan за Тони Старк

Запази за после

Супер костюмът, с който Google придобива супер сили!

Какво се случва във всяка трудна ситуация, при всеки сложен въпрос или при нови обстоятелства (като раждането на дете например), при които нямате ни най-малка представа какво да правите? Разбира се, обръщате се към Google.

Търсачката толкова много се е загнездила в съзнанието ни, че се е превърнала от обикновен сайт преди години в символ на интернета днес.

Знанията в него са безгранични, скоростта му е мълниеносна, а интерфейса прекрасен.

На пръв поглед Google изгледа перфектен, но се намериха хора, които решиха, че могат да направят търсачката много по-функционална и още по-добър източник на знания. Смятам, че успяха! А дали и вие мислите така, можем да разберем само ако оставите коментар след статията. Но да видим за какво говоря.

По-мощен Google с разширението за Chrome – Better Search.

Better Search е разширение за Chrome, чрез което ще търсите в Google много по-ефективно. А към вече съществуващите ресурси на търсачката разширението добавя и солиден набор от собствени страхотни инструменти.

better-search

Веднага след като инсталирате Better Search ще ви направят впечатление добавените от него елементи и инструменти, които ще се появят на страницата на Google.

Тъй като повечето са доста интересни, нека да ги изброим :

 1. Бутон за добавяне на бележки. Ще можете да ги закачате към всеки ред на търсене и да оставяте за себе си коментари или да запишете мислите си.
 2. Инсталирайки този инструмент, вече около всеки сайт вече ще се изобразява неговата иконка и специална звездичка, която позволява да отбележите най-подходящите резултати. След това те се преместват в началото на страницата и няма да ви се наложи отново да ги търсите по страниците в търсачката.
 3. Удобни бързи бутони за търсене в други търсачки.
 4. С помощта на този панел ще можете бързо да филтрирате резултатите по време – час, ден, седмица, месец, година.
 5. Резултати от търсенето във вашите съществуващи отметки (ако вече сте запазили нещо, което съдържа желаната от вас информация).
 6. Списък с последните ви търсения.
 7. Специален бутон с помощта, на който ще можете бързо да добавяте търсената страница в „избрани”. Има се предвид не отметка в браузъра, а собствено място за съхранение в профила ви в Better Search. В него се съхраняват направените от вас отметки, отбелязани резултати и блокирани сайтове.

Това обаче не са всички инструменти. Има още няколко за всеки индивидуален резултат, които са изключително полезни и удобни за работа.

2015-03-27_15h51_44


2015-03-27_15h54_50

При поставяне на курсора на мишката на произволен линк ще се появи допълнителен панел с бутони като този на снимката отдолу. Чрез тях може да правите следното:

 1. Звезда. Поставя директно сайта в отметките ви в Better Search. В резултат на това той ще се премести най-отгоре на страницата.
 2. Флаг. Ще отбележи този сайт като по-ценен от останалите резултат.
 3. Харесвам/ Не харесвам. Показва отношението ви към този линк.
 4. Кошче. Скрива безполезните резултати. Обърнете внимание, че отбелязаните по такъв начин страници няма повече да се показват при търсене.
 5. Блокиране. Ще скрие не само конкретната страница, но и целия сайт.
 6. Преглед. Кликвайки на този линк, ще можете да прегледате веднага съдържанието на страницата в малко изскачащо прозорче, без да излизате от търсачката. Много удобно за бърза оценка на резултатите от търсенето.

2015-03-27_16h03_37

Запазените от вас отметки, бележки, коментари ще намерите в страницата на разширението. В случай на нужда, в профила си там може да се върнете към най-добрия резултат, да погледнете своите бележки и да видите блокираните сайтове и страници. За най-добра организация на линковете може да използвате системата за тагване.

Better Search не е за всеки!

Разширението Better Search е един от тези инструменти, които реално ще ви помогнат по-бързо да се справите с работния процес, а още по-важното е, че ще ви осигурят инструмент за наистина качествено и задълбочено търсене.

Истината обаче е, че не е за всеки. Ако сте просто любител и използвате Google за търсене рядко или за по-обикновени неща, нямате нужда от толкова многофункционален инструмент. По-подходящ е за тези от вас, които не просто от време на време търсят нещо в мрежата, а се занимават със сериозна изследователска работа.

Така че препоръчваме на студентите, журналистите, блогърите, учените и хората от други специалности, които се занимават с т.нар. research или по-задълбочени проучвания, да обърнат внимание на това приложение.

Better Search

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

🔐 Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
9 месеца абонамент на цената на 6 или общо -45% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко!
9 месеца абонамент на цената на 6 или общо -45% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко!
Привет, аз съм Христо
Веднъж в седмицата, само за 5 минути ще научаваш  идеи, стратегии и тайни, все още непознати за останаиля свят!
15 000 човека всеки път го чакат с нетърпение
"Всеки път, когато отворя този бюлетин, умът ми се взривява от идеи."
“Бюлетинът ви е чакан миг на яснота в гъстата мъгла в пощенската ми кутия!”
1
2
Най-полезният имейл бюлетин на български - включи се ▼
15 000 човека го чакат с нетърпение
"Когато го отворя, умът ми се взривява от идеи."
Чакан миг на яснота в гъстата мъгла в пощенската ми кутия!”
1
2