50 + от най-добрите, безплатни web услуги, които може да приложите веднага [2 част]

безплатни онлайн приложения,web услуги

Ето че дойде ред и на втора част от 50-те най-добри уеб услуги, на които може да попаднете в интернет, статия, която ще направи списъка, който започнахме – напълно завършен. Това, което следва в останалата част от този огромен пост са цели 28 онлайн безплатни онлайн приложения, които е много вероятно да намерят място в натовареното ви ежедневие и да останат там за доста дълго време.

Вероятно има и други алтернативи на всеки един от изброените по-долу инструменти, но сериозно се постарахме да отсеем най-доброто и то не само според нас, но и според много известни сайтове, мнения и разбира се лични впечатления.

Понеже и аз като вас съм редови интернет потребител и много добре знам, че набързо ще сканирате статията, като опитвайки се да видите всеки един от сайтовете няма много, много да усетите полезността на всяка една от услугите.

Точно затова, горещо ви препоръчвам да запазите тази и първа част и да се връщате към тях, когато имате нужда от някаква надеждна, безплатна услуга, за да си свършите работата или просто, за да бъдете по-продукт$ивни.

Та в този ред на мисли, направете си едно силно, дълго web кафе, седнете удобно и се потопете в най-яките интернет услуги,  които може да намерите в мрежата…

P.S. И не забравяйте да споделите статията в любимите си социални мрежи или може да я туитнете директно, като кликнете точно тук!

NEW: Doit.im

[sws_divider_line]

jhgj

Това е още едно страхотно приложение за създаване на списъци със задачи, чрез което изключително лесно ще ги управлявате, създавате и споделяте.

Има доста лесен за използване интерфейс. Може да се използва както на вашия смартфон /Андроид и iPhone/, също и през браузъра и директно на десктопа!

5--Today---Doit

Можете да настройвате задачите с напомняне за изпълнение, да ги споделяте с други хора, да ги разделяте по етикети и т.н.

Пробвайте Doit.im

# 1 Изчистени мисловни карти с Exobrain

[sws_divider_line]

Exobrain

Да поддържаме всяка една добра идея, която ни дойде на ум да не изтече през едното ни ухо и да изчезне безвъзвратно, понякога е доста трудна задача.

Лесно може да се разсеяте и веригата от важни мисли, нахлули в главата ви ще бъде прекъсната завинаги. Познато ви е това, нали?

Ето защо хората измислили т.нар. мисловни карти или mind-mapping. Това накратко е много лесен начин да следите мисълта си, която виждате пред очите ви как расте като визуално дърво.

И за да не изгубим гениалната идея, която току що ни осени, на помощ ни идва страхотния безплатен, онлайн инструмент за мисловни карти Exobrain.

Untitled-1

За разлика от професионалните софтуери, /може да си изтеглите един от най-добрите безплатно от тази статия/, той не е натруфен с най-различни функции, а е изчистен от към сложност, зареден е с простота и може да се ползва директно.

Целта му е просто да свържете идеите си в приятна мрежа с различни, приятни цветове, която наистина да ви е от полза.

Може да го използвате навсякъде, за да решите проблем, да нахвърлите идеята си, като той ще ви държи фокусирани и няма да ви разсейва с излишни опции – само празния екран, който да напълните с вашите мисли и идеи.

Просто си направете акаунт и всяка мисловна карта, която си направите ще бъде там следващия път, когато влезете в профила си.

Пробвайте Exobrain

# 2 Bottlenose

[sws_divider_line]

Bottlenose

Чуйте и анализирайте  за какво се говори в социалните мрежи – в реално време. Той е интерактивен, визуално приятен, сериозен и интелигентен…Той е Bottlenose!

Това е едно страхотно, сравнително ново уеб приложение, което изкарва на преден план и подчертава най-налагащите се материали, статии и тенденции из социалните мрежи, базирано на специфични ключови думи.

Това е нещо като социална търсачка, която може да ни помогне да открием за какво се говори най-много в света на социалните мрежи и ще ни съдейства за това да създадем и ние някоя гореща тема, статия по популярен проблем или изобщо нещо, което в момента е в устата на хората…или е модерно!

Bottlenose2

Честно казано, този инструмент тепърва ще го разучавам, защото ми изглежда доста интересен и със сигурност притежава много повече от това, което ви казах, а и като гледам няма да ми се наложи да плащам нищо за него.

Пробвайте Bottlenose

# 4 CopyPasteCharacter

[sws_divider_line]

copypastecharacter

В наши дни много от шрифтовете за уеб дизайн ни дават възможност да изобразим цял куп различни знаци извън редовните, нормални азбуки – от различни фигурки, до стрелки, звездички и по сложни форми като разни иконки например.

Проблемът при използването на тези символи в проектите ви, е че може би ще ви бъде малко по-трудно да откриете най-подходящите за вас.

Не бихте ли искали да отворите едно единствено място и всеки път да намирате в него, точно този символ, който ви трябва? Разбира се, че искате, кой не би…

Безплатната онлайн услуга CopyPasteCharacter е уеб сайт, посветен на супер лесното намиране на тези така ценни по-модерни шрифтове под формата на символи.

Просто го отворете, разгледайте го, харесайте си символ, изберете го и копирайте Html кода, който да поставите във вашия редактор.

P.S. Много от тези знаци могат да се използват и, за да подобрите вашите статуси във Facebook чрез ефектни символи!

Пробвайте CopyPasteCharacter

# 5 IcoMoon App

[sws_divider_line]

IcoMoon

Иконите под формата на шрифтове наистина са в своя апогей…

Възможността да използвате шрифт под формата на красиви, качествени текстови знаци-икони е страхотна опция за уеб дизайнерите и тенденция, която все повече се налага /ако разгледате новите дизайни за wordpress, ще се уверите, че това наистина е така/.

И вместо да използвате множество шрифтове за различни икони, можете просто да създадете ваш, собствен шрифт, който да си подберете от огромната колекция със знаци от онлайн услугата на IcoMoon, която според мен е най-добрата в момента в своята област в нета, освен това е и безплатна.

Просто изберете си желаните иконки, които искате да ползвате в проекта си и следвайте възможните опции. Можете дори да импортирате ваши собствени икони, които да бъдат включени в шрифта.

Разбира се самата интеграция на готовия шрифт в сайта ви няма да е чак толкова проста работа за начинаещите потребители, но пък затова има много материали в интернет.

Пробвайте Ico Moon

# 6 Color Scheme Designer

[sws_divider_line]

Color-Scheme-Designer

И още нещо полезно за графичните дизайнери и за всички, които се занимават с цветове!

Преди време един човек ми беше направил забележка, че някак си цветовете в lifehack.bg едно, че са много и различни, но самата им цветова гама изобщо не си пасва, което прави доста лошо впечатление и не е особено приятно за читателя.

За да не допускате тази грешка, за да може да изберете цветова схема, която си пасва, за да е приятно на потребителите ви, когато посетят сайта ви, използвайте Color Scheme Designer.

Той ще ви помогне да определите цялата цветова палитра за вашия проект, въз основа на един цвят като отправна точка /може да използвате в комбинация с това приложение и уеб сайта colourlovers.com/.

Може да си поиграете с генератора, докато не се получат точно цветовете, които смятате, че отговарят на бранда, сайта ви или продукта ви.

Има доста вградени опции в тази безплатна уеб услуга и ако ще си правите сайт или ще създавате опаковка на продукт, това е чудесен инструмент, от който да започнете, тъй като цветовете са изключително важни!

Пробвайте Color Scheme Designer

# 7 Teux Deux

[sws_divider_line]

What-deux-yeux-have-teux-deux-teuxday

Teux Deux е от типа “списъци за задачи” приложения, което е може би едно от най-добрите в нета от гледна точка на своя минималистичен дизайн и липсата на неща, които да ви разсейват, докато го ползвате.

Доколкото знам, то се използва и препоръчва не от кой да е, а от самия Сет Годин, където той помества и организира своите задачи за деня.

Изключително удобно и интуитивно, това приложение наистина ще ви помогне да сте по-продуктивни.

Teux Deux е един от фантастичните варианти за създаване и управление на списъци със задачи и то безплатно. Има и приложение за iPhone

Пробвайте Teux Deux

# 8 Rescue Time

[sws_divider_line]

rescue-time

Както всеки от вас знае, най-добрия начин да се придържаме към целите си е да сме дисциплинирани и да използваме времето си по най-ефективния начин.

След като се регистрирате и инсталирате тази услуга на компютъра си, тя автоматично ще записва вашите действия и ще ги качва в уеб приложението.

RescueTime---Dashboard

След което вие ще може да влезете в акаунта си през браузъра и да видите как използвате времето си. Ще разберете колко сте продуктивни, къде губите времето си и още други много полезни статистики.

Аз лично нарочно оставих това приложение да го направя последно в статията, въпреки че е под номер 8, тъй като исках да видя какви статистики ще ми покаже то за работата ми пред лаптопа, създавайки този пост.

RescueTime---Very-Productive-Time2

Може да ги видите на снимките отгоре – бая съм ползвал Photoshop…

На тях са изобразени софтуерите, които съм употребил и други доста интересни данни. И ако наистина искате да се самоанализирате, горещо ви препоръчвам Rescue Time.

Пробвайте Rescue Time

# 9 ToDoIst

[sws_divider_line]

Todo-list-and-task-manager-for-Windows

Става все по трудно да избера моя фаворит сред инструментите за създаване и управление на списъци със задачи от тези, които ще споменем тук.

ToDoIst е едно от приложенията, които имат потенциала да се превърнат в такова, без което няма да можете да живеете. Фанатстично, безплатно приложение, което е достъпно за почти всяко устройство, освен през уеб.

Аз лично избрах да си инсталирам десктоп версията, като се регистрирах с акаунта ми в google.

Това малко софтуерче е доста бърз и лесен начин да си нахвърлям най-важните задачи, които да следя и изпълнявам без излишни други неща по него, които да ме разфокусират.

Untitled-1

Определено препоръчвам този инструмент, тъй като е едно от най-добрите, на които съм попадал в своята област /в този огромен списък лоши определено няма/.

Може да го инсталирате на компютъра си, може да го сложите на смартфона си, може и да го използвате онлайн или офлайн…както ви е кеф.

Пробвайте ToDoIst

# 10 Zotero

[sws_divider_line]

Zotero

Ако сте човек, който прави различни проучвания в интернет, търси и събира материали за поредната си супер полезна статия за сайта си, вероятно ще имате нужда от инструмент, който да ви помага да организирате всички яки неща, които намирате в мрежата.

Това безценно приложение за научни и всякакви изследвания ще се окаже полезно за всеки, който пише статии, доклади или каквито и да е материали.

Чрез него ще събирате и организирате вашата информация на едно място.

Untitled-2

Работата ви с него е супер улеснена, тъй като то представлява разширение за най-популярните браузъри Chrome и Firefox и веднага щом попаднете на текст или уеб страница, само с няколко клика може да я запазите в категорията, която си решите.

А чрез натискане на бутона на разширението в долната част на браузъра, ще ви се покаже голям прозорец, от който да редактирате, разглеждате и подреждате материалите си.

Има и десктоп версия за windows. Много е яко това приложение!

Пробвайте Zotero

# 11 Pulse.

[sws_divider_line]

Pulse

Може би ви е трудно да се справяте с преглеждането на всичката интересна информация от любимите ви блогове и сайтове?

Вижте най-интересното, което пулсира в мрежата чрез Pulse…

Това приложение ще ви позволи да разгледате всички ваши любими уеб места, както и най-интересните новини само с един поглед чрез своя приятен, визуален интерфейс.

Просто изберете категориите, които искате да следите, нещата които ви интересува и ги прочетете. Достъпно е за широк кръг от устройства, включително iPhone, iPad, Android, и Kindle.

Пробвайте Pulse

# 12 Asana

[sws_divider_line]

Asana---Task-Management-for-Teams

Всичко необходимо да координирате един проект! Asana е едно от най-популярните уеб приложения за управление на проекти, задачи и работа в екип.

Изключително лесен за работа, този инструмент ще ви позволи да управлявате задачи в зависимост от техния приоритет, да работите заедно с колегите и приятелите си, както и да управлявате по-сложни проекти.

Asana

В никакъв случай не подценявайте това страхотно приложение!

Безплатната версия според мен ще ви е напълно достатъчна, но винаги може и да си платите за още повече опции. Инструментът поддържа iPhone и Android устройства.

Пробвайте Asana

# 13 Thoughtboxes

[sws_divider_line]

Thoughtboxes

Thoughtboxes е фантастично малко приложение, което ви позволява да организирате живота си, чрез събирането на всички видове ваши списъци върху една лесно управляема дъска.

Със своите инструменти за споделяне и работа в екип, Thoughtboxes наистина е страхотен инструмент за управление на списъци със задачи от минималистичен вид – само с един поглед.

Пробвайте Thoughtboxes

# 14 TweetDeck

[sws_divider_line]

TweetDeck-by-Twitter

Няма как да не сте чували за социалката Twitter, а вероятно и за TweetDeck, който е официалния клиент за тази мрежа.

TweetDeck представлява приложение, което разделя вашия профил в twitter на няколко колони в зависимост на дейността ви в мрежата, което го прави много лесен начин за проследяване на активностите там.

Освен това може да се интегрира в браузъра Chrome, плюс опцията да си го инсталирате като отделен софтуер на компютъра.

Може и да вградите и личния си профил във фейсбук!

Пробвайте Tweetdeck

# 15 Screenr

[sws_divider_line]

Screenr

Ако ви се наложи да споделите това, което се случва на екрана на компютъра ви чрез видео клип, Screenr е страхотен начин да направите това.

Освен това, чрез този безплатен инструмент ще можете да създадете и бързи видео уроци /вижте още и: 5 безплатни инструмента за създаване на продуктово видео и уроци!/.

Просто трябва да натиснете бутона за запис, да направите това, което ви се показва, след което да запишете видеото, да го споделите или да го вградите в сайта си – една от най-добрите уеб услуги в своята област!

Пробвайте Screenr

# 16 Google+ Hangouts

[sws_divider_line]

YouTube-Party-on-Google+-Hangouts

Въпреки че има доста услуги и то не по-малко популярни за видео разговори през интернет, вероятно вече сте се регистрирали за сравнителното новата социална мрежа Google+.

С профила си там, може да бъдете домакин на т.нар. безплатно “свърталище” или “hangout”, в което да съберете вашият кръг от приятели или изобщо хора, които са част от профила ви в тази социалка и то с относителна лекота и абсолютно безплатно.

Може дори да излъчвате поточно видео безплатно от събитие, конференция или семинар на живо през това страхотно онлайн приложение или пък да работите с някой отдалечено като му показвате екрана си.

Пробвайте Google + Hangout от вашия G+ профил

# 17 Любимия ни Prismatic

[sws_divider_line]

Prismatic

Това е безплатната уеб услуга, с която започва всяка една моя сутрин.

Този уеб инструмент представлява нещо като хранилка за най-интересното от интернет събрано на едно място и е чудесен начин за намиране на страхотни материали.

Най-хубавото, е че ще можете, след като си направите профил там, да организирате нещата по теми, които ви интересуват като така ще виждате само нещата, които са истински важни за вас.

А най-интересното ще можете да си го запазвате или споделяте.

Просто уникална услуга казвам ви…. Направили сме и отделна статия за Prismatic, която може да разгледате от този линк.

Пробвайте Prismatic

# 18 Penzu

[sws_divider_line]

dfgdfgh

Не съм ползвал Penzu, но изглежда много добре.

Представлява приложение, чрез което да си създадете свой собствен онлайн журнал или дневник, в който да си организирате нещата, да си правите частни блог постове, които можете да споделяте само когато се чувствате готови да го направите и т.н.

И въпреки, че безплатната версия вероятно ще ви бъде напълно достатъчна, има и професионална, платена такава.

Пробвайте Penzu

# 19 Buffer

[sws_divider_line]

Buffer_App_Extension_7-615x418

Вярно, е че twitter не е чак толкова популярен в България, както е Фейсбук например, но това лека полека се променя. В този ред на мисли, случвало ли ви се е да искате да туитнете нещо, но това да стане по-късно и то автоматично?

Искали ли сте да настроите нещата предварително, а те да се изпълнят във време, което вие сте задали?

Buffer е приложение, което ще ви позволи да си настроите постовете в любимите социални мрежи, след което те да се публикуват във времето, което желаете, времето, което вие предварително сте настроили.

Задължително вижте и приложението ittt и възможните комбинации с него и buffer, инструмент, за който сме направили подробно ръководство – вижте го от тук!

Пробвайте Buffer

# 20 Droplr

[sws_divider_line]

Droplr

Droplr е още едно от добрите приложения за споделяне на изображения и снимки, който изисква единствено влачене и пускане /drag-and-drop/ от десктопа, директно в услугата, за да качите и споделите файловете си.

Безплатния ви акаунт ще ви позволи да качите и споделите файл с размери до 25 мб! А освен снимки, може да споделяте документи и видео.

Пробвайте Droplr

# 21 Prezi

[sws_divider_line]

Prezi

Мисля, че Prezi е нещо много готино и точно затова скоро планираме да направим специална статия за него.

Но до тогава ще ви кажа само, че това уеб приложение ще ви позволи да създадете презентации, които забележете – не отговарят на стандартния и традиционен PowerPoint стил и шаблон.

Prezi2

Вместо това, Prezi ще ви даде инструменти за създаване на динамични, креативни презентации, богати на различни типове медия и анимации, които със сигурност ще залепят вашата аудитория пред екрана, а тя ще остане едновременно информирана и впечатлена!

Пробвайте Prezi

# 22 Малко музика с Exfm

[sws_divider_line]

unnamed

От известно време го ползвам и това приложение за слушане на музика онлайн стана неизменна част от браузъра ми и работата ми в него.

Освен, че може да го ползвате през уеб сайта на услугата, можете да си инсталирате и разширение за Chrome и така да слушате любимите си песни, докато си работите нещо друго, или докато просто си четете любимия lifehack,bg

Толкова ми хареса този джу-бокс, че направихме подробно ръководство за него, което може да видите като кликнете на точно този линк!

Пробвайте Exfm

# 23 Dropmark

[sws_divider_line]

Dropmark

Непрекъснато ли сте заринати с много и полезна информация в мрежата.

Чудите ли се как да организирате и запазите всичко, което ви се стори интересно – снимки, цитати, текст, видео и т.н.?

Това е един страхотен начин наистина много лесно и бързо да колекционирате страхотните уеб страници, текст, изображения, бележки и всичко, на което попаднете в интернет.

Естествено като всяко друго страхотно приложение, и за това сме направили ръководство: Колекционирай и споделяй каквото си поискаш с лекота и стил чрез Dropmark.

Пробвайте Dropmark

# 24 Liveweave – HTML5, CSS3 и JavaScript

[sws_divider_line]

webapps_29

Това е безплатно уеб приложение, което представлява онлайн площадка за програмисти и дизайнери, чрез която в реално време да тестват HTML, CSS и Javascript.

Пробвайте Liveweave

# 25 Управление на проекти с FreedCamp

[sws_divider_line]

Freedcamp

FreedCamp обещава да бъде най-добрата, безплатна алтернатива на лидера при управлението на проекти BaseCamp.

Казват, че този онлайн инструмент става все по-добър с всеки изминал ден с добавянето на все нови и нови инструменти към арсенала си.

Включва също страхотни опции като възможността да си направите шаблони за проектите от вече създадените от вас такива, така че да ги използвате веднага след като влезете в него за следващата си подобна задача.

Пробвайте Freedcamp

# 26 Paymo

[sws_divider_line]

Free-Time-Tracking-Software

Като говорим за добри уеб услуги за управление на проекти, няма как да не споменем и фантастичния Paymo, който със своята безплатна версия може да ви даде доста възможности при организиране на работата ви по даден проект и свързаните с него задачи.

Чрез него ще можете освен да организирате и разпределяте задачи между различни фирми, ще можете и да следите времето, за което се върши всяка една възложена работа, както и парите, които плащате за нея.

Безплатната версия ще ви даде да работите като 1 служител /подходящо ако сте на свободна практика, а не мениджър/, неограничен брой менажиране на клиенти и проектите им и 50 мб безплатно пространство.

Безплатния вариант е изключително подходящ за хора, които тепърва стартират бизнес.

Пробвайте Paymo

# 27 Slide.ly

[sws_divider_line]

Slide

Уеб приложението Slide.ly ще ви позволи да вземете вашите многобройни снимки и да ги направите под формата на атрактивно слайд шоу с вградена музика, след което да ги покажете на приятелите и семейството си.

Може да свържете акаунта си във Facebook, Instagram, Picasa и Flickr, което автоматично ще прехвърли всички снимки от профилите ви там в това приложение и така и с тях ще можете да си направите собствено ефектно слайд шоу.

Вижте как добре се получава:

Знам, че има и други подобни онлайн услуги, но тази определено ми хареса и реших да я споделя с вас – лесна е за работа и ще ви допадне!

Пробвайте Slide.ly

# 28 Vizualize.me

[sws_divider_line]

vizualize

Ще приключим този списък с нещо, което има силата да ви представи във фантастична светлина! Искате ли да бъдете по-различен от останалите, когато кандидатствате за работа?

Вероятно искате и точно това приложение ще ви свърши страхотна работа, тъй като то ще ви осигури една атрактивна, онлайн автобиография, а не просто обикновената, стандартна бланка.

Vizualize.me е една от тези услуги, което ще ви даде възможност да си направите резюме под формата на красива инфографика с директен линк към нея.

В нея може да свържете добре направения си LinkedIn профил, да си изберете цветова гама, а крайния резултат да споделите.

Когато влезете в него ще започнете с попълване на различните секции с умения, образование и т.н., а след това ще си изберете и дизайн, а накрая ще запазите резултата.

Това е проста и ясна уеб услуга с някои забавни опции за персонализиране, като накрая могат да се получат страхотни резултати – просто трябва да я разучите, няма да съжалявате!

Пробвайте Vizualize.me

[sws_divider_line]

Е, какво ще кажете? Харесаха ли ви?

Надявам се да се възползвате по най-добрия начин от целия този труд, който с удоволствие положихме за вас, за да направим тези две статии със специално подбрани уеб услуги.

Дано и Вие мислите като мен, че се получи добър списък с едни от най-полезните и продуктивни онлайн приложения и уеб услуги, които може да ползвате в интернет – и то напълно безплатно.

И ако попадате тук за първи път и все още не сте видели първата част с останалите 26 уеб инструмента, не пропускайте да го направите като кликнете върху този линк!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА