Визуализирайте идеите си с 8 безплатни приложения за супер Брейнсторминг!

мозъчна атака,безплатен софтуер,креативност,въображение,безплатни онлайн приложения,мисловни карти,рисуване на диаграми и графики,инструменти за онлайн рисуване,онлайн брейнсторминг

Безплатни Инструменти за мозъчна атака събрани от най-добрите източници в света!

[sws_divider_line]

След изключително подробната статия за най-добрия софтуер за мисловни карти и брейнсторминг в света, която подготвих, сега искам да ви представя няколко страхотни инструмента, чрез които бързо и лесно ще нахвърляте идеите и бележките си използвайки текст, фигури, маркери и въображение разбира се и всичко това отново напълно безплатно.

Вече няма да е необходимо да нареждате и рисувате идеите си в главата, опасявайки се че ще ги забравите. За тази цел има страхотни онлайн безплатни приложения, които ще ни помогнат да нахвърлим ценните си креативни решения по визуален начин, супер лесен за използване.

Чрез тези няколко инструмента за онлайн брейнсторминг няма вече да се налага да помните добрите си хрумвания и да се притеснявате че ще се изгубят някъде в главата ви.

Чрез тях ще можете да пресъздадете гениалните си креативни решения нагледно и по начин точно какъвто си го представяте във въображението и мислите си.

Със сигурност онлайн мозъчната атака може да бъде осъществена по много начини, като започнем от мейла до чат стаите, дори чрез Twitter.

Но защо да правим това по толкова елементарен начин, след като имаме на разположение страхотен софтуер като този, който следва да видите?

Нека да разгледаме как различните онлайн приложения, които ви предлагам по-долу могат да ви помогнат да вземете вашият собствен мозък и да си го носите направо в тях  без да забравяте креативната идея, която ви е дошла на ум…

1. Text2 Mind Map

[sws_divider_line]

Text2 Mind Map

Text2 Mind Map ще ви спести доста работа да изготвяте списъци със задачи, да делегирате задължения и да организирате идеите си като ви предложи създаване на структурирана среда, където да създадете и подредите бързо и лесно креативните си идеи или решения и да ги превърнете в лесна за разбиране мисловна карта.

Това приложение ще ви осигури пряк път в творческия процес като ще ви спести работата по рисуването на линии и връзки между отделните звена на вашите мисли и идеи.

Text2 Mind Map е бърз начин да се изградят и видят връзките между отделните елементи на проблема.

Тук ще можете да променяте текста/поддържа БГ език/, цвета на шрифта, цвета на линиите и т.н. Можете да изтеглите генерираната мисловна карта във JPEG формат под формата на картинка!

2. Wridea

[sws_divider_line]

Wridea

Страхотните идеи трябва да бъдат менаджирани и управлявани и Wridea ви предлага онлайн място да направите точно това, безплатно разбира се!

Можете да създадете идеи и след това да ги разпределите по категории. След което можете да работите като споделите идеите си с приятелите си с този инструмент.

Една от много полезните черти на Wridea е че можете да обменяте идеите си с групи хора от общността на Wridea като така ще имате възможност да си направите истинска онлайн мозъчна атака и да получите обратна информация за това, което сте измислили.

Много интересен инструмент в това онлайн приложение е т.нар. Rain’ feature, където избирайки тази опция ще можете да получите още вдъхновение как да комбинирате вече измислените от вас идеи. Използвайте тази функция, страхотна е!

3. Scribblar

[sws_divider_line]

Scribblar

Бялата дъска е страхотно място за нахвърляне на нашите виждания, мисли и идеи за даден проблем, а с Scribblar ще имате възможност да рисувате точно на такава бяла дъска върху чиято онлайн повърхност да творите.

Ако сте дизайнер, инжинер или някой, който просто обича да обяснява нещата визуално може да опитате този инструмент.

Scribblar е безплатно приложение, което ще ви даде една празна бяла повърхност, и съответно вие ще трябва да напълните с вашите творчески проблясъци и креативни мисли.

В допълнение на това този софтуер ще ви даде и функции като чат с други потребители на приложението, аудио, споделяне на изображения, както и поддръжка на БГ език. Това не е всичко. Можете да качите външни файлове като снимки, малки PDF файлове, презентации и др. Страхотен инструмент!

4. Think

[sws_divider_line]

Think

Ако индивидуалния, чист брейнсторминг е това, което търсите, тогава наистина си струва да опитате този онлайн инструмент за мисловни карти.

Можете да започнете да го използвате без дори да сте се логнали, просто да нахвърлите дадена идея, за да намерите решение и ако не искате да запишете мисловната карта.

Приложението е направено изключително интуитивно чрез влачене на идеите ви и свързването им помежду си, като така задавате форма на мислите си както и връзка между тях.

Можете да експортирате готовия файл под формата на изображение/снимка/. Лично на мен много ми допадна този софтуер с простотата си на работа и ефектните мисловни карти, които създава!

5. Solvr

[sws_divider_line]

мозъчна атака,безплатен софтуер,креативност,въображение,безплатни онлайн приложения,мисловни карти,рисуване на диаграми и графики,инструменти за онлайн рисуване,онлайн брейнсторминг

Когато отворите Solvr ще видите, че той има интерфейс на обикновена търсачка, но действително е доста добър инструмент за решаване на проблеми и организиране на задачи и идеи в дървовидна структура.

Това, което трябва да направите е да напишете заглавие на проблема, който решавате в полето, което прилича на търсачка и ще започнете да създавате задачи и идеи, които да организирате по един доста лесен начин.

След именуване на проблема, софтуера ще ви даде уникален URL адрес/линк/, който ще можете да изпратите на когото поискате.

Полезността на този прост инструмент, е че чрез този уникален линк, който ви дава, може да разпространявате идеите и проблема си по скайп, мейл, twitter, социални мрежи и изобщо където се сетите в мрежата. Solvr също има и приложение за браузъра на Google-Chrome.

6. Grapholite

[sws_divider_line]

Grapholite

Grapholite е безплатен за използване уеб сайт, който помага на потребителите да създават широка гама от чертежи и схеми. Чрез многобройните си инструменти можете лесно да си направите графика или флоучарт.

Можете да си създадете всчико, което ви роди въображението чрез вградените фигури и други обекти, които допълнително подпомагат оформянето на вашия творчески проект.

Инструментите за рисуване и различните цветови варианти са предвидени не само да се използват за създаване на мисловни карти, но и за други полезни организационни схеми и чертежи подпомагащи вашата дейност, живот и работа.

Приложението ще ви позволи да запишете диаграмата, схемата или каквото там сте си измислили в собствения формат на програмата GRL, след което да го заредите по късно отново в приложението и да го редактирате.

Като алтернатива може да експортирате файла във формат PNG и JPG изображения.За да използвате приложението ще ви бъде необходим Microsoft Silverlight, който можете да изтеглите с описание от този линк!

7. Diagramly

[sws_divider_line]

Diagramly

Интернет е пълен с приложения за рисуване. Но ако търсите инструмент, който ще ви позволи да създадете диаграми, чартове и обикновени рисунки и мисловни карти в XML формат вероятно няма да намерите много такива.

Тук на помощ идва DiagramLy. Това е безплатно, онлайн приложение за рисуване с множество функции.

Чрез него ще можете да направите диаграми и чертежи, които ще изглеждат страхотно в уеб и ще ви даде възможност да получите творението си както казахме в XML формат, като впоследствие ще можете да заредите графиката над която работите, за да я редактирате.

В допълнение на това ще можете и да експортирате рисунката в PNG, JPG, и SVG графични формати.

Разбира се заедно с възможностите за съхранение в доста формати също така с този софтуер ще получите множество инструменти за рисуване на различни форми, възможност да плъзгате обекти, да рисувате линии за свързване на обекти, текстови инструменти и т.н.

Заедно със всички тези характеристики това приложение е един страхотен онлайн безплатен инструмент

8. SimpleDiagrams

[sws_divider_line]

SimpleDiagrams

Има доста програми, които ще ви помогнат в създаването на графики, диаграми и мисловни карти. Но повечето от тях идват с много висока цена и не са подходящи за хора, които искат единствено да правят прости схеми и графики. За тези опростени диаграми наистина трябва да опитате Simple Diagrams!

Това е софтуер, който за разлика от останалите се инсталира директно на вашия компютър под формата на Adobe Air приложение, което означава че може да бъде използвано на всяка операционна система стига да имате инсталиран Adobe Air! След като инсталирате програмата ще откриете, че в нея има вградени множество инструменти, които ще ви улеснят максимално в изобразяването на вашата идея.

Можете да използвате фигури с различни форми, икони за различни мероприятия, срещи и комуникация. По желание можете да добавяте и бележки към схемите си, както и собствени снимки! С две думи: това приложение май ми стана любимо, страхотно е!

В него почти всичко е наготово. Остава само да подредите така нещата, точно според вашата креативна идея! Основния вариант на приложението е безплатен и мисля, че той ще ви е предостатъчен, за да си свършите работата! Можете да запазите работата си в програмата под формата на PNG изображение.

В заключение

[sws_divider_line]

Благодарение на тези дигитални инструменти за брейнсторминг и организиране на работата и мислите ни, проучването на проблеми вече става със скоростта на мисълта.

Това бях 8 от най-добрите безплатни онлайн инструмента за организиране на творчески процеси, задачи и провеждане на мозъчна атака, които успях да намеря след не малко търсене и проучване.

Остава ви само да имате идеи за развитие, за останалото имате тази статия! А вие с какво правите вашата мозъчна атака онлайн? Кажете ни за вашия любим софтуер в тази посока в полето за коментарите

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: