Най-добрият безплатен софтуер на Adobe

безплатен софтуер

Adobe, както добре знаете е една от най-популярните софтуерни компании в света.

Почти няма човек, независимо дали е дизайнер/фотограф или обикновен потребител, който да не е чувал за популярните продукти на тази марка. За щастие от Adobe промениха някои аспекти на икономическата си концепция като ни предоставиха доста стойностни неща и то безплатно.

В тази статия съм събрал на едно място най-добрия безплатен софтуер на Adobe, съдържащ в себе си: приложения за редактиране, уеб инструменти за дизайнери и типография и още някои добри помощници,  който може да използвате, без да плащате за тях. Нека видим:


quick-edit
Един наистина як редактор за програмен код

Това е приложение с отворен код, предназначено да се програмира за уеб, като самият софтуер е разработен на базата на HTML, CSS, и JavaScript.

Brackets ще ви позволи да създадете целия код на вашия проект, след което ще го визуализира на живо в Chrome.

А за по-напредналите от вас има възможност за разширяване на възможностите на програмата с различни разширения, директно от Github.

Приложението все още е в процес на доработване, но може да си изтеглите това, което е направено до момента като софтуер и да започнете работа с него още сега.

Това вероятно е едно от най-добрите предложения, което ще намерите в този списък.

Интересно е да се отбележи, че Adobe имат и друго приложение за код, наречено Edge Code, което е базирано на безплатния Brackets.


Adobe-Revel

Единственото безплатно приложение на Adobe в магазина на Мас, Adobe Revel ще ви позволи да организирате и архивирате всички ваши снимки, да ги споделите/качите в личен, скрит албум и да ги представите в качествено онлайн слайдшоу.

Това не е Lightroom, дори не е близо до него, а по-скоро е нещо като онлайн синхронизиране на снимки. Но тук има едно много добро предимство: може да НЕ държите всички ваши снимкови оригинали на вашето устройство, а да ги съхраните в облака на приложението. Това действително ще освободи локалното ви хранилище, за разлика от Dropbox и iCloud, които заемат по равни количества за съхранение локално и облачно пространство.

Инструментът е безплатен за качване на снимки, за които ще разполагате с до 2 GB, след което месечната такса е $5.99 за неограничено качване и споделяне на фотоси. А тук може да намерите отговор на още въпроси свързани с услугата.

Важно: трябва да си направите Adobe ID, за да го ползвате. От сайта ще ви насочат как да стане това! Този акаунт ще ви трябва и за други безплатни инструменти на Adobe!


PhoneGap---Home

Вие сте уеб разработчик и бихте искали да създавате приложения за iOS и Android?

В такъв случай PhoneGap е това, което ви трябва.

Представлява безплатен framework, който ще ви позволи да изградите приложения за разнообразни мобилни платформи, използвайки HTML, CSS, и Javascript. Платформата вече е използвана от не кой да е, а от BBC и други големи компании за разработване на техните приложения. PhoneGap е добър начин да се насочите към разработка за различни платформи, съсредоточена на едно място. Приложението е безплатно като комбинацията му със споменатия по-рано Brackets е отлична отправна точка за качествено програмиране.


Free-Edge-Web-Fonts---Adobe-Edge-Web-Fonts-free-trial

Имате нужда от красиви шрифтове за вашия сайт или проект безплатно? Adobe има един добър вариант за вас. Може да използвате каталога на Adobe Edge с уеб шрифтовете /над 500/съдържащи се в него безплатно за всеки ваш сайт.


Color-wheel---Color-schemes---Adobe-Kuler
Оооо да, страхотни цветове…

Това е един красив начин да си създадете цветови комбинации, които си подхождат помежду си и дори да ги споделите. Това приложение ще направи именно това за вас с помощта на своя доста приятен и удобен интерфейс.

Направете си ваши собствени цветови схеми онлайн или ги създайте от снимки чрез приложението за iPhone, след което ги използвайте във вашия типографски или уеб проекти или пък ги синхронизирайте с Illustrator.

  • The Edge Tools

Adobe Creative Cloud
Безплатен професионален уеб пакет за разработчици

Тази съвкупност от професионални инструменти е всичко, което Adobe може да предложи безплатно на уеб дизайнери, разработчици и програмисти.

Тук се включват Edge Animate, чрез който да програмирате интерактивни, анимирани HTML и CSS обекти.  Edge Reflow, който ще ви помогне да създадете отзивчив уеб дизайн, благодарение, на който всичко ще изглежда страхотно на различни размери екрани. А Edge Inspect ще визуализира вашия сайт във всички размери и ще инспектира как се изобразява той на мобилни устройства.


Безплатно виртуално пространство за съхранение на файлове
Безплатно виртуално пространство за съхранение на файлове

Всъщност това е безплатната версия на Creative Cloud, която ще ви даде 2Gb пространство за вашите файлове, както и достъп до всички безплатни приложения на Adobe, плюс достъп за 30 дена да изпробваме останалите, които са платени.

Има и опция за връзка с профила ви в дизайнерската мрежа Behance.

С този инструмент може да синхронизирате файлове между облака и компютъра ви, който е или Mac или PC и да ги споделяте с други хора чрез линк или по мейл.

Добавянето на файлове става много удобно – чрез влачене и пускане с мишката, директно от десктопа. Не е кой знае колко много безплатното пространство, но услугата си струва.


Мини Photoshop - директно във вашия браузър
Мини Photoshop – директно във вашия браузър

От Adobe ни предлагат много яка мини версия на най-популярния редактор за изображения Photoshop и то напълно безплатно. Този уеб инструмент ще ви позволи да направите един тон ефекти и корекции със снимките си.

Можете да режете, да ретуширате, да регулирате яркостта, да изостряте цветовете, да добавяте текст и ефекти и т.н.

Разбира се това далеч не е пълната версия на Photoshop, но би могло да ви свърши страхотна работа за бърза редакция и то директно в браузъра.

Още за възможностите на този инструмент → вижте нашата статия по темата!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Работи по-умно, печели повече
Клуб Мастърхак
Инструменти, общност и ресурси, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса и да подобриш живота си.
4.8 / 5 от 2100+ човека
Работи по-умно, печели повече
Инструменти, нови идеи,
общност и ресурси