6 WordPress плъгина, в които ще се влюбиш!

безплатни инструменти,WordPress

Винаги съм се чудел на себе си, защо в статии с подобни безплатни благини продължавам да се опитвам да измислям някакви уводни думи – тях и без това никой не ги чете. Затова в случая изобщо няма да се хабя, а направо ще ви поканя да се възползвате от тази мини колекция от супер-дупер полезни WordPress плъгини:


Mashshare

На уеб активните хора, веднага им е светнало какво ще им предложи плъгин с името Mashshare. За останалите ще поясня, че това е нещо, което ще добави бутони за споделяне със същия атрактивен външен вид като този в сайта Mashable.

Освен визията, най-много ми хареса, че след като натиснете бутона за споделяне, той няма да зареди нов таб на браузъра, а ще се отвори директно в същия прозорец чрез изскачащ pop up – пропуск, който имат много от останалите плъгини. Ако искаш да улесниш читателите си да споделят твоето съдържание и в същия момент да виждат общия брой споделяния от Фейсбук и Туитър, препоръчвам ти тази добавка. 


Featured Image Column

Ако имате WordPress сайт и броя на публикациите ви е огромен както тук в lifehack.bg например /над 700/, управлението им започва да става доста тегаво.

За да улесним тази задача и само с един поглед да открием поста, който търсим, на помощ идва плъгинът Featured Image Column, който ще добави към всеки пост малка снимка, така че когато отворите администрацията си – много бързо да се ориентирате.

Posts-lifehack

За да се появи снимка обаче, в самата статия трябва да е закачено т.нар. Featured Image. Може да не инсталирате добавката, а директно да вградите тази функция във function.php, както съм направил и аз. За целта използвайте това малко парченце код:

add_filter('manage_posts_columns', 'posts_columns', 5);
add_action('manage_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
function posts_columns($defaults){
$defaults['post_thumbs'] = __('Thumbs');
return $defaults;
}
function posts_custom_columns($column_name, $id){
if($column_name === 'post_thumbs'){
echo the_post_thumbnail( array(100,200) );
}
}

Бележка: ако не знаете къде точно да вградите този код във файла от темата ви function.php, препоръчвам ви да използвате плъгина, за да не стане беля!


Facebook Page Promoter Lightbox

Ако търсиш инструмент, който да осигури на WordPress сайта ти изкачащ PopUp прозорец, предлагащ на читателите ти да станат част от фен страницата ти във Фейсбук, Facebook Page Promoter Lightbox е страхотно решение.

Това е един от най-популярните плъгини за тази цел, предлагаш лесен начин за работа и разбира се ефективност при събирането на читатели от социалната мрежа.


YOP-Poll

Когато потърсих за най-добрия плъгин за УърдПрес за анкета, в класациите в интернет, на които попадах винаги присъстваше YOP Poll. Чрез това разширение лесно ще създадеш и интегрираш анкета в публикация или страница от твоя блог.

Може да създаваш едновременно няколко анкети или да ги настроиш да се появяват автоматично една след друга. Естествено ще можеш да следиш и резултатите, като ще разполагаш с няколко функции за тази цел. Ако си решил да попиташ нещо своите читатели, YOP Poll би било едно от най-добрите средства да го направиш.


FooGallery

FooGallery вероятно е един от най-гъвкавите, интуитивни и ефективни WordPress плъгини за създаване и управление на галерии от снимки, който на всичкото отгоре е безплатен.

Притежава всички функции, с които трябва да е зареден един подобен инструмент – възможностите му може да ги видиш в официалната му страница. Ако ти трябва нещо леко, с много възможности и надеждно за работа, изпробвай този плъгин.


404-1

Накрая искам да завърша с един малък, лекичък, но изключително полезен WordPres плъгин, наречен 301 redirect 404 pages to home, разработен от Васил Тошков от Cloxy, чиято основна и единствена цел е когато потребителят попадне на страница за грешка от тип 404, да го пренасочи към главната, home страница.

Това е добра идея, тъй като колкото и супер страница за грешка да си направил, няма смисъл читателя да губи време лутайки се в нея. Вместо това, по-добре да се върне и да започне отначало. Може да инсталираш добавката като плъгин или да си я интегрираш като функция във function.php, както аз съм направил – Download

За да видиш как работи, кликни на несъществуващия адрес  → https://www.lifehack.bg/da%20go%20duhash%20hristo и виж какво ще стане


Ако искаш най-доброто за твоя WordPress сайт, задължително виж и: 

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак