16 приложения за създаване на супер презентации!

софтуер ,презентации

? за четене: 8 – 10 мин.

Благодарение на инструментите в този списък ще може да редактирате изображения, анимация, аудио (дори програмен код) и още други ефекти свързани с доброто представяне на следващата ви презентация – все неща, които ще ви помогнат да оберете овациите на публиката.

1. Ludus – новият играч – разбивач! (UPDATE)

софтуер ,презентации

Този инструмент изглежда впечатляващо! На всичкото отгоре е и WEB базиран (облачна услуга) – може да създавате презентациите си директно в браузъра, без да се налага да инсталирате никакви програми. Освен това ще са достъпни навсякъде!

Услугата има чудесна безплатна версия, която ще ви свърши добра работа!

Това обаче не е всичко!

Създателите на Ludus споделят, че са направили това приложение с идеята да премахнат всички недостатъци на PowerPoint и компания и като че ли са успели…

Те изброяват цели 13 неща, които PowerPoint, Keynote и Google Slides не могат да правят, а на всички ни се иска да ги използваме в работата си. Ето ги и тях:

 1. Никакъв компромис със скоростта, съвместимостта и удобството!
 2. Супер подобрена ефективност при работа.
 3. Интеграция и с други приложения – страхотна опция!
 4. Работа със слоеве, типична за дизайнери!
 5. Няма нужда да превключваш между Ludus и Фотошоп или Illustrator
 6. Можеш много удобно да редактираш иконите си!
 7. Можеш да използваш съдържание и от други презентации, без да го правиш наново.
 8. Една от любимите ми функции – можеш да си качиш свои шрифтове!
 9. Можеш да качваш всякакво видео – дори големи HD клипове!
 10. Можеш да използваш функцията Drag and drop (или copy/paste) за всичко.
 11. Има супер удобни клавишни комбинации – наистина са такива!
 12. Можеш да презентираш програмния си код по уникален начин!
 13. Можеш да работиш в екип и да си чатиш докато правиш презентацията.

Бележка: всичко за тези функции можеш да видиш тук.

2. Haiku Deck


Haiku-Deck

Доста интересна безплатна уеб услуга за създаване на презентации!

След като си направите слайдовете в лесния за използване редактор, ще може да споделите презентацията си не само в социалните мрежи, но и да я вградите в сайта си или да я изпратите чрез директен линк на някого. С Haiku Deck професионалисти и аматьори могат бързо да изложат идеите си, които удобно да бъдат показвани или разглеждани на всяко устройство.

3. Emaze


emaze

Един от инструментите, които бих използвал като част от съдържанието в lifehack.bg

Доста  изчистен и натъпкан с възможности, Emaze е предпочитам от доста маркетинг специалисти и хора занимаващи се с продажби, чрез който създават невероятни презентации – бързо и лесно.

Може да започнете на чисто или от готов шаблон, като и в двата случая ще разполагате с много добри инструменти, за да създадете слайдшоу, видео презентация или 3D презентация. Безплатния вариант е достатъчен, за да може да споделяте творенията си, да ги вграждате в сайта си и т.н.

4. SlideShare


slideshare

Няма как колекцията с най-добрите безплатни инструменти за създаване на презентации да мине без иконата в тяхното интернет разпространение.

SlideShare е известен на всички – това определено е най-доброто и най-използвано онлайн решение, което използват специалистите по маркетинг, бизнес, авторите на книги и т.н. за съхраняване, споделяне и промотиране на е-книги и презентации. Услугата вече има натрупана многомилионна аудитория и сравнително лесно може да популяризирате презентацията си сред много хора, които да я споделят в социалните мрежи или я вграждат в сайтовете си. Най-хубавото е, че от няколко седмици от SlideShare решиха да направят и платената си професионална услуга напълно безплатна!

Един добър онлайн маркетинг не бива да пропуска тази възможност!

5. SlideDog


Понякога бизнесът се нуждае от добър софтуер, чрез който да презентира идеите си, но липсата на умения и различните файлови формати често се оказват пречка за това.

Това, което прави услугата е да създаде за вас плейлист от вашата любима презентационна медия: PowerPoint, Prezi, PDF, уеб страници и други като комбинира всичко това в едно. Отваряте си папката, в която е цялата информация за проекта ви – PDF-и, презентации на Powerpoint, Prezi и дори видео и чрез влачене и пускане с мишката поставяте файловете в инструмента.

Услугата предлага безплатен и платен вариант, който почва от $8.33 на месец. Лично аз определено бих експериментирал с този софтуер.

6. Diagrammer


Diagrammer

Уеб ресурс, който ще ви помогне да представите информацията си по един атрактивен и смислен начин. Общо взето това, което може да извлечете като полза този сайт е да си изтеглите безплатно множество шаблони на диаграми и фигури, които да използвате във вашите PPT слайдове, където да ги редактирате по ваше усмотрение. Това определено е база данни, която ако правите презентации си струва да опитате. Ако пък сериозно се интересувате от добро съдържание, онлайн комуникация и презентации, препоръчвам ви да се заровите в този сайт и най-вече в книгите му!

7. Presentate


Presentate

Presentate премахва разсейването не просто от интерфейса за  редактиране на слайдовете, но и от целия работен процес, като предлага по-фокусиран метод за създаване на интерактивно съдържание.

Това със сигурност е предпоставка не само за спестяване на време и енергия, но и  за подобряване на качеството на представяне на идеята ви.

8. Rawshorts


RawShorts

Raw Shorts e приложение за създаване на анимирани презентации. Имат доста интересен  слоган,  нещо от рода на: “Видеото се прави трудно, с Raw Shorts е по-лесно.” Определено изглежда, че това е така. Raw Shorts е платформа, при която чрез drag-and-drop функцията ще можете да редактирате готови шаблони, да поставяте графики, карикатури и други обекти в презентацията си.

С тази програма не е нужно да бъдете художник, за да създадете страхотни парченца съдържание. Има безплатен и платен вариант.

9. Powtoon


A image
Често попадаме в интернет на доста добре изглеждащи образователни или промо видео клипове, които изглеждат все едно са правени от сериозни програмисти, художници и аниматори.

Разбира се най-добрите от тях са създадени точно така, но съществуват други, при които няма подобна необходимост, а резултата изглежда наистина добре.

След като се запознах с услугата Powtoon наистина се уверих в това.

Благодарение на нея ще създадете нещо, което ще е кръстоска между карикатура, инфографика и презентация, опаковани в една наистина интерактивна форма лесна за работа.

Тук само за няколко минути може да създадете доста красиво и добре изглеждащо промо видео или презентация, които да изглеждат като живи.

Трябва само да се регистрирате, да влезете в съветника за проекти, където да решите какъв вид промо искате да създадете – слайдшоу или видео. След това ще може да изберете някой от наличните готови шаблони, които ще ви помогнат да работите по-бързо.


powtoon


Ако искате да започнете от нулата  на чисто бял лист, не се колебайте да изберете празен шаблон. След това може спокойно да стартирате със създаването на своето видео.

В ляво ще видите различните слайдове на вашия проект, а в дясно библиотеката с различни графични елементи, текст и видео, които може да добавяте.

В центъра разбира се е редактируемата област, а в долната част под нея е времевата линия, която ще ви позволи да настроите тайминга на всеки елемент кога да се стартира в презентацията.

Untitled-3

На пръв поглед може и да изглежда сложно, но за 10 минути ще овладеете всичко и ще ви стане ясно как работи инструмента.

Разбира се ако ви е трудно имате на разположение в сайта няколко инструкции за работа под формата на видео. Когато приключите с проекта си в приложението, кликнете върху бутона Save, за да запишете видеото в галерията. След това може да получите директен линк към страницата на клипа, да го споделите в социалните мрежи или да получите код за вграждане за уеб сайта ви.

Освен това, има и опция да публикувате видеото и в youtube. Powtoon разполага с безплатен план, който ограничава продължителността на вашите клипчета до 45 секунди на парче /направете го кратко, вдъхновяващо и остроумно/ и ще добави логото на приложението към клипа ви. За професионална употреба има няколко варианта на платен абонамент, които премахват тези ограничения.

10. Prezi


prezi

Prezi, безспорно един от най-различните инструменти за презентации познати до сега, безспорно един от най-интересните приложения в този списък. Неслучайно направихме подробен преглед на възможностите му в статията ни:

Prezi разстреля Powerpoint от упор: супер ефектни презентации!

Това е уеб базиран софтуер /има и десктоп версия/ за създаване на презентации, чрез които да представите вашите идеи чрез ефекта zoom върху голямо виртуално платно. Може лесно да поставите идеите си под формата на текст, изображения и видео, да ги подредите ефектно по естествен, хронологичен ред и да разкажете историята си по зашеметяващ начин.

Услугата работи директно в браузъра, на десктопа, дори и на iPad или iPhone.

Безплатната версия дава възможност да създаваме публични презентации, които да споделяме плюс 100 мб пространство за тяхното съхранение.

11. EWC Presenter


EWC-Presenter

Търсите безплатен начин да създадете интерактивни, професионално изглеждащи и впечатляващи HTML5 презентации? Опитайте EWC Presenter!

Този наистина богат откъм възможности безплатен инструмент ще ви предостави редактор от типа HTML5 WYSIWYG, за да проектирате в него вашето съдържание, което да представите в HTML5 формат. Потребителите също могат да анимират своите презентации с флаш редактор, в който може да се изберат ключови кадри, задаване на продължителността на различните анимации и т.н.

EWC-Presenter-Website-on-Mevvy.com-4

Могат да се създават още и банери, инфографики, продуктови демо-та и други интерактивни елементи за вграждане. Все още този уеб базиран софтуер е в бета вариант. За сега е напълно безплатен!

12. SlideRocket


SlideRocket е платформа за разработване на презентации, която ще ви помогне да ги създавате и управлявате директно в браузъра си.

ss_create

Ще можете също да импортирате вече съществуващи ваши презентации, създадени на  добрия стар PowerPoint или в Google, след което да започнете създаването на авторски, живи и динамични презентации. Може да работите и с HD видео и звук, с графики, снимки и флаш.

13. Oomfo


A image

Oomfo не е точно инструмент за създаване на презентации, а по-скоро средство за правене на графики, които впоследствие да вградим в някоя презентация. Точно затова и той присъства в този колоритен списък. С една дума Oomfo е десктоп софтуер, който ще ни помогне да изработим интерактивни графики от типа на Pareto, Waterfall, Funnel, Marimekko, Pyramid и т.н.

Приложението ще ни позволи също да свържем нашата графика и информацията от нея с някоя облачна услуга или пък от няколко екселски файла. Може да започнете да го използвате като изберете шаблон на диаграма от наличната галерия, след което да вградите данните си.

14. Knovio


Ако винаги споделяте своите презентации в интернет, Knovio може да ви помогне да презентирате вашата личност като свърже гласа и видеото директно с  презентацията ви.

Тук ще може да координирате виртуално вашето говорене, вашия разказ с презентацията, която тече паралелно в момента.

Процеса на работа е следния: импортирате готова PowerPoint презентация, която предварително сте подготвили или пък просто снимка, която да коментирате, след което остава да направите видеото към тях. Вграден крайният резултат /микрофонът ми е отвратителен, знам/ → https://knov.io/18otMEG

Така определено се получава доста добър комбинират краен резултат, а в края на видеото както видяхте ще може да дадете и обратна връзка – супер инструмент!

Когато някой гледа това мое видео, аз получавам уведомление на мейла. Слайдовете ви могат да бъдат вградени във вашия блог споделени в Twitter, Facebook и LinkedIn или да бъдат разпратени индивидуално на ваши колеги, клиенти или приятели.

15. Present.Me


Untitled-7

Подобно на Knovio, Present.me ще постави рамо до рамо вашата атрактивна презентация и видеото ви към нея, в което давате разяснения към всеки слайд, независимо дали е в PDF, Excel, Word, Google Docs или формат на Open Office.

Може дори да преглеждате редактираната презентация на вашия мобилен телефон използвайки приложението на Present.me създадено за тази цел.

Има безплатен акаунт, който разбира се има някои ограничения, които могат да бъдат отстранени след като си вземете някой от платените варианти.

16. VCASMO


Untitled-8

VCASMO е онлайн редактор за работа с презентации и мултимедийни слайдшоу-та, бизнес представяния, обучения и т.н. директно през браузъра ви.

Той ще ви позволи лесно да поставите вашите видео клипове със субтитри и да вградите вече готови PowerPoint презентации и да ги публикувате на вашия десктоп, iPad или дори iPhone. Регистрирате се, след което качвате каквото си решите от следните формати: видео, PDF, документи на Microsoft Office PowerPoint презентации, снимки, музика. Накрая ги комбинирате във времевата линия, запазвате и сте готови. За снимките максималния размер е 5 МВ, а за всички останали формати максималния размер е 200 МВ. Безплатната версия ще ви даде 512мб за съхранение на готовия презентационен продукт.


Всичко необходимо, за да се получи една страхотна презентация:

 • Една основна идея
 • Три ключови опорни точки
 • Завладяваща история
 • Една идея на слайд и не повече от 6 думи
 • Ясен призив за действие

И тук, както  при всеки проект, предизвикателството е да намалите съдържанието да най-важното или иначе казано – режете  до кръв!

Избирайте внимателно думите и посланията си, разкажете завладяваща история, към която прикачете поразителни визуални статични или динамични ефекти. Оценка ще ви постави аудиторията, но сигурен знак, че сте на прав път ще бъде, когато започнете да създавате следващата си презентация.

Ако държите на добро представяне, вижте още и:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак