Как от хиляди възможности да откриеш тази, която да ти носи най-голяма полза (всеки път)!

⏱ за четене: 6 - 8 мин.

Представи си за миг, че има начин всеки път да откриваш най-добрата сред хилядите възможности - тази, която ще ти донесе най-големи резултати! Има такъв начин и той се нарича Есенциализъм! В този материал ще ти разкажа най-важното за него.

NEW  + приложение за управление на задачи в стил Есенциализъм


  • Мозъкът ми прескача от тема в тема, бързо губя фокус.
  • Как да свърша всичко за кратко време - ходя на работа, след това имам собствен малък бизнес.
  • Нямам време заради децата и домашните задължения.
  • Лесно и силно се паля в нещо ново, но бързо горя. Това ме натоварва, защото когато погледна назад виждам, че успешните ми начинания са именно тези, в които съм положил постоянство.
  • Нямам воля. Трудно ми е да се организирам, а толкова много неща трябва да свърша.
  • Имам много знания, които не прилагам, а само трупам нови. Стоя на едно място.
  • Липсва ми и концентрация. Всичко, което захвана не става по най-продуктивният начин. И големият проблем е, че постоянно сме облъчвани от информация.
Припозна ли се?Това са реални проблеми на реални хора - част от отговорите в анкета, която бях направил преди време. Основният въпрос в нея беше: кое най-голямото предизвикателство, пред което си изправен в момента? Отговорите по-горе са есенцията от проучването, моделът, който се открои.Ужасно много хора имат същите затруднения. Истината обаче е следната:

Когато човек иска да стигне, за където се е запътил, следва един път, а не броди по много: иначе не пътува, а скита! - Сенека

Когато за пръв път се запознах с идеята за есенциализма (от едноименната книга на Грег Маккеон), бях запленен от ефективността и мъдростта на тази стратегия за продуктивност и постигане на резултати! За съжаление книгата не е преведена на български, но в този и следващи материали ще ти разкажа най-важното, което си струва да знаеш за нея.

А то, повярвай ми - със сигурност ще те разтърси!

оригинално премиум съдържание, секретна FB група, книги, ресурси

Този материал е част от оригиналното премиум съдържание на lifehack.bg, достъпен е само за членове на клуб MasterHack. Вече си част от клуба? Логни се от линка по-долу.

В клуба ще разполагаш с: всяка седмица ново авторско практическо ръководство или премиум материал, всеки ден полезни ресурси, инструменти и информация в секретната ни Facebook група, библиотека с едни от най-добрите книги на английски, а аз най-лоялните достъп до специална VIP зона с курсове на стойност хиляди долари. Абонирай се...

Влез в клуба

____

Вече си член на клуба?

Логни се от тук

Само за членове на клуба!