ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Volkswagen планира производство на 10 млн. електрически автомобила чрез нова платформа

Запази за после

Задават се големи иновации в лабораторията на Volkswagen ?

Компанията планира масивна офанзива за производство на електрически автомобили. Това няма да бъде просто създаване на някакво си ново шаси. Всъщност на немски език се нарича „Modulare E-Antriebs-Baukasten“, чийто акроним, използва Volkswagen: MEB.

Какво e MEB?

Името му означава „модулна електромагнитна матрица” и е проектирано да бъде основен градивен елемент на бъдещото електрическо превозно средство на марката.

MEB ще бъде скелета на нови производствени версии на SUV CROZZ,  Ван – ID BUZZ и други. Volkswagen прави планове за изработването на 10 милиона копия на MEB в най-различни стилове, които ще пусне в продажба на световния пазар.

Платформата MEB ще даде възможност за създаването на електрически автомобили с различни размери и класове. Тази технологията ще се използва не само от Volkswagen, но и от Audi, Skoda, Seat и може би други марки от групата.

Ръководителя на Volkswagen E-Mobility, Кристиан Сенгер споделя:

С MEB ние разработихме специална платформа за електрически автомобили. Новите модели няма да бъдат преработени версии на двигателите с вътрешно горене. Те ще бъдат проектирани да бъдат 100% чистокръвни електрически превозни средства. Ще бъдат създадени така, че да бъдат надграждани и актуализирани онлайн (Update-вани). Ще използваме оптималните възможности, които ни дава тази технология, за да създадем нещо революционно.

Какво ще представлява “инструментариумът”?

MEB не е просто метално шаси, а рамка за разположение на ключови компоненти. Най-важното на тази платформа е как всички те ще се съчетават по между си.

Подобно на Volkswagen MQB апарата, който е в основата на моделите от Golf до Atlas, MEB може лесно да се адаптира към различни размери автомобили и капацитет на батерията, чрез използването на общи компоненти за намаляване на разходите.

Колите, базирани на новата MEB технология, ще имат няколко нововъведения.

Тъй като електрическите задвижващи компоненти заемат по-малко място от газово задвижваните двигатели и трансмисии, ID моделите ще могат да предложат по-голямо вътрешно пространство, в сравнение с външните му размери.

Всички те ще бъдат задвижвани със задно предаване или от всички 4 колела, чрез един или два електродвигателя за оптимално разпределение на теглото и управлението.

А разположената в пода батерия ще може лесно да бъде променяна в различни размери и видове, което ще даде  възможност за пробег от 200 до 340 мили за един цикъл.

https://youtu.be/qEvNL6oEr0U

Моделите от серията МEB ще са проектирани така, че да подпомогнат усъвършенстването на новите технологии, като например възможности за обновяване на софтуера директно онлайн и 125-kW- зареждането на автомобила. Модулната електрическа матрица – MEB е може би е най-важният проект в историята на Volkswagen.

Остава да почакаме да видим изпълнението на тази концепция, защото безспорно е едно: бъдещето е в електрическите автомобили.

източник: Volkswagen

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

100 инструмента, които ще направят живота ви много по-лесен →
БЕЗПЛАТНА Е-КНИГА
0 лв за сега. Може да бъде платена в бъдеще.
100 инструмента, които ще направят живота ви песен
0 лв за сега. Може да бъде платена в бъдеще.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
-50% ОТСТЪПКА - последен денс с 200 лв намаление
10
дни
10
часа
10
мин.
10
сек.
Най-желаният абонамент за Мастърхак с -50% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко