На 3D сафари с Google добавена реалност [AR]

На конференцията за разработчици през месец май, Google представи чисто новата си функция, която вече е добави към резултатите от търсенето на Google search. 

Тя е налична и у нас, а ние нямаме търпение да ти я представим ?

Вече можете да отидете на сафари, намирайки се в уюта на собствения си дом! ?

Чрез нея можете да виждате 3D изображения на избрания обект, както и да използвате AR приложението за добавена реалност. Функцията е достъпна за Android и iPhone , съвместими с AR технологията.

? Какво означава да имате съвместимо устройство за AR?

за IOS – Apple създаде своя ARKit комплект, с който можете да работите в AR среда. За съжаление, той е съвместим с устройства Apple, съдържащи A9 процесор (или по-нов)

За Android – Google създаде подобен комплект за AR софтуер и за Android, наречен ARCore. Телефонът ви трябва да притежава Android 7.0 или по-нова версия на процесора.

За повече информация ТУК

Как работи?

  • Отворете Google на телефона си и потърсете например “tiger”.
  • Ако въпросният обект (животно) е наличен, той ще се изобрази, чрез анимирана миниатюра и покана да го видите в реален размер.
  • Изберете “View in 3D” и ще можете да му се насладите в анимиран 3D модел.
  • Кликнете върху “AR tab” в горната част на екрана ви и ще преминете към AR изглед директно през камерата на телефона си. Изберете повърхност, върху която да се изобрази, като сканирате пространството.
  • След това може да заснемете тигърчето върху клавиатурата на лаптопа например, или където си поискате на друго място.

*Тази стъпка може да отнеме няколко минути, като e възможно да се наложи да размърдате камерата на телефона си, докато изображението се появи. 

И хоп, тигър в реален размер във вашия хол ?

Скот Щайн от CNET си е направил труда да създаде списък с животни, които понастоящем разполагат с триизмерни модели при търсене.

Функцията е страхотна и е добър начин, реално да визуализирате големината на дадено животно. Идеална е за учебни цели.

От Google отбелязват, че тя ще може да се използва за практични неща, като онлайн пазаруване. Например, ако търсите маса за вашата кухня, ще можете да наложите избрания модел директно в стаята, за да прецените дали се вписва на определеното пространство и дали подхожда на останалите мебели и интериор.

Ще можете да си направите и чист скрииншот, без налични бутони и табове на екрана. Звучи страхотно нали?

Компанията тества и навигационната функция AR за Google Maps, като хората ще могат да използват навигацията си в реално време. Очакваме я с нетърпение..

Време е за забавление!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак