ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Facebook придобива технология, чрез която ще контролираме компютъра си само с мисъл

Запази за после

В официално съобщение Facebook Inc заяви, че ще придобие базираната в Ню Йорк невротехнологична стартъп компания CTRL- Labs Corporation.

Лабораторията е разработила софтуер, който дава възможност на хората да контролират цифрови устройства, смартфони и компютри единствено чрез техните движения и невронни импулси в мозъка, а не чрез използването на екран или клавиатура.

Социалната мрежа не съобщава официално каква е цената на сделката, но Bloomberg се позовава на запознати източници, според които за сделката ще бъдат платени между 500 млн и 1 млрд. долара. Вицепрезидентът на социалната мрежа, Андрю Босуърт, който отговаря за потребителския хардуер, направи изявление за Facebook:

Идеята на този проект е гривна, която ще позволява на хората да контролират своите устройства само с мисълта си, като естествено продължение на движенията си.

Ето и как работи устройството:

Невроните в гръбначния мозък изпращат електронни сигнали до мускулите на ръката  казвайки им да извършат специфични движения, като например клик с мишката или натискане на бутон на клавиатурата. Гривната разпознава тези сигнали и ги възпроизвежда чрез цифров импулс, който вашето устройство разбира и по този начин можете да контролирате собствения си дигитален свят. Вижте как работи във видеото:

Facebook навлиза все по-сериозно в технологиите за добавена реланост, включително и със създаването на своите AR oчила.

През 2017 година обявиха нов „мозъчно-компютърен интерфейс“, който след време ще позволява на хората да превръщат мислите си в действителен текст на екрана, използвайки само чрез сигнали за наблюдение в мозъка.

Компанията CTRL-Labs работи по точно такива технологични решения.

 Технологията на CTRL-Labs е иновативен процес, който Facebook се надява да използва за значително подобряване на предстоящите Facebook AR / VR преживявания, за да подобри фундаментално потребителското изживяване.

Ние, като потребители можем да се надяваме в най-скоро време на възможността да споделяме снимки с приятелите си само с мисъл.

Според Crunchbase CTRL-Labs до момента е събрала над $67 млн и разполага с голям списък инвеститори: Spark Capital, GV на Google и Alexa Fund на Amazon.com Inc.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 200 лв...
4.7 / 5 от 1300+ човека
10
дни
10
часа
10
минути
10
секунди

СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 200 лв...