Facebook придобива технология, чрез която ще контролираме компютъра си само с мисъл

 

Присъедини се към над 190 активни и интелигентни хора, споделящи знания и опит помежду си – влез в клуб MasterHack и постигай повече с нашата общност, ръководства и ресурси 🚀

В официално съобщение Facebook Inc заяви, че ще придобие базираната в Ню Йорк невротехнологична стартъп компания CTRL- Labs Corporation.

Лабораторията е разработила софтуер, който дава възможност на хората да контролират цифрови устройства, смартфони и компютри единствено чрез техните движения и невронни импулси в мозъка, а не чрез използването на екран или клавиатура.

Социалната мрежа не съобщава официално каква е цената на сделката, но Bloomberg се позовава на запознати източници, според които за сделката ще бъдат платени между 500 млн и 1 млрд. долара. Вицепрезидентът на социалната мрежа, Андрю Босуърт, който отговаря за потребителския хардуер, направи изявление за Facebook:

Идеята на този проект е гривна, която ще позволява на хората да контролират своите устройства само с мисълта си, като естествено продължение на движенията си.

Ето и как работи устройството:

Невроните в гръбначния мозък изпращат електронни сигнали до мускулите на ръката  казвайки им да извършат специфични движения, като например клик с мишката или натискане на бутон на клавиатурата. Гривната разпознава тези сигнали и ги възпроизвежда чрез цифров импулс, който вашето устройство разбира и по този начин можете да контролирате собствения си дигитален свят. Вижте как работи във видеото:

Facebook навлиза все по-сериозно в технологиите за добавена реланост, включително и със създаването на своите AR oчила.

През 2017 година обявиха нов „мозъчно-компютърен интерфейс“, който след време ще позволява на хората да превръщат мислите си в действителен текст на екрана, използвайки само чрез сигнали за наблюдение в мозъка.

Компанията CTRL-Labs работи по точно такива технологични решения.

 Технологията на CTRL-Labs е иновативен процес, който Facebook се надява да използва за значително подобряване на предстоящите Facebook AR / VR преживявания, за да подобри фундаментално потребителското изживяване.

Ние, като потребители можем да се надяваме в най-скоро време на възможността да споделяме снимки с приятелите си само с мисъл.

Според Crunchbase CTRL-Labs до момента е събрала над $67 млн и разполага с голям списък инвеститори: Spark Capital, GV на Google и Alexa Fund на Amazon.com Inc.

Остави коментар

avatar

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top