Wolfram Alpha ще влезе и в най-тъмното кътче на личния ви Facebook профил, за да издърпа от там мръсните ви малки тайни.

Wolfram Alpha
Запази за после

Дълбоко познание за вашият Facebook профил: открийте истинското съкровище от данни за активността ви в социалната мрежа!

Wolfram Alpha – единствена по рода си онлайн машина за знания, използва своите възможности с експертни познания и алгоритми, за да отговаря на въпроси, да генерира отчети и да прави анализ на хиляди неща.

А една от изключителните и способности е да изследва в дълбочина нашата активност и взаимовръзки в социалната мрежа Facebook.

Точно тази страхотна възможност ще е тема на следващите редове в тази статия.

Wolfram Alpha въведе възможност за абсурдно подробен Facebook доклад, пълен със статистически данни за това с кого комуникирате най-много, кой вид статуси предпочитате да публикувате, анализ на снимките ви, честота на публикуване на статуси и да спрем до тук, че изречението ще стане прекалено дълго ако изброя всички пера от доклада.

Днес, чрез Wolfram Alpha, ние имаме възможност да направим един наистина дълбок анализ на личния ни Facebook профил, така че да научим повече за това как изглежда нашата персона в онлайн книгата.

Онлайн маркетинг: полезно за хора, които имат сайтове, блогове и ползват собствения си профил паралелно с фен страницата си, за да публикуват новите си статии.

Помислете: ако имате блог и споделяте материалите си с приятелите си, едновременно с феновете си, няма ли да ви е интересно как изглежда цялата картина на активността и връзките ви и в личния профил?

Чрез този почти перфектен математически аналитик ще видите групи от ваши приятели, които са: от родния ви град, от гимназията, от университета, от работа ви и т.н., както и ще разберете кои ваши контакти могат да се свържат с тези групи.

Използвайки тези клъстери, Wolfram Alpha идентифицира пет различни мрежови роли при хората, част от социалната ви мрежа:

Има общо 5 различни “мрежови роли”, които са дефинирани: т.нар. social insiders и outsiders, социални съседи и шлюзове, както и социални конектори.

Социалните външни и вътрешни лица за мрежата са противоположности: социалните insider-и имат много общи приятели с вас – например следите едни и същи инфлуенсъри и хора, които пускат интересно съдържание или просто пиете кафе с едни и същи хора.

Ето и съдържанието на моите 5 групи:

Untitled-9

И обратното, социален аутсайдер е някой, с когото имате малко или никакви общи приятели – например еди кое си момиче те е добавило само, за да ти разгледа снимките, тъй като те намира за симпатичен или разбира се обратното, което е доста по-вероятно.

Социалните портали /social gateways/ и социалните съседи също са противоположности: социалния контакт от някакъв “портал” имам много приятели, които са извън вашата мрежа, докато социалния съсед има малко приятели извън вашата мрежа – например брат ви или сестра ви.

Wolfram Alpha също така добавя и сравнително нов Facebook исторически анализ, който може да ви покаже как вашият личен профил се е развил във времето /сватба, преместване, нова работа и т.н./.

Съществува и система за филтриране, която може да визуализира вашата мрежа по различни критерии като възраст, местоположение и да ви покаже интересни географски данни – кой от контактите ти е най-далеч от теб и т.н.

Ако наистина искате да научите много повече от колкото някога сте знаели за себе си, за мрежата ви и за това как изглеждате във фейсбук,

…Wolfram Alpha ще ви разкаже всичко това с подробности.

Преди да видите реалните данни от личния ми профил /намират се на следващата страница/, тестван с този брутално подробен анализатор, вижте и някои от основните:

Възможности на Wolfram Alpha за анализ на Facebook профили

A image

Wolfram Alpha

Още малко: преди да преминем към анализ и на най-скритото кътче от фейсбук профила ви, да разгледаме някои данни, които показа този аналитичен инструмент за моят личен такъв ? Сега ще ви разкрия някои интересни и за мен самия факти:


  • Както се вижда, публикувал съм доста повече линкове, отколкото само статуси, но това е заради факта, че пускаме статиите от lifehack.bg и в личния ми профил, от където също доста хора научават за най-новите ни публикации.

Untitled-8

А при видеото съм пълна трагедия, почти никакви статуси от подобен тип не се забелязват!

  • Следват някои доста важни данни като честота на видовете статуси, които съм публикувал през седмицата по дни и часове. Може да се види дори и най-активният ми ден + най-активните ми часове през седмицата – страхотно!

Както се забелязва, здраво пускам линкове + снимки, което е логично с оглед на любимия ми вид статус: заглавие, линк и изображение! Отделно може да се види през кой ден от седмицата колко често и какво пускам в профила си.

Untitled-10

Това общо взето е едно и също с фен страницата ми – анализ 2 в 1. Ако пък преминете с мишката през мини диаграмките ще видите още допълнителни данни.

  • Една статистика, която е още по-интересна и важна за всеки, който пуска статии от личния си блог или бизнес сайт в личния си профил във Фейсбук.

asdfdfsdf

Тези данни, взети от 1127 статуса показват общия брой харесвания, коментари и средна дължина на статуса в думи и символи – дължина, която е и графично изобразена. Могат да се видят и най-често срещаните думи в постовете.

Личи си че не използвам особено много текста в статусите си, даже хич. Може би и затова средния брой like-ове и коментари не са особено впечатляваща цифра…

Като човек, който се интересува от най-добрите практики в онлайн маркетинга и този в социалните мрежи мисля, че е доста добра идеята да анализираме личните профили на успешни хора в тази сфера, хора, които постигат страхотни резултати с публикациите си във Фейсбук /съветвам Ви да са БГ специалисти, тъй като резултатите ще се по-релевантни/. Този анализ можем да направим разбира се с помощта на Wolfram Alpha. А как да стане това ще разгледаме малко към края на статията. Между другото, позволих си да анализирам профилите на някои популярни Facebook инфлуенсъри и маркетолози, които са ми сред контактите – повярвайте ми, доста интересна информация!

С общите данни за статусите ще спра до тук, но е важно да спомена, че може да видите още и кой от постовете ви е най-коментиран, както и тези от контактите ви, които са ви написали най-много коментари.


  • От тази статистика може да се видят приложенията, които използвам за публикуване на информация в личния ми профил.

Ползвам RSS Graffiti за автоматично публикуване на статия от сайта на стената ми веднага щом излезе. Това е и причината статусите от там да са най-много.

Untitled-1

На второ място така като гледам е и един от любимите ми инструменти за автоматично настройване на статуси HootSuite. Вижда се, че Понеделник и Вторник най-много публикувам, както и сутрин и вечер.

  • През какъв интерфейс най-често използвам Facebook?

Това може да се види на следващата графика. Забелязва се, че и тук най-активно ползвам социалната мрежа в началото и в края на деня като основно го правя през лаптоп.

sdfwsre

Във времето, където е зелено на графиката ясно си личи кога съм бил на път в колата и съм ползвал телефона си.

  • Винаги съм се чудел кои са повече сред приятелите ми: мъжете или жените? Е, следващата графика ми дава точен отговор на този въпрос.

Untitled-2

Освен това може да видите по бройки как са разпределени контактите ви по показателя обвързаност.

Вижда се колко на брой са в сложни взаимоотношения /само спим заедно, докато намерим по-добра алтернатива/, колко имат брак, колко са свободни и колко са ангажирани.

И не, не може да кликате на тези, които са със статус Single, за да ги видите кои са, така че не се мъчете напразно!

Има още какво много да се покаже като възможности и статистика, които удобно да изобрази този уникален аналитичен инструмент, като например няколко страхотни географски данни и контактите ви свързани с тях, но наистина нека спрем до тук! Ще оставя на вас да се запознаете по-подробно с тях и с други интересни показатели!


Направете и вашият собствен, ДЪЛБОК анализ

Untitled-7

  • Влезте на този адрес и горе в ляво използвайте опцията да се регистрирате
  • Логнете се като попълните мейл адрес и парола или с фейсбук профила си
  • Натиснете синия бутон от тази страница и създайте доклада с вашите данни

Анализ на всеки профил, който си поискате!


Преди да преминете към подробен анализ на вашият личен фейсбук профил искам да Ви вметна една друга, алтернативна употреба на този фантастичен анализатор на данни от социалната мрежа. А именно възможността да анализирате не само вашият собствен акаунт, но и този, на когото си поискате, регистриран във Фейсбук: по-рано ви споменах за идеята да разгледате профили на успешни личности!

Ако сте любопитни да научите малко повече за някой друг в социалката, какъв формат статуси най-често публикува, най-вече кога го прави и т.н., може съвсем спокойно да ги пуснете през Wolfram.

Трябва само да знаете ID-то на съответния профил.

А как да го намерите ли?

Много просто – влезте в статията Facebook трикове – 5 супер ефектни възможности в социалката, за които вероятно не знаете и там, където е първият трик ще намерите инструмент, който ще ви каже всяко ID на профил или фен страница във Фейсбук.

Untitled-6

След което кликнете на този линк /трябва да сте логнати в инструмента или да сте влезли във вашия анализ/, после в полето за търсене изпишете следното: facebook user: съответното ID – вижте снимката отгоре!

Естествено няма да получите абсолютно всички данни, които ще са налични за вашия акаунт, но със сигурност ще намерите не малко интересна информация за профила, от който се интересувате.

Забележка: където и да видите ваш контакт в собствения ви доклад, кликвайки на него автоматично ще ви се отвори анализ и на неговите данни, които са публично достъпни през Wolfram Alpha, без да е необходимо да търсите ID-то. Горното може да приложите за някои, който още не ви е сред приятелите например!


Една от най-забавните страни на Facebook е, че ви позволява да наблюдавате групи с приятели от цифрова, безпристрастна гледна точка, както и да разглеждате собственото си поведение.

А в това отношение Wolfram Alpha помага и то доста, тъй като със своя собствен великолепен аналитичен инструмент за Facebook премахва нуждите от търсене на други приложения, които или ще са тромави, платени или пък да няма да вършат кой знае каква работа /говорим за анализ на личен профил/.

Wolfram Alpha е сайт проектиран от Stephen Wolfram, създател още и на изключително важния математически софтуер Mathematica – златен стандарт, когато става въпрос за изчисления в интернет. Всичко това премахва липсата на всякаква изненада, че неговият Facebook анализатор е просто фантастичен!

Направете подробен анализ на вашия Facebook профил чрез Wolfram Alpha сега!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак