Топ 10 инструмента, които професионалистите използват за супер-дупер профилите си в Google+

Всичко, което ви трябва за ефектно присъствие в Google+

Кое прави Google+ различен от Facebook или, която и да е друга социална мрежа?

Според мен една от основните разлики е в качественото съдържание и комуникацията с хора със сходни на нашите интереси – поне за сега това е така.

Но дали това ще бъде причина Facebook да се превърне в един виртуален призрачен град не зная /по-скоро не/, но безспорен факт е, че G+ става все по-предпочитано място за тези, които търсят целенасочена и малко по-сериозна информация.

Вероятно вече подозирате колко положително ще се отрази присъствието ви в Google плюс на бизнеса и на сайта ви, независимо от нишата, размера или дестинацията.

И тъй като потенциала на “плюса” расте с всеки изминал ден, конкуренцията за внимание също, ще се наложи да изпъкнем сред тълпата като използваме нещо по така.

За тази цел могат да ни помогнат няколко брилянтни web инструмента!

За управление на кръгове, за публикуването на съдържание, за проследяването на статуси и сравняването им с други, за опознаване на последователите ви и за техния растеж и т.н., вече има много добри налични приложения, които ще опростят тези задачи и най-вече ще улеснят работата ни в гугъл плюс.

Следва списък с най-добрите познати до момента “тулове”, които професионалистите по дигитален маркетинг използват и препоръчват, за да облекчат работата си и да спестят време, създавайки ефикасно, атрактивно и полезно съдържание в Google+.

Изброяването на услугите по-долу не е в някаква зависимост и е напълно в случаен ред. Инструментите са безплатни и лесни за употреба. Enjoy:


Ако от скоро използвате G+, може би ще искате да видите и → Компактно ръководство с ресурси за изграждане на добър Google+ профил, както и тази колекция от супер видео клипове със субтитри на български /благодарности на авторът им/, които обясняват най-важното за тази социална мрежа.

Топ 10 web помощници за Google Plus


#0 Вече можете да създавате анкета в профила и в страницата

poll


#1 Post Editor for Google+ – това е най-новия инструмент, на който попаднах при проучването ми за тази статия. Представлява разширение за браузъра Chrome, чрез което много лесно ще форматирате текста в статусите си.

Ще добави към полето ви за създаване на пост супер удобна лента с бутони за всички възможни варианти за редакция на текст в статуса + възможност за поставяне на няколко иконки, които също да инжектирате в публикацията си.

От няколко дена го ползвам и съм безкрайно доволен, че го открих, тъй като хич не са ми удобни избраните за този формат бутони от клавиатурата и освен, че ми отнема повече време да редактирам текста, понякога е и доста изнервящо.

Бележка: ако при натискането на бутоните имате проблем, първо маркирайте желания текст и натиснете съответния бутон не с левия, а с десния бутон на мишката.


Христо Стоянов

#2 CircleCount е уеб услуга за анализиране на различни данни от G+. При използването и може да проучвате разнообразна информация за профила си и да намерите статистика за статусите си, кръговете и последователите, както и може да получите цялостен анализ и статистики.

Също така може да разгледате цялостната картина на профилите и страниците за конкретна страна, примерно България и да видите на кое място се ранквате в социалката.

Благодарение и на разширението за Chrome, което притежава инструмента ще може да получавате цялата тази информация директно в браузъра си само с един бутон.

Основната цел на това приложение според създателите му е да ви помогне да разберете много по-добре Google+. Доколкото знам, този инструмент се препоръчва и от Moz.


circloscope

#3 Circloscope е разширение за Chrome, което представлява един богат на опции инструмент, който се използва за анализ на кръгове в Гугъл плюс.

Чрез използването му ще можете лесно да намерите и премахнете неактивни профили, спамъри или хора, които не са ви последвали обратно.

Разширените функции на инструмента ще ви позволят да откриете и добавите в кръговете си хора с широко влияние в социалната мрежа, както и други данни за анализ.


Friends+Me

#4 Friends+Me е един от любимите ми помощници. Благодарение на него си спестявам още едно публикуване на статуси. За какво става въпрос?

Hristo StoyanovУслугата позволява да свържете профилите си в гугъл плюс /и профила и фен страницата/ с Twitter, Facebook (профил и страница), Linkedin (профил, страница и група) и Tumblr. Тоест, когато пуснете статус в личния си профил или в бизнес страницата си в G+, те автоматично ще се пуснат и във Фейсбук.

Хубавото е, че може да настроите това да стане отложено във времето. Тоест ако сега пусна статус в гугъл плюс, след 2 часа да се пусне и в профила ми във фейсбук.

Безплатния акаунт позволява да свържете страница и профил на “плюса” с една от останалите социални мрежи. Аз лично съм го свързал с Facebook личния си профил. Определено трябва да добавите този великолепен инструмент към арсенала си за споделяне на постове.

Friends Me   Account Publish

Важно: От скоро този инструмент позволява да се пускат автоматични статуси за публикуване в желан от вас ден и час. Лично аз предпочитам да използвам този метод за G+ за отложени постове. Вижте снимката отгоре:

Опитайте и разширението за Chrome, което предлага Friends+Me. То ще ви позволи много бързо да споделяте статии, като във функциите му ще намерите удобни опции за редактиране на текста и  избор къде да постнете: в профила или в страницата си:

lifehack


987

#5 Google Plus Follower Stats е едно място, което ще ви предостави безплатна статистика, чрез която да разберете кои са вашите най-влиятелни последователи.

Използвайки го ще можете да сортирате от най-силните инфлуенсъри, които ви следят, до най-слабите профили, които са ви добавили в кръговете си.

Проучвайки с него профила си, може би ще намерите някой, който ви следва и има над 100 000 последователи, а вие не сте го последвали обратно – ако има такива, поправете това!

В момента е налично само разширение за Firefox, като скоро се очаква такова и за Chrome. Работи малко бавничко, но си заслужава чакането.


google-plus-rss

#6 Gplusrss.com – преди няколко дена се върнах от едно страхотно обучение за SEO оптимизация за търсачки, проведено от SEOM, където в една от лекциите Огнян Младенов спомена за една добра възможност, а именно да вкараме RSS емисията ни от Google+ в сайта си.

Стори ми се, че повечето от курсистите не обърнаха много внимание на това /може и да греша/, но на мен ми остана в главата – още повече, че след това видях RSS емисия на профила му в официалния им сайт. Затова и реших да намеря инструмента, който ще ми помогне да го направя, когато реша.

Всъщност това е уеб услуга, която ще ни позволи да извлечем RSS фийда от потока ни от статуси в G+. Тази функция все още липсва в Google плюс и това е добър начин да получим тази информация.

Важно: ако сте си направили т.нар. vanity или персонализиран URL адрес на профила с името си или нещо друго, вероятно ще се зачудите от къде да разберете ID-то, което ще ви трябва, за да използвате това приложение.

Можете много лесно да го намерите като направите следното:

google-plus

Отваряте G+ профила си и кликвате върху името си с десен бутон на мишката и копирате URL адреса. Поставяте го в адрес бара на браузъра и ще видите ID-то си. Ако натиснете ентер социалката ще ви редиректне към персонализирания ви адрес.


lifehack.bg

#7 Инструменти за създаване на супер ефектни графични елементи, които да прикрепите към статусите си като например: ефектни мини инфографики, ефекти за снимки и т.н.


rebel

#8 RebelMouse е платформа за управление на съдържание в социалните мрежи като разбира се включва и интеграция с Google+ Също така тази услуга ще ви позволи бързо и лесно да си създадете нещо като социално медиен сайт, в който ефектно да се визуализира информацията от статусите, които публикувате в социалните мрежи. Лично аз все още го разучавам, но за сега мога да кажа, че изглежда доста добре.


screenshot_184

#9 Steady Demand   Това е един ценен инструмент за одит на бизнес страници, който ще ви помогне да проверите как се справяте с вашата.

Когато тествах моята видях, че не се справям добре по доста от показателите, но хубавото е, че услугата дава насоки как да се поправят нещата.

Работи се много лесно – просто поставяте линка в съответното поле в страницата и натискате бутона. Когато приключи, резултатите ще се появят отдолу.


do share

#10 Do Share – това е едно доста добро разширение за Chrome, което е специализирано само за настройване на автоматични, отложени статуси в G+.

Предоставя всички необходими екстри, от които се нуждае добрия статус там като форматиране на текст, прикачване на снимка, линк и т.н.

Предлага и предварителна визуализация на това как ще изглежда поста.

Топ 6 професионалисти, които да следите в Google+Още благини за Google+ → ТОП 12 на най-добрите аналитични web инструменти за управление на онлайн бизнес в социалните мрежи. С тях ще можете да настройвате и автоматично публикуване на статуси.


Напоследък все по-често се говори за това коя социална мрежа е по-добрата – Фейсбук или Гугъл плюс. Според мен няма по-добра.

Има места, в които можем да намерим една определена аудитория и информация и други с малко по-различен тип потребители,  като и от двете можем да  извлечем дивиденти.

Що се отнася до мрежата, за която говорим, каквито и инструменти да ползвате, ако не взаимодействате с последователите си, ако не коментирате, ако не отговаряте на въпроси, ако не публикувате богати на полезно съдържание статуси, ако не слушате феновете си там – вие просто не съществувате в “плюса”.

Ако не градите присъствието си в G+ специално за G+, ще се провалите с присъствието си там. Това не е Facebook, нито Twitter.

Надявам се тези помощници, които изброих да ви влязат в употреба, като не забравяйте, че те са просто инструменти – този, който изгражда образа ви там сте самите вие.


P.S. Ако още се чудите защо да използвате G+ и как да подобрите присъствието си там, вижте и тази публикация → Как да повишите влиянието си в Google+ с 281%

В края искам да Ви помоля за една услуга:

Споделете този списък в социалните си профили и особено във Facebook, за да научат повече хора за предимствата на Googl+, за да изградят присъствието си там.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта