Как да спрете всички тези гадни, мръсни, досадни “Like-ове”, игри и снимки от Facebook стената ви

Как да спрете всички тези гадни, мръсни, досадни “Like-ове”, игри и снимки от Facebook стената ви

Facebook непрекъснато променя своя алгоритъм свързан с показването на различна информация от вашите приятели в новинарския ви фийд по стената ви в социалната мрежа.

И в момента съм сигурен, че стената ви се пълни със всякакви нелепи поздравителни картички, несполучливи уж забавни картинки, гадни, досадни игри и други дразнещи неща, които приятелите ви са харесали или споделили.

В тази статия ще ви предложа едно простичко решение, което доста успешно ще ви отърве от част от неприятната информация, която запълва стената ви във Facebook.

Как да заличите всички идиотски Like-ове от вашите контакти във Facebook Timeline, така че да не ви излизат по стената:

[sws_divider_line]

1. Първо – ако използвате списъци, което според мен е доста препоръчително, изберете някой от вашите или създадения от социалната мрежа по подразбиране Close Friends ако не ползвате такива -намират се от лявата колона на страницата във Фейсбук.

/Задължителен материал що се отнася до списъците във Facebook и тяхното организиране/

Важно е да се спомене, че предимството на този трик, е че няма да ограничите досадата от глупости само на един от приятелите си, а ще имате възможност да организирате типовете информация, която да се показва във вашия фийд от цяла група/списък с приятели, които предварително сте събрали по някакъв ваш си критерии във Facebook списък.

По този начин избирате да не ви се показват или да ви се показват точно определен тип информация, която приятелите ви от съответния списък харесват и споделят в социалната мрежа.

[sws_divider_line]

2. Второто нещо, което трябва да направите, след като влезете в съответния ваш списък с контакти е да погледнете най-отгоре вдясно.

screenshot_288

Там ще откриете меню с наименованието Manage List, в което се съдържат настройки свързани с вашия списък като:

  • добавяне или триене на контакти
  • смяна на името на списъка
  • неговото изтриване
  • и най-важното, за което говорим в тази статия – опцията Choose update types.

Избираме въпросната настройка от падащо меню /вижте снимката отгоре/.

В резултат на това ще ни се открият няколко различни категории на съдържание, което вече се изобразява в профила ни в социалката.

[sws_divider_line]

3. От падащото меню се виждат няколко различни вида съдържание като игри, коментари, снимки, like-ове и т.н.,

screenshot_286

…което в доста случаи дразнещо се появява в новинарския ни фийд на стената ни във Facebook,

…следва да изберем кой тип информация от нашите приятели искаме да се изобразява по стената ни.

След като виждате всички тези категории съдържание, остана само да отметнете това, което искате или не искате да ви излиза.

Тоест следва да премахнете точно това, което истински ви дразни…

В моят случай както се вижда от снимката съм премахнал да ми се визуализират от съответния списък с приятели всички игри, с които те взаимодействат, както и коментарите и харесванията, които отбелязват по различни статии, снимки и други материали.

[sws_divider_line]

4. Остана да повторите тази процедура с всички ваши списъци с приятели във Facebook, за да се отървете веднъж завинаги от досадната информация, която е интересна единствено на вашите контакти, но не и на вас.

Сега вече вашият новинарски фийд, вашата стена е по-чиста от всякога и в значителна степен ще сте намалили глупостите, които така усилено ви дразнят….

Ако Ви е харесала статията ударете един Like и дано да не досадите на някой ваш приятел във facebook с това си действие…..

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак