Как да играете шах директно в чата на Facebook? (скрита опция)

чат,Facebook,Facebook messenger,шах

Знаете ли, че в приложението Facebook Messenger има вградена възможност за игра на шах? Вероятно не, тъй като тази опция е доста скрита.

За да я активирате изпратете на приятел следното съобщение @fbchess play – така ще го поканите на една приятна партия шах директно в чата на Фейсбук.

Просто си изберете приятел, с когото искате да играете и му изпратете съобщението @fbchess play. В чата ще се появи миниатюрна дъска със стандартното разположение на фигурите – готови за началото на оспорвана партия шах.

Тази възможност присъства и в мобилното приложение Facebook Messenger.

Как се местят фигурите?

Как да играете шах директно в чата на Facebook?

За да направим ход, с която и да е фигура, ще трябва да си разменяме специални съобщения. Например, командата @fbchess e4 ще придвижи бялата пешка с два хода напред, а @fbchess c6 ще накара черната пешка да атакува. За да се запознаем с основните правила е достатъчно да напишем командата @fbchess help.

Петя Кутлева - Messages_2016-02-05_11-01-42

 

Обърнете внимание, че всички резултати от играта се запазват и можем във всеки един момент да се върнем към прекъснатата партия.

Можем да продължим започнатата игра с друг съперник или да създадем групови турнири в общ чат. Тази възможност определено ще зарадва всички любители на интелектуалните развлечения и особено онези, които се чудят как да скатаят в офиса в петък…

P.S: Не обичате шах или просто не умеете да играете? Винаги можете да се научите или да изберете друго хоби от този списък с над 50 хобита за мъже.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА