Как да играете шах директно в чата на Facebook? (скрита опция)

Знаете ли, че в приложението Facebook Messenger има вградена възможност за игра на шах? Вероятно не, тъй като тази опция е доста скрита.

За да я активирате изпратете на приятел следното съобщение @fbchess play – така ще го поканите на една приятна партия шах директно в чата на Фейсбук.

Просто си изберете приятел, с когото искате да играете и му изпратете съобщението @fbchess play. В чата ще се появи миниатюрна дъска със стандартното разположение на фигурите – готови за началото на оспорвана партия шах.

Тази възможност присъства и в мобилното приложение Facebook Messenger.

Как се местят фигурите?

Как да играете шах директно в чата на Facebook?

За да направим ход, с която и да е фигура, ще трябва да си разменяме специални съобщения. Например, командата @fbchess e4 ще придвижи бялата пешка с два хода напред, а @fbchess c6 ще накара черната пешка да атакува. За да се запознаем с основните правила е достатъчно да напишем командата @fbchess help.

Петя Кутлева - Messages_2016-02-05_11-01-42

 

Обърнете внимание, че всички резултати от играта се запазват и можем във всеки един момент да се върнем към прекъснатата партия.

Можем да продължим започнатата игра с друг съперник или да създадем групови турнири в общ чат. Тази възможност определено ще зарадва всички любители на интелектуалните развлечения и особено онези, които се чудят как да скатаят в офиса в петък…

P.S: Не обичате шах или просто не умеете да играете? Винаги можете да се научите или да изберете друго хоби от този списък с над 50 хобита за мъже.

  • 3
  •  
  •  

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

>
 

Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече