ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
чат ,Facebook ,Facebook messenger ,шах

Как да играете шах директно в чата на Facebook? (скрита опция)

Запази за после

Знаете ли, че в приложението Facebook Messenger има вградена възможност за игра на шах? Вероятно не, тъй като тази опция е доста скрита.

За да я активирате изпратете на приятел следното съобщение @fbchess play – така ще го поканите на една приятна партия шах директно в чата на Фейсбук.

Просто си изберете приятел, с когото искате да играете и му изпратете съобщението @fbchess play. В чата ще се появи миниатюрна дъска със стандартното разположение на фигурите – готови за началото на оспорвана партия шах.

Тази възможност присъства и в мобилното приложение Facebook Messenger.

Как се местят фигурите?

Как да играете шах директно в чата на Facebook?

За да направим ход, с която и да е фигура, ще трябва да си разменяме специални съобщения. Например, командата @fbchess e4 ще придвижи бялата пешка с два хода напред, а @fbchess c6 ще накара черната пешка да атакува. За да се запознаем с основните правила е достатъчно да напишем командата @fbchess help.

Петя Кутлева - Messages_2016-02-05_11-01-42

 

Обърнете внимание, че всички резултати от играта се запазват и можем във всеки един момент да се върнем към прекъснатата партия.

Можем да продължим започнатата игра с друг съперник или да създадем групови турнири в общ чат. Тази възможност определено ще зарадва всички любители на интелектуалните развлечения и особено онези, които се чудят как да скатаят в офиса в петък…

P.S: Не обичате шах или просто не умеете да играете? Винаги можете да се научите или да изберете друго хоби от този списък с над 50 хобита за мъже.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак