Как да се подготвим за новия дизайн на Facebook фен страниците в 4 лесни стъпки

Запази за по-късно
 masterhack

Чухте, че Фен страниците ще имат нов дизайн, нали? Очаквате ли го?

Доста Facebook фен страници го имат и вероятно вече сте го виждали.

И вместо да чакате и да се чудите как да преминете към него /ще стане автоматично/, предлагам ви да разгледаме някои от промените, за да се подготвите предварително.

Вътрешността на ковър изображението

facebook_new_cover_photo

Кликнете на снимката отгоре, за да я отворите в пълен размер, който съвпада точно с характеристиките на новата корица. Може да използвате изображението като шаблон.

И въпреки, че общите размери си остават същите (851x315px), елементите във вътрешността са преместени, както се вижда от шаблона.

Това може да повлияе на сегашния ви ковър, ако имате текст или сте нагласили точно някакво изображение. Но нека хвърлим поглед към промените една по една:

 • Името на страницата вече ще бъде вътре в самото ковър изображение
 • Категорията на страницата също ще бъде от вътрешната страна на корицата и вече ще е доста по-видима тази информация – уверете се, че сте избрали правилната
 • “Like” и “Following” също са вкарани вътре в ковъра на новия дизайн на фен страниците.
 • Там са също и връзките “Message”, Report Page, Share и Create a Page.
 • Профилната снимка се изобразява с размери 160x160px, но е препоръчително да качвате такава с размери 180x180px

New-timeline

Как ще изглеждат снимките на постовете

Снимките, които се закачат за URL адресите, които споделяме са на път да се увеличат значително по размери. По-долу може да видите как изглеждат в момента с ширина от 377px.

facebook_link_post_image_dimensions

Новите размери са с цели 100px по-широки, което смятам е страхотна новина, тъй като ще има доста по-голяма площ за така важните кликвания.

new_facebook_link_post_image_dimensions1

Ето и размерите за всеки вид съдържание, който споделяме в новия дизайн:

 • Линк: 484 на 252px – препоръчителни размери за качване 1200 на 600px
 • Изображение: 504px широчина – препоръчителни размери за качване: 1200 на 1200px
 • Видео: 504 на 283px

Табовете с приложения – изберете трите най-добри

facebook_old_tab_thumbnails

Външния вид на табовете също ще претърпи някои промени.

Разбира се няма да е нищо критично, но е важно да разберете какво ще бъде различно, за да направите необходимите корекции.

Старите миниатюрни изображения на табовете няма да присъстват вече под заглавното изображението, а ще станат част от опростена лента за навигация, която ще направи фен страницата да наподобява още повече на уеб сайт.

facebook_page_new_featured_tab

Новият Facebook Featured Tab във въпросната лента ще има възможност за линк към 3 таб-а. Най-важният трябва да сложите на първо място /вижте снимката отгоре/ наречен “Featured Tab”, а след това поставете и останалите два.

facebook_tabs_on_menu

Освен в лентата под корицата, табовете с приложения могат да бъдат намерени в новия дизайн и в страничната лента отляво, като там вече ще се появяват и изображенията им. Размерите им остават същите, както старите – 111 x 74 px.

facebook_tabs_on_sidebar

Също така ще имате възможност да настроите и реда, по който са наредени разделите в лявата странична лента, чрез функцията drag and drop, изобразена на снимката отдолу.

change_order_of_sidebar_sections

Какво ще се случи вътре в самите таб-ове

Има някои промени във вътрешността на самите табове и може би ще са ви необходими някакви адаптации ако ги ползвате. Целия участък на заглавната част, включително и ковъра вече са ще са представени в таб-а. Ето как изглеждат сега:

facebook_current_tab_design

И как ще изглеждат в новия дизайн на фейсбук фен страниците:

facebook_new_tab_design


Друга голяма промяна е дизайна с една колона, който ще позволи на потребителите да се фокусират още повече върху съдържанието, а заедно с лявата странична лента – новите фейсбук фен страници заприличват още повече на добре изглеждащи мини уеб сайтове.

На пръв поглед, липсата на визуално представяне на разделите /табовете/ под корицата може би ще притесни някои от вас. Но ако разгледате снимките в статията ще видите, че в новия дизайн те са още по-близо до новинарския поток и до погледа на потребителя.

facebook-new-fan-page


Не знам за вас /може би ще споделите в полето за коментари/, но на мен новия дизайн ми се струва доста по-изчистен и съсредоточен много повече към информацията.

Ето и един обобщен поглед върху всички важни размери в новия дизайн:

facebook-new-fan-page

Имате ли мнение за новостите, които ни очакват? Харесват ли ви?


Още мощни ресурси, с които да подобрите фен страницата си:

[su_spacer size=“10″]

[su_button url=“https://www.facebook.com/lifehacks/“ target=“blank“ style=“flat“ background=“#2a47f0″ size=“5″ radius=“2″ icon=“icon: facebook-square“]Присъединете се към Facebook страницата на lifehack.bg[/su_button] [su_spacer size=“10″]

 •  
 •  
 •  

18
Остави коментар

avatar
11 Comment authors
maytapaДаниА-яMariya Stoyanovananito Recent comment authors
Дани
Гост
Дани

Някой знае ли как мога да коментирам само от името на страницата ми? Когато влезна в друга страница и искам да коментирам снимка или да напиша пост, това става само от фейсбук профила ми…как да го направя от името на страницата ми?

А-я
Гост
А-я

A, някаква идея да имате, как мога да добавям към списъците си с интереси страници, които вече се показват в този вариант?! :С

Mariya Stoyanova
Гост
Mariya Stoyanova

При стария изглед на страницата ми, най отгоре от таба „Променяне на страницата“ можех да премина от фейсбук профила ми към самата страница, като така можех да споделям, харесвам и коментирам само от името на страницата ми. В новия изглед тази опция не я намирам…Има ли я въобще?

nanito
Гост
nanito

С новият изглед на фен страниците са на показ от лявата страна и чуждите постове. В предишният вариант имаше възможност за избор да бъдат скрити, но с пренасочване за визуализация. Сега не го откривам. Може ли да се направи нещо?

Митко Василев
Гост
Митко Василев

Браво, много добър и ползотворен материал. Аз имам въпрос, да пише, че ще се случи автоматично, но има ли вариант как да предизвикаме по-бързото преминаване към новият дизайн? Благодаря предварително 🙂

Жо
Гост
Жо

Страхотна статия отново ! Мен обаче , определено не ми допада новият дизайн на фен страниците , дали няма да има и някакво приложение което да връща старият изглед , както има подобно за старият изглед на профилите?

Adriana Vasileva
Гост
Adriana Vasileva

Страхотен пост, Христо 🙂

Svetla Doncheva
Гост
Svetla Doncheva

А как мога да активирам показването на табовете в лявата колона? При мен са налични само горе в лентата. Предварително благодаря за съветите.

Miryana
Гост
Miryana

Благодарности за гайда. На мен също ми харесва новата визия и ще се забавлявам с промените. Един от най-добрите ми кавъри ще трябва да понесе промени, но ще се справим (:

maytapa
Гост
maytapa

Така като гледам страницата на lifehack.bg смея да твърдя, че новият дизайн определено е по-изчистен и добър. Голям плюс е това, че потока от публикации вече са в една колона… Старият в двете супер много напряга зрението.

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg