Как да се подготвим за новия дизайн на Facebook фен страниците в 4 лесни стъпки

Чухте, че Фен страниците ще имат нов дизайн, нали? Очаквате ли го?

Доста Facebook фен страници го имат и вероятно вече сте го виждали.

И вместо да чакате и да се чудите как да преминете към него /ще стане автоматично/, предлагам ви да разгледаме някои от промените, за да се подготвите предварително.

Вътрешността на ковър изображението

facebook_new_cover_photo

Кликнете на снимката отгоре, за да я отворите в пълен размер, който съвпада точно с характеристиките на новата корица. Може да използвате изображението като шаблон.

И въпреки, че общите размери си остават същите (851x315px), елементите във вътрешността са преместени, както се вижда от шаблона.

Това може да повлияе на сегашния ви ковър, ако имате текст или сте нагласили точно някакво изображение. Но нека хвърлим поглед към промените една по една:

  • Името на страницата вече ще бъде вътре в самото ковър изображение
  • Категорията на страницата също ще бъде от вътрешната страна на корицата и вече ще е доста по-видима тази информация – уверете се, че сте избрали правилната
  • “Like” и “Following” също са вкарани вътре в ковъра на новия дизайн на фен страниците.
  • Там са също и връзките “Message”, Report Page, Share и Create a Page.
  • Профилната снимка се изобразява с размери 160x160px, но е препоръчително да качвате такава с размери 180x180px

New-timeline

Как ще изглеждат снимките на постовете

Снимките, които се закачат за URL адресите, които споделяме са на път да се увеличат значително по размери. По-долу може да видите как изглеждат в момента с ширина от 377px.

facebook_link_post_image_dimensions

Новите размери са с цели 100px по-широки, което смятам е страхотна новина, тъй като ще има доста по-голяма площ за така важните кликвания.

new_facebook_link_post_image_dimensions1

Ето и размерите за всеки вид съдържание, който споделяме в новия дизайн:

  • Линк: 484 на 252px – препоръчителни размери за качване 1200 на 600px
  • Изображение: 504px широчина – препоръчителни размери за качване: 1200 на 1200px
  • Видео: 504 на 283px

Табовете с приложения – изберете трите най-добри

facebook_old_tab_thumbnails

Външния вид на табовете също ще претърпи някои промени.

Разбира се няма да е нищо критично, но е важно да разберете какво ще бъде различно, за да направите необходимите корекции.

Старите миниатюрни изображения на табовете няма да присъстват вече под заглавното изображението, а ще станат част от опростена лента за навигация, която ще направи фен страницата да наподобява още повече на уеб сайт.

facebook_page_new_featured_tab

Новият Facebook Featured Tab във въпросната лента ще има възможност за линк към 3 таб-а. Най-важният трябва да сложите на първо място /вижте снимката отгоре/ наречен “Featured Tab”, а след това поставете и останалите два.

facebook_tabs_on_menu

Освен в лентата под корицата, табовете с приложения могат да бъдат намерени в новия дизайн и в страничната лента отляво, като там вече ще се появяват и изображенията им. Размерите им остават същите, както старите – 111 x 74 px.

facebook_tabs_on_sidebar

Също така ще имате възможност да настроите и реда, по който са наредени разделите в лявата странична лента, чрез функцията drag and drop, изобразена на снимката отдолу.

change_order_of_sidebar_sections

Какво ще се случи вътре в самите таб-ове

Има някои промени във вътрешността на самите табове и може би ще са ви необходими някакви адаптации ако ги ползвате. Целия участък на заглавната част, включително и ковъра вече са ще са представени в таб-а. Ето как изглеждат сега:

facebook_current_tab_design

И как ще изглеждат в новия дизайн на фейсбук фен страниците:

facebook_new_tab_design


Друга голяма промяна е дизайна с една колона, който ще позволи на потребителите да се фокусират още повече върху съдържанието, а заедно с лявата странична лента – новите фейсбук фен страници заприличват още повече на добре изглеждащи мини уеб сайтове.

На пръв поглед, липсата на визуално представяне на разделите /табовете/ под корицата може би ще притесни някои от вас. Но ако разгледате снимките в статията ще видите, че в новия дизайн те са още по-близо до новинарския поток и до погледа на потребителя.

facebook-new-fan-page


Не знам за вас /може би ще споделите в полето за коментари/, но на мен новия дизайн ми се струва доста по-изчистен и съсредоточен много повече към информацията.

Ето и един обобщен поглед върху всички важни размери в новия дизайн:

facebook-new-fan-page

Имате ли мнение за новостите, които ни очакват? Харесват ли ви?


Още мощни ресурси, с които да подобрите фен страницата си:

[su_spacer size=”10″]

[su_button url=”https://www.facebook.com/lifehacks/” target=”blank” style=”flat” background=”#2a47f0″ size=”5″ radius=”2″ icon=”icon: facebook-square”]Присъединете се към Facebook страницата на lifehack.bg[/su_button] [su_spacer size=”10″]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА