Лесен начин да СКРИЕМ нежелани стари статуси във Facebook

В тази статия ще ви покажем как да се отървете от стари статуси във Facebook, които ви излагат или злепоставят – супер лесно е, вижте как:

Влезте в профила си (Timeline), където са вашите публикации и решете кои постове искате да изтриете или скриете. За тази цел ще имате нужда да разполагате с опция, чрез която да видите как другите виждат вашия профил.

За целта изберете View Activity Log (звездичките обаче) → View As…

2016-08-26-19_25_43-Hristo-Stoyanov

И в новопоявилото се черно поле най-отгоре въведете името на човека, който искате да разберете какво вижда в профила ви (настоящи шефове, бивши гаджета и т.н.):

2016-08-26-19_42_38-Hristo-Stoyanov

В този режим се вижда как изглежда нашата страницата за всички останали.

Всеки пост може да се трие отделно и да се крие направо от профила ви, но това ще отнеме доста време, а ние нямаме такова, нали? За щастие в настройките има опция за едновременно скриване на всички по-рано публикувани статуси.

Сега ще ви разкрия как:

От менюто на Facebook отидете на Settings → Privacy и изберете Who can see my stuff – Limit The Audience for Old Posts on Your Timeline. Така задавате ограничена видимост в профила ви и всички стари публикации ще бъдат видими само за приятелите ви.

2016-08-26 19_53_16-Privacy Settings and Tools

След това изберете Timeline and Tagging Settings.

В този раздел можем да настроим достъпа до нашата история, като особено внимание трябва да обърнем на първа, четвърта, пета и седма точка, в които да превключим всичко на режим “Приятели” или “Само аз” (only me).

2016-08-26 19_56_15-Timeline and Tagging Settings

Така старите ни постове ще са видими за приятелите ни или само за нас, без хора, които ни проучват за нова работа или за нова връзка, да могат да видят старите ни прегрешения.

Има и доста по-бърз и лесен начин:

Ако не искате да настройвате всяка публикация поотделно можете да се възползвате от разширението за Chrome, наречено Facebook Post Manager, в което може да задавате допълнителни критерии за скриване – статуси, които да съдържат определени думи, текст, както и да изберете период, за който да скриете или изтриете статуси.

След като инсталирате разширението влезте в профила си във Facebook, след погледнете към долната част на ковър изображението – там ще видите бутона Activity Log – кликнете на него, след което пуснете Post Manager.

2016-08-26 19_58_59-Hristo Stoyanov

В настройките на разширението можете да изберете година, месец и ключови думи, за да скриете, покажете или изтриете публикации и харесвания в своят профил.

След изпълняване на всичко остава само да потвърдите решението си, като натиснете бутона Confirm, който ще се появи в горната част на панела.

Струва си да изтриете или скриете онази част от миналото, която сте споделили във Фейсбук и днес вече не бихте искали да ви свързват с нея по никакъв начин!

Не мислите ли?

Остави коментар

Your email address will not be published.

Благодаря ти!