ВЛЕЗ В КЛУБА
паролата за Фейсбук

Как да видите какво се крие зад звездичките на всяка една парола [става и за Facebook]

  • 632
  • 491
  • 2

Запази за после

Станете хакер за 60 секунди!

Разбийте Facebook парола…и не само!

🚨 Представете си следната ситуация:

Подозирате половинката си или детето си в нерегламентирана дейност във Facebook или в сайт за запознанства – изневяра в първия случай или опасно поведение във втория.

За да разберете истината или, за да вземете мерки ако става дума за детето ви, трябва да влезете в съответния профил – било то в социална мрежа или в сайт за запознанства.

Но имаме проблем!

Как да влезем в профила, след като “обектът” ни винаги се предпазва от чужди погледи като веднага излиза от профила си (Log Out), щом решr да станe от компютъра?

Как да видим паролата, която се крие зад звездичките?

За радост, двата най-популярни браузъра Chrome и Firefox имат автоматично попълване на паролата – функция, която повечето от нас използваме постоянно.

Благодарение на нея “обектът” лесно може да бъде “хакнат”! Но не чрез познатите програмистки трикове и сложни алгоритми, а чрез социален инженеринг!

Как точно да стане това ли?

Просто трябва да издебнем “обектът”, когато е оставил автоматичното попълване на паролите в браузъра си (или в общия ни компютър) и след това да разкрием паролата като разберем какво се крие зад звездичките! След това лесно ще можем да отворим целия профил и на спокойствие да разгледаме какво се крие там.

🔥 Важно: добре помислете дали наистина искате да си отговорите на този въпрос! Струва ли си да разберете истината или е по-добре да не знаете?

Как да видим паролата, която се крие зад звезвичките?

Не спирайте да четете, много е лесно…

Използвайте уеб инспектора на браузъра си!

Всичко, което трябва да направите се състои в малка промяна в HTML кода на съответната логин страница – това ще ви позволи да видите маскираната парола и така да отворите кутията на пандора (ако ви стиска).

Този хак работи при всички сайтове, изискващи парола. При Facebook също.

Как да го направим?

За целта ви е необходим инструментът, който имат най-популярните браузъри, а именно Inspect element. Чрез него ще може да видите кода на съответната страница.

паролата за Фейсбук
Това е инструмента Inspect Element в браузъра
  • В полето за паролата кликнете с десния бутон на мишката и изберете последната опция от контекстното меню – Inspect element. Това важи за Firefox и Chrome.
  • Когато отворите уеб инспектора, единственото, което следва да направите, за да видите паролата е да редактирате една-единствена думичка.
  • Намерете полето  input type=”Password”, свързано с полето за парола, и променете от Password на text. Кликнете ентер – готово. Виждате я, нали?

🔐 Вижте анимираното изображение по-долу:

разбиване парола фейсбук


След като веднъж сме свалили маската на паролата можем да видим паролата, която е била въведена, за да проникнем (с взлом) в съответния профил.

Тази редакция не е перманентна и ще трябва да я прилагате за всеки сайт, в който искате да видите паролата за достъп, при положение, че потребителят използва автоматичното въвеждане на пароли и я е запазил, за да влиза по-лесно всеки път.

Този на пръв поглед безобиден и простичък трик може да създаде доста проблеми на този, върху, който решите да го приложите. На вас също! Затова, умната…

lifehack
Ако сте забравили паролата за WordPress-а си, това е чудесен начин да си я припомните

🔥 Полезно: този трик има и друго супер приложение!
Може да възстановите и забравена парола за Фейсбук и други сайтове, за които имате логин. Ако сте забравили паролата си, но използвате автоматичното попълване на браузъра, то с този трик може да видите паролата, за да я ползвате на друг компютър.

P.S. Не споделяйте статията с половинката си!


  • 632
  • 491
  • 2
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
Всяка седмица над 15 000 предприемачи и експерти го очакват с нетърпение
Едни от най-успелите хора в България четат този имейл бюлетин:
Едни от най-успелите хора в България четат този имейл бюлетин:
+ полезен подарък