Точните размери на изображенията във Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, YouTube {UPDATE}

Когато сте новобранец в социалните медии, създаването на Twitter, Facebook и особено Google+ профил може да бъде малко по-трудна задача що се отнася до най-важното част от представянето ви – изображенията!

Няма как да ги знаем наизуст по дяволите…

Основите на всеки профил в социалните мрежи може и да са лесни за усвояване и запомняне, но да запомним всички височини и широчини на изображенията, които ще трябва да поставим в социалните мрежи като профилни снимки и постове ще отнеме дооооста време. И за съжаление често този процес никак не изглежда забавен, нито запомнящ се в онлайн социалните ни преживявания.

В този случай на помощ идва тази съвсем прясна инфографика:


Точните размери на изображенията във Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, YouTube


Може би няма да се изненадате да разберете, че всяка социална платформа в интернет има свои графични характеристики. Но може да се изненадате колко много специфики има вътре в себе си всяка една от тях.

Точно затова се надявам тази инфографика да ви влезе в употреба и да се допитвате до нея всеки път, когато имате нужда да разберете точния размер на някое от различните графичните елементи в социалките.

И не бъдете егоисти, споделете я и с вашите приятели…

 • 1
 •  
 •  
 • Страхотна и много полезна статия , за много от посочените платформи. А дали има начин да се разбере най-точният размер за аватар изображението за профила в YouTube? Понеже която и снимка да избера , от сайта ми я изрязват, или ми дават инструмент за изрязване, а на мен някак си ми иска , да разбера точните размери , за да си направя изображението по мое усмотрение.

   • Здравейте ,

    Всъщност аз бях „леко“ глупав в първият си коментар, тъй като и Вие сам сте описали точните размери на изображението в отговор на моя коментар. Тъй като изображението на Youtube профила е пряко свързано с този в Google + , аз изобщо не се замислих и не погледнах чертежа който е изобразен за Google + в статията ви , в който ясно се вижда какви точно размери трябва да бъдат за аватар изображението в профилите. Благодаря Ви за бързият отговор, и дадената информация, но все пак статията ви е страхотна , и очевидно много полезна (ако човек се замисли и вгледа внимателно). 🙂

    Поздрави Жо

    • Няма проблем, всички ние сме читатели и всичкти ние пропускаме често важни неща. Важното е, че си намерил каквото ти трябва

     Поздрави
     Христо

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  Top
  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече