Как да си напълно невидим във Facebook

 

Присъедини се към над 190 активни и интелигентни хора, споделящи знания и опит помежду си – влез в клуб MasterHack и постигай повече с нашата общност, ръководства и ресурси 🚀

След тази статия отлично ще знаеш не само как да скриеш снимките си във Facebook, но и всичко, което публикуваш, харесваш и т.н., за да е недостъпно за онези погледи, които не желаеш да знаят какви ги вършиш. Погрижи се тайните и лошите ти навици да си останат само за онези, които искаш да ги знаят. Отдели 10 минути и разбери как:


Понякога изглежда, че всичко, което правиш във Фейсбук е пред очите на целия свят.

Да се скриеш обаче не е сложно. Всъщност, има няколко начина не просто да забраниш нежеланите погледи, а да контролираш какво да се вижда и какво не. Ако искаш да скриеш снимките, статусите си и т.н., виж абсолютно всички възможности, които Фейсбук предлага за това.

Важно: не ти препоръчвам да променяш всички настройки, за които ще стане въпрос след малко, тъй като това все пак е социална мрежа и ако забраниш на всички да виждат каквото и да е от профила ти, точно този социален елемент ще се загуби напълно и няма да има особен смисъл от присъствието ти там. Промени само онези опции, които сметнеш за необходими в конкретен момент и ги върни обратно ако решиш, че не искаш повече да се криеш.

Как да се скрия във Фейсбук – пълно ръководство

1 Кликни на катинарчето в горния десен ъгъл на профила си, а след това избери „See More Settings”.

как да се скрия във Фейсбук

2 Ще попаднеш в раздел „Поверителност” (за повече яснота съм настроил български език за профила си). Сега в раздела „ Кой може да вижда бъдещите ми публикации?” промени настройките на „Само аз”, ако разбира се искаш да ги скриеш.

Настройки за поверителност във Фейсбук

3 Ограничи достъпа и до своите стари публикации → „Ограничаване на стари публикации”. Вече публичните ти статуси ще бъдат достъпни само за приятели, а другите потребители няма да могат да ги виждат.

как да скрия стари статуси във Фейсбук


screenshot_628

4 В раздела „Кой може да Ви изпраща покани за приятелство?” прoмени „Всички” на „Приятели на приятели”. Така можеш значително да ограничиш случайните покани за приятелство, които редовно получаваш.

кой може да ми праща покани за приятелство във Фейсбук

5 В раздела „Кои публикации искам да филтрирам в папка Входящи?” промени основния филтър на „Второ филтриране„.

съобщения във Фейсбук

6 Ако не желаеш всички потребители да те намират по електронната поща, в раздела „Кой може да ви търси посредством предоставената електронна поща” промени от „Всички” на „Приятели”.

friends23

7 Същата схема действа и за раздел „Кой може да ви намери с помощта на указания от вас телефонен номер?

screenshot_636

8 Ако не желаеш други хора да те намират с помощта на търсачки като Google, убеди се, че НЕ си отбелязал в полето „Желаете ли други търсачки да показват дневника ви?” оградената на снимката отдолу опция.

виждат ли търсачките профила ми във Фейсбук

9 Преминаваме към раздел „Дневник и отбелязвания„. Срещу всяка точка избери „Само аз„, а на последното поле „Кой вижда предложенията за отбелязване в снимки, които приличат на вас?“ избери „Никой” (тази опция още не е активна).

Кой вижда профила ми във Фейсбук

10 Не забравяй да настроиш и следните параметри: „Преглед на публикации, на които сте отбелязани от приятели, преди да се появят в дневника ви“ и „Преглед на отбелязванията, добавени от други хора към вашите публикации, преди да се покажат във Facebook„. Това ще ти даде повече контрол върху действия, които засягат активности свързани с профила ти, и които не би искал случайно да попаднат без твое позволение на стената ти.

Как да скрия статуса си във Фейсбук

11 Ако искаш постовете ти да не бъдат достъпни за никой, освен за приятелите ти, то премини в раздел „Follow” и срещу опцията „Кой може да ме последва”, вместо „Всички” избери „Приятели”.

follow

12 След това премини към раздел „Реклами” и срещу опцията „Third Party Sites” избери „Никой”, за да забраниш да се показва информация за теб. Направи същото и с точка „Реклама и приятели”, която се намира по-надолу.

ad

13 И накрая, отиди в раздел „Приложения”. Избери опцията „Стари версии на Facebook за мобилни устройства”  → „Само аз”.

Така предишните ти статуси, които са били направени с помощта на стари мобилни приложения във Facebook , при които липсва функцията за избор на аудитория, ще станат недостъпни за другите потребители.

ScreenClip


[su_box title=“Още статии свързани с управлението на профила ви във Фейсбук:“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″]
  1. Как да съхранявате и колекционирате любимото си Facebook съдържание за по-късно с тези 4 трика!
  2. Как да качвате снимки във Facebook, без да губят качеството си?
  3. Как да използваме Facebook #hashtag-овете → пълно практическо ръководство + страхотните ползи!
  4. Пищов за Facebook администратори – Инфографика
  5. 14 малко известни екстри във Facebook
[/su_box]

19
Остави коментар

avatar
15 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
ннNuttellaРумиММагдалена Recent comment authors
нови стари
нн
Гост
нн

здравейте ,моят въпрос е следният има ли начин когато публикувам обяви в групите да не са видими на профила ми
тъй като маркет плейс ми е блокиран и мога да публикувам само в групи ,преди ми излизаше запитване къде искам да публикувам но сега вече не
благодаря предварително !!

Nuttella
Гост
Nuttella

Как да заключа профилната си снимка така ,че да немогат да я коментират и харесват само да я виждат

М
Гост
М

Здравейте!
Има ли начин да ползвам фейсбук, но да съм „извън линия“ не само за приятелите ми, но изцяло? Да не се вижда че съм влязла от този IP адрес.

Магдалена
Гост
Магдалена

Направих си старите публикации във фейсбук да не се виждат, мога ли да ги направя пак видими?

Мона
Гост
Мона

Искам приятелите ми да не могат да виждат снимките ми в профила

ГЕРИ
Гост
ГЕРИ

Нямам настройката за съобщенията ….Искам да не ми пишат други освен приятелите ми /ПОМОГНЕТЕ

Руми
Гост
Руми

Здравейте. Разбрахте ли как точно да се направи тази опция.. ? Аз също специално за това се ровя да направя.. ??

Десислава
Гост
Десислава

Здравейте! Полезна статия, наистина. Аз пък искам да попитам дали има начин да се вижда активността на Близките приятели? Имам предвид коментари, харесвания и т.н. От известно време не ми излиза нищо, а така няма смисъл от този списък. Благодаря!

Катя Стоянова
Гост
Катя Стоянова

здравейте искам да си премахнем напълно профил.Как да го направя?

Гени
Гост
Гени

Здравейте! Искам да попитам,защо фейсбук ми наложи ограничение до 15.12.2017? Не разбирам! Има ли начин да се оправи? Благодаря!

как ?
Гост
как ?

Искам да забраня на приятели да виждат общите ни приятели !

нина
Гост
нина

здравейте как да спра на непознати хора да реагират и коментират публичните ми снимки

Ивон
Гост
Ивон

Привет,как мога да забраня на всички да ми пращат покани и да настроя профила си така,че само приятелите да ми изпращат съобщение

Pandolina
Гост
Pandolina

Единствено можеш да си ограничиш с „покани да се пращат само от приятели на приятели“, но върши сравнително добра работа. Когато ти пишат хора, които не са във friend-листата, съобщението отива в спам директно и стои в полето “ изчакващи съобщения“ (така специално трябва да влезеш в тази графа, за да я провериш и да разрешиш да ти пишат не-приятели)
Надявам се да ти е от полза този коментар 🙂

Gabriel
Гост
Gabriel

Въпрос, как може да се спре след приемането на приятелство да излиза в news feed?

12345
Гост
12345

Всичко добре, но имам 1 въпрос – има ли начин да се премахне опцията „poke“ – поне да не е достъпна за публичното пространство? Защото с всички тези направени настройки публично остава видимо името ми и излишната, дразнеща опция „сръчкай“. И познайте – всички се възползват именно да „сръчкат“, за да им обърне внимание потребителят с ограничен профил и да ги добави. Доста изнервящо е, а фейсбук админите не правят нищо по въпроса. Създали са там системно приложение или не знам какво се води „poking-a“ и са го оставили така, да се закачат/ дразнят потребителите. Търсих информация в нета –… Прочети всичко »

Elitsa Krasteva
Member
Elitsa Krasteva

Много полезна статия, благодаря!

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top