Как да си напълно невидим във Facebook

Запази за после

След тази статия отлично ще знаеш не само как да скриеш снимките си във Facebook, но и всичко, което публикуваш, харесваш и т.н., за да е недостъпно за онези погледи, които не желаеш да знаят какви ги вършиш. Погрижи се тайните и лошите ти навици да си останат само за онези, които искаш да ги знаят. Отдели 10 минути и разбери как:


Понякога изглежда, че всичко, което правиш във Фейсбук е пред очите на целия свят.

Да се скриеш обаче не е сложно. Всъщност, има няколко начина не просто да забраниш нежеланите погледи, а да контролираш какво да се вижда и какво не. Ако искаш да скриеш снимките, статусите си и т.н., виж абсолютно всички възможности, които Фейсбук предлага за това.

Важно: не ти препоръчвам да променяш всички настройки, за които ще стане въпрос след малко, тъй като това все пак е социална мрежа и ако забраниш на всички да виждат каквото и да е от профила ти, точно този социален елемент ще се загуби напълно и няма да има особен смисъл от присъствието ти там. Промени само онези опции, които сметнеш за необходими в конкретен момент и ги върни обратно ако решиш, че не искаш повече да се криеш.

Как да се скрия във Фейсбук – пълно ръководство

1 Кликни на катинарчето в горния десен ъгъл на профила си, а след това избери „See More Settings”.

как да се скрия във Фейсбук

2 Ще попаднеш в раздел „Поверителност” (за повече яснота съм настроил български език за профила си). Сега в раздела „ Кой може да вижда бъдещите ми публикации?” промени настройките на „Само аз”, ако разбира се искаш да ги скриеш.

Настройки за поверителност във Фейсбук

3 Ограничи достъпа и до своите стари публикации → „Ограничаване на стари публикации”. Вече публичните ти статуси ще бъдат достъпни само за приятели, а другите потребители няма да могат да ги виждат.

как да скрия стари статуси във Фейсбук


screenshot_628

4 В раздела „Кой може да Ви изпраща покани за приятелство?” прoмени „Всички” на „Приятели на приятели”. Така можеш значително да ограничиш случайните покани за приятелство, които редовно получаваш.

кой може да ми праща покани за приятелство във Фейсбук

5 В раздела „Кои публикации искам да филтрирам в папка Входящи?” промени основния филтър на “Второ филтриране“.

съобщения във Фейсбук

6 Ако не желаеш всички потребители да те намират по електронната поща, в раздела „Кой може да ви търси посредством предоставената електронна поща” промени от „Всички” на „Приятели”.

friends23

7 Същата схема действа и за раздел „Кой може да ви намери с помощта на указания от вас телефонен номер?

screenshot_636

8 Ако не желаеш други хора да те намират с помощта на търсачки като Google, убеди се, че НЕ си отбелязал в полето „Желаете ли други търсачки да показват дневника ви?” оградената на снимката отдолу опция.

виждат ли търсачките профила ми във Фейсбук

9 Преминаваме към раздел „Дневник и отбелязвания“. Срещу всяка точка избери “Само аз“, а на последното поле “Кой вижда предложенията за отбелязване в снимки, които приличат на вас?” избери „Никой” (тази опция още не е активна).

Кой вижда профила ми във Фейсбук

10 Не забравяй да настроиш и следните параметри: “Преглед на публикации, на които сте отбелязани от приятели, преди да се появят в дневника ви” и “Преглед на отбелязванията, добавени от други хора към вашите публикации, преди да се покажат във Facebook“. Това ще ти даде повече контрол върху действия, които засягат активности свързани с профила ти, и които не би искал случайно да попаднат без твое позволение на стената ти.

Как да скрия статуса си във Фейсбук

11 Ако искаш постовете ти да не бъдат достъпни за никой, освен за приятелите ти, то премини в раздел „Follow” и срещу опцията „Кой може да ме последва”, вместо „Всички” избери „Приятели”.

follow

12 След това премини към раздел „Реклами” и срещу опцията „Third Party Sites” избери „Никой”, за да забраниш да се показва информация за теб. Направи същото и с точка „Реклама и приятели”, която се намира по-надолу.

ad

13 И накрая, отиди в раздел „Приложения”. Избери опцията „Стари версии на Facebook за мобилни устройства”  → „Само аз”.

Така предишните ти статуси, които са били направени с помощта на стари мобилни приложения във Facebook , при които липсва функцията за избор на аудитория, ще станат недостъпни за другите потребители.

ScreenClip


[su_box title=”Още статии свързани с управлението на профила ви във Фейсбук:” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]
  1. Как да съхранявате и колекционирате любимото си Facebook съдържание за по-късно с тези 4 трика!
  2. Как да качвате снимки във Facebook, без да губят качеството си?
  3. Как да използваме Facebook #hashtag-овете → пълно практическо ръководство + страхотните ползи!
  4. Пищов за Facebook администратори – Инфографика
  5. 14 малко известни екстри във Facebook
[/su_box]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак