Отстоявайте това, което заслужавате, но никога по-малко

Запази за после

Нека започна с една много кратка история:

Един офицер много искал да се прехвърли от настоящия си командир – генерал Ростовски към генералисимус Суворов.

Когато Суворов разбрал това, попитал офицера:

Защо искаш аз да ти бъда командир?

Офицерът отговорил:

При Вас мога да стана полковник, стига да го заслужа. А при княз Ростовски трябва и той да го поиска.

Суворов, разбира се го взел при себе си.

Поуката:

Докажете, че си струвате, след това отстоявайте себе си!

Ако върша една работа само за 30 минути, то е защото съм прекарал 10 години учейки се как да свърша работата за 30 минути.

Ако ми се доверите и се престрашите да се абонирате за премиум съдържанието, което създавам от години, ще го направите заради опита и уменията ми, които ще получите, а не заради минутите, нали?

Както очаквате, повечето хора не се надяват на смешни заплати или някакви си повишения. Те просто искат да бъдат оценени и възнаградени така, както заслужават. Срамно е как сме дефинирали служителите си като “пасиви”, докато машините и сградите определяме като “активи”.

От университета в Пенсилвания установиха, че фирми, които са похарчили 10% от приходите си за подобрения (машини) реализират растеж от 3.9%.

Но, когато същите тези 10% биват инвестирани в служители, продуктивността и растежа на бизнесите се повишила до 8.5%. Показателно, нали?

Помнете:

В момента, в който се съгласите с по-малко, отколкото заслужавате, получавате дори по-малко от това, с което сте се съгласили.
– Морийн Дауд

Много от търсещите работа, които се явяват по интервюта или служители, които преговарят за повишение на заплатата, се подценяват като се продават евтино. Научете се да отстоявате себе си.

Научете се да казвате не.

Не се страхувайте да поискате заплатата, която смятате, че заслужавате (стига наистина да заслужавате повече). Оценявайте се спрямо уменията и опита, които реално ще дадете на отсрещната страна.

Покажете стойността си и не се страхувайте да си поискате повече ако давате повече от всеки друг във вашата област.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак