Силвестър Сталоун – биография на един от най-упоритите и успешни актьори

Силвестър Сталоун

Роки, Рамбо, Слай – един от най-емблематичните екшън герои и невероятен пример за живот изпълнен с болка, унижение, упоритост, труд, а след всичко това – грандиозен успех, който продължава и днес.

Портрет на един от най-упоритите, най-амбициозни и най-успешни актьори - Силвестър Сталоун

 

Киното е едно от най-големите развлечение от два века насам. Филмите с динамика и екшън, които ни остават без дъх заемат най-големия процент гледаемост. Един човек приковава вниманието вече десетилетия наред.

Един мъж създал герои вдъхновили милиони хора по света. Един екшън герой, който с пълно право може да се нарече легенда.

Неговото име е Силвестър Гарденцио Сталоун.

Силвестър Сталоун, Слай, Роки или Рамбо, няма човек който да не знае това име. Няма начин, просто няма начин, този човек винаги напомня за себе си, още от първият Роки стартирал през 1976 та до днес. 

Сметнахте ли колко години са това.Пише сценарии, пресъздава герои, продуцира филми, този човек е в стихията си десетилетия наред.

Днес на повече от 70 години, Слай Сталоун притежава все още едно от най-добрите тела на холивуд. Години далеч от “златните” за един обикновен мъж, но Рамбо не е от обикновените нали?

sylvester-stallone

Как така един “старец” може да има такова тяло, тази енергия и ентусиазъм? За да си отговорим на този въпрос трябва да погледнем малко по от далеч.

Силвестър Сталоун е роден на 6 юли 1946 година в Ню Йорк, в семейство на италиански емигранти. Още в началото на своя живот Слай показва,че ще е борец през целият си живот. При неговото раждане се получава усложнение, при което получава лицево нараняване от форцепса влезнал в употреба. Това уврежда трайно едната половина на лицето му, получава парализа на лицевите мускули, нещо което ще го преследва като кошмар в ранните му години.

В ранна тинейджърска възраст родителите му се разделят и Силвестър заедно с майка си и по-малкият си брат се преместват във Филаделфия. Детството е трудно, децата странят от Слай заради причудливото му лице, дори е принуден да ги подкупва със сладоледи за да получи малко внимание.

Още от малък той поема управлението на своя живот.

Започва да тренира с тежести впечатлен от Стив Рийвс във филма Херкулес, когато е едва 13 годишен. Виждайки, как тренировките могат да променят тялото, на него му хрумва да тренира и парализираните мускули на лицето си.

Как го прави ли? Започва да свири на саксофон!

След няколко години саксофона дава резултат и Силвестър почти решава проблема си. Казвам почти, тъй като устава все пак едно малко “изкривяване” , което особено си личи при някой гримаси, но това пък става негова запазена марка.

Едва завършил училище, започва да преследва една своя мечта, да стане актьор. Учи за актьорско майсторство и работи какво ли не за да свързва двата края. През свободното си време пише сценарии за пиеси и второкласни филми, които продава за по няколко стотин долара. Играе роли едноминутки, а дори се снима и във филм за възрастни, чакайки големият си шанс.

slai2

Големия шанс идва с написването на сценария за Роки, един филм който му променя живота. Но пътя отново не е лесен. Сценария бива отхвърлен от няколко филмови компании, докато не попада в Метро Голдуин Маер. 

Компанията предлага 100 000 $ за сценария. И какво си мислите,че става?

Сталоун отказва.

Парите са ужасно много, Слай има финансови проблеми почти е на 30 и сега е момента за всичко или нищо. Поставя условието той да изиграе главната роля. Надушвайки пари от компанията правят компромис и Роки става факт.

През 1976 година, Роки е с цели 11 номинации за Оскар, включително най-добър филм, най-добър сценарий и най-добър актьор. Силвестър губи битката за най-добър актьор, от големият си конкурент тази година Робър Де Ниро, но Роки печели приза за най-добър сценарий и най-добра картина. От тук нататък както се казва всичко е история. Следва зашеметяваща кариера, няколко продължения на Роки, появява се Рамбо и поредица от супер успешни филми.

Rambo-2

Любопитното е,че тялото му се подобрява с годините. Как се случва всичко това. Отговора е в редовете малко по-нагоре. Всичко може да се обясни с простите думи, постоянство, характер,воля и дисциплина.Звучи познато нали? Тези качества фигурират в арсенала на всички успели личности.

Силвестър Сталоун е пословично известен със своята дисциплина, качество което дори великия Арнолд Шварценегер признава на всеослушание.

И няма причина да не е прав.

Как мислите се кара на диета от 10 яйчени белтъка и препечена филийка за цял ден, а като екстра един плод през два дни?! Сурово нали!

Е, за това Силвестър е само един.

Прословутата диета Слай прилага когато се готви за Роки ІІІ, тогава има малко повече подкожни мазнини и се подлага на нечовешки лишения, здрави тренировки и здрав тормоз. Така стига до 70 кг телесно тегло и под 3% подкожна мазнина ?!

Този процент рядко се достига и от професионален културист.

Стигнал критично ниво на мазнините, Сталоун обръща тренда и покачва 9 кг мускули, а мазнините остават под 6%, така го виждаме и ние в третата серия на Роки. През годините тялото на Сталоун се усъвършенства постоянно, той поддържа тегло малко под 90 кг, а подкожните мазнини не надвишават 7%.

Запитан как се храни за да има този релефен вид, Слай без да се замисля отговаря : “ Ям всичко, което има лице с нещо зелено до него”.

Sylvester-Stallone2

Силвестър Сталоун е пример за подражание, пример за всички.

Той доказва,че когато човек е упорит, гони целите си методично, последователен и силно дисциплиниран, може да стигне върха, не зависимо от изходната позиция. За това не е чудно как този 71 годишен мъж има коремна преса, за която милиони млади мъже могат само да мечтаят.

А вие, имате ли воля да постигнете целите си…


Ал.ГеоргиевАлександър Георгиев е основател на сайта trenirai.bg – сайт насочен към обикновените трениращи, хора с обикновени възможности, с обикновена генетика и неупотребяващи химия, както и основател на издателство Сила и Здраве. Неговата цел е да помогне на хората да не губят фокуса на своите цели попадайки в центрофугата на съвременната фитнес индустрия.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: