Как Флойд Мейуедър се превърна в един от най-великите боксьори на света

мейуедър,боксьор
Запази за после

Обичан и мразен, Флойд “Money” Мейуедър младши е шампион на шампионите!

Със своя перфектен рекорд, на който би завидял всеки профи боксьор от 50 победи и нула загуби, той е сред най-високо платените /някои казват че е най-високо платеният/ спортисти в света, който печели милиони долари на ринга.

В последния си двубои той си докарва умопомрачителните, рекордни 350 млн $!

Флойд се смята за един от най великите бойци на всички времена…..доста често и за един от най-циничните с подигравателното си отношение към противниците си!

Наред с всички тези супер постижения, Мейуедър реагира често прибързано, самонадеян е и говори куп глупости. Със своя непримирим характер и въпреки склонността му да посяга на жена си, Флойд безспорно е забележителен!

Неговите битки привличат повече от един милион платени гледания, а формата му и изпълнението на всеки мач са близо до перфектните.

Ако се вгледаме в живота на Мейуедър можем да извлечем много поуки, които да приложим по отношение на собствения си живот….ако ни стиска разбира се…..

5-те основни елемента от стратегията на Флойд Мейуедър превърнала го в шампион на шампионите:


1. Особености на поставената цел

мейуедър,боксьор

Флойд не е участвал в рап албум, не е преследвал политически цели, не се е опитвал да успее и в дот ком индустрията.

Той поставя пред себе си, във всеки негов буден, съзнателен момент единствено целта да стане най-великия боксьор в историята, точка!

Нито повече, нито по-малко…. Набляга единствено на своите силни страни и преследва целта си с фокуса на лазерен лъч.

Вместо да разпредели себе си и действията си, разсеяни в няколко посоки както се опитваме да правим всички ние и както ни съветват обикновено…

…вместо да разпределя риска в своите дейности, използвайки така модерната напоследък дума диверсификация, Флойд поставя всички яйца в една кошница.

Какъв е резултатът ли? Величие…….

2. Непоколебима увереност

мейуедър,боксьор

Флойд е едно цинично, изстрелващо цинизъм след цинизъм, самовлюбено и арогантно копеле….

Като повечето от нас и особено в гилдията на доста от профи боксьорите, Флойд има своя принос към групата на говорещите цинизми и вулгаризми – непрекъснато!

По пътя към спечелването на 8 световни титли в пет различни категории, много хора, включително и собственият му баща, му казват, че никога няма да успее.

Но Флойд вярва в себе си, дори когато се изправя пред житейски и спортни бедствия. Независимо от полето ви на изява, независимо, че това не е боксовия ринг, вие не трябва да оставяте някой, който и да е  да ви казва, че няма да успеете.

Не оставяйте другите да ви пречат да достигнете пълния си потенциал….

Нека ви се чудят защо го правите, а след това им наврете успеха в лицето, доказвайки им, че не са били прави да се съмняват във вас!

В този ред на мисли, да си припомним и другия сприхав, изпълнен с увереност и самочувствие представител на бокса от близкото минало Мохамед Али.

Кой смееше да му каже, че не може да успее, кой смееше да му каже, че няма да стане шампион…..

Не пропускайте и неговата стратегия по пътя към успеха, която може да намерите в статията: 7 урока за успеха от Мохамед Али!

3. Дисциплина и ангажираност

мейуедър,боксьор

Флойд е много приказлив, но това той подкрепя с материята и плътността на дисциплината и ангажираността. Тренировките му са изтощителни, режимът му е зверски, но дава всичко от себе си всеки път, когато е в залата.

Той и екипът му имат една мантра, която често повтарят заедно и която подкрепя неговата философия. Въпросния вик включва следното:

Решителност и Ангажираност!

Тази мантра помага на Мейуедър да достигне до най-високите си нива на мотивация, на които е способен. Именно неговата работна етика и начин на трениране са му спечелили правото да бъде шампион! А твоите….какво ти печелят…?

4. Подготовка

мейуедър,боксьор

Може би знаете легендарният боксов цитат, който гласи: Шампионите НЕ стават шампиони на ринга! Там само им признават, че са такива.

Същото важи и за тренировките на Флойд, отнася се и за вашите занимания.

Флойд здраво се подготвя физически, но също така е и изкусен стратег. Той обмисля всяка възможна пермутация, всяко възможно изменение, което е възможно да се случи при всяка битка, когато стъпи на арената. Непредвидените обстоятелства могат да доведат до неблагоприятни резултати, но внимателното планиране на вашата атака определено ще ви помогне да сте с едни гърди напред, да смажете конкуренцията или да гарантира успеха на следващият ви опит.

5. Майсторско разказване на истории

Невероятните боксьорски умения на Флойд са само част от неговите качества и дарби. Той е и майстор-промоутър, а неговите истории просто не могат да бъдат игнорирани. Той е автентичен, уникален и завладяващ, когато разказва нещо.

Някои го обожават, а други го презират, но всички можем да се съгласим, че той е разказвач “първа категория“.

Когато разказвате своя собствена история – за вашата фирма или за вашият живот и кариера – уверете се че стоите далеч от стандартната опаковка, типична за подобни разкази! В днешния силно-конкурентен пейзаж, всички ние трябва да се опитаме да бъдем силно диференцирани, гъвкави и интересни, за да спечелим….ако не играта, то да спечелим някакво предимство.

Запомняща се, Забележителна, Достойна за внимание, нека такава да бъде вашата следваща история! Дори ако загубите поръчка или клиент, уверете се, че съобщението ви не може да бъде забравено!

Финални думи


https://youtu.be/-sUntdtHXyo

Флойд Мейуедър е същински пример за писане на история в реално време, такива можете да бъдете и вие….

Този невероятен боксьор е израснал в неравностойно положение спрямо много от нас в дома си в Гранд Рапидс, Мичиган, но е продължил напред, за да се превърне в цар на своя спорт. Разстоянието, което вие ще пропътуване от вашето собствено пътешествие зависи от вас, но това разбира се вие си го знаете.

Така че продължавайте да нанасяте силни и мощни като електричество удари и никога не спирайте да се движите, докато не удари звънецът….и мача не приключи във ваша полза……..или не чак до там.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак