Подложи бузка и се приготви за циничните шамари, които ще Ти плесне чичо Лари!

Лари Уингет

Забранено за хора без чувство за хумор….

[sws_divider_line]

Да, Лари Уингет, питбулът на личностното развитие, още веднъж намери място в lifehack.bg с поредната си доза реализъм и болезнено откровен, полезен цинизъм относно истините от живота. Готови ли сте за мисли и идеи, изстреляни от острия език на чичо Лари, който със сигурност ще ви накара да се замислите и да се размърдате от заспалата поза, която сте заели? Е, може и да ви накара само и единствено да се нацупите….

И така, подложете бузка и се пригответе да отнесете няколко шамара, които ще размърдат приспаното ви и изпълнено с оплаквания съществуване/някои може и да се обидят, но пък какво от това/.

14 от най-добрите съвети, които може да получите от Лари Уингет

[sws_divider_line]

1. Децата ви са вашето собствено отражение

Децата на затлъстели майки и бащи също са затлъстели.

Децата на хора, които не четат, също не отварят книга. Родители, които харчат повече, отколкото печелят, отглеждат прахосници като самите тях.

Деца, отгледани в семейство, в което родителите работят здраво и редовно плащат сметките си, обикновено правят същото, когато пораснат.

Деца, които са наблюдавали как родителите им четат книги и изпитват удоволствие от четенето, обикновено стават запалени читатели. ДЕЦАТА ВИ СА ВАШЕТО ОТРАЖЕНИЕ. Какъв образ виждат в огледалото, което сте самите вие?

2. Ако животът ти е скапан, то е защото ТИ си скапаняк.

Много грубо ли? Много лошо. Това не е като мама, дето ще те държи за ръка и ще ти бърше сополите. Изобщо не възнамерявам да те дундуркам и да се лигавим.

Ако ти трябва това, иди си купи някоя от онези бизнес книги със захаросаните притчи. Нека изложа собствената си философия за личната отговорност на бизнес ниво:

  • Ако бизнесът ти е скапан, то е защото като бизнесмен ти си скапаняк.
  • Ако продажбите ти са скапани, то е защото като продавач ти си скапаняк.
  • Ако работниците ти са скапани, то е защото като началник ти си скапаняк.
  • Ако обслужването на клиентите ти е скапано, то е защото обслужваш скапано клиентите!

Надявам се това малко конско да те е разсмяло. Ако не е, значи съм уцелил прекалено точно и ти се е приискало да изкрещиш нещо от сорта на: „А, не, не е честно!”

Кое пък те кара да мислиш, че животът е честен? Той не е честен. Тук обаче не става въпрос за честно и нечестно, а за истината.

А тя макар невинаги да изглежда честна, си е все истина. Ако вършиш тъпи неща, получаваш тъпи резултати. Ако вършиш интелигентни неща, резултатите ще са налице.

3. Правете много секс

Липсата на секс води до липса на интимност и влошаване на взаимоотношенията или разпадане на връзката.

Подсказка за всички жени: Мъжете са прасета. Правете секс с нас и ние ще изпълняваме всичките ви желания. Ще станем ваши роби. Ще разговаряме с вас, ще ви изслушваме, ще изхвърляме боклука. Ако обаче ни отказвате секс, пак ще намерим начин да го правим, само че не с вас. Такъв е законът на джунглата.

Мъжете искат сандвич и секс. Такива сме си ние – елементарни. Възползвайте се от тази информация – тя е във ваша полза.

4. Хората и бизнесът обичат да винят другите, че нищо не върви

Много от нас виним правителството, икономиката, глобализацията, технологията, глупавото управление, глупавите работници, чуждестранната конкуренция, големите търговски вериги, профсъюзите, позитивното мислене, комисията по трудова безопасност и здраве, обединението за граждански права, данъците, изнасянето на производството в Азия, интернет, високите цени, закона и адвокатите, лихвените проценти, банките и т.н.

Целият свят хленчи:

От служителя в ресторант за бърза закуска на минимална заплата, който се оплаква, че шефът му го тормози непрекъснато да си мие ръцете, до генералния директор, който мрънка срещу федералните и срещу лихвите, които му съсипвали бизнеса.

Лари Уингет
и да хленчиш и да не хленчиш все тая….проблема си е твой

За да спреш да се оправдаваш и да се справиш със ситуацията като отговорен човек, опитай Принципът на огледалото.

Ако нещата не ти харесват такива, каквито са, има само едно място, накъдето можеш да насочиш вината: огледалото.

Направи следното бързо упражнение: Застани пред огледало.

Да бе, вдигни задника си още в тази секунда и застани пред някое огледало. Банята винаги е била добро място да бъдеш откровен със себе си – иди там.

Действай – аз чакам! Сега погледни в огледалото, погледни се в очите и кажи: „Грешката е моя. Аз създадох бъркотията. Създадох я с моите мисли, моите думи и действия. Само аз мога да я оправя. Няма кой друг.”

Чудесно, най-после си честен. (Макар да се съмнявам, че си отишъл в банята и си застанал пред огледалото.)

5. Станете скъперници по отношение на времето

Лари УингетЗа тази цел трябва да се усъвършенствате в изкуството на отказа. Поискат ли от вас да направите нещо, което не се вписва в плановете ви, откажете. Поискат ли от вас да изразходвате време за нещо, което не желаете да направите, откажете. Елементарно е, но понякога е трудно изпълнимо.

6. Започвайте всеки ден с гимнастика за ума, благодарейки за нещо

Още щом отворите очи сутрин, благодарете, че сте се събудили – мнозина не са преживели нощта. Радвайте се, че през деня имате какво да правите и с кого да го правите. Момент – нямате какво да правите и с кого да го правите? Тогава си намерете някаква работа и хора, с които да я свършите, и бъдете благодарни, че сте ги открили.

7. Бъдете естествени.

Лари Уингет

Не се правете на каквито не сте. Ще се презрете, а усилието да поддържате изкуствената фасада ще ви изтощи. Бъдете себе си.

Мнозина няма да харесат истинското ви аз, но това е за предпочитане, отколкото да се прехласват пред личността, която изобщо не сте.

8. Умолявам ви, не приемайте твърдението, че успехът се постига трудно. 

Онези, които ви го внушават, се опитват да ви подлеят вода, като използват слабостите ви. Отнасят се с вас като с неудачник. Не се хващайте на въдицата им.

ЗАБРАВЕТЕ, ЧЕ УСПЕХЪТ СЕ ПОСТИГА ТРУДНО. ИЗОБЩО НЕ Е ТАКА. Онези, които вярват, че е трудно да успеят, искат да им е трудно.

Защо? За да имат причина за провала си. Това им е основното оправдание. Вие сте от онези, които вярват, че е трудно да успееш? Ето защо досега не сте постигнали успех.

 9. Ако нямате нещо съществено за казване, мълчете.

Лари Уингет

Не дрънкайте празни приказки само защото ви е приятно да се слушате. Познавам доста професионални оратори, които така се опиват от гласа си, че публиката престава да ги слуша много преди да са приключили речта си.

10. От истината боли-така разбирате, че е истина. 

Ако някой дойде при вас и ви направи голям комплимент, нищо чудно да ви лъже!

Ако толкова ви е трудно да казвате истината хвърлете едно око на статията ни Всичко, което трябва да знаем за Лъженето

11. Специалистите по мотивация натрупаха милиарди долари, внушавайки ни, че оптимизмът е ключът към успеха.

Изобщо не е вярно! Може да сте най-големият оптимист на света и същевременно да грешите оптимистично, да сте оптимистично мързелив и оптимистично глупав.

12. Не винаги мисля позитивно.

Всъщност през повечето време съм песимистично настроен. Което доказва, че съм типично човешко същество. Щом нещо се обърка, настроението ми се скапва.

За щастие не ми плащат да съм оптимист.

И вие не получавате заплата заради позитивното си отношение към живота. ПЛАЩАТ ВИ ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА.

Аз ще назнача господин Песимист, който си върши работата, а на вас ще оставя господин Оптимист, който вярва, че няма проблеми, само временни спънки.

Ще предпочета човека, който осъзнава проблема, дразни се от него и го разрешава!

13. Имайте своя кауза

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Не правете компромис с надеждите, със стандартите и с ценностите си.

14. Няма да научите хората да постъпват правилно, докато не ги научите как да престанат да грешат.

Те няма да осъзнаят грешките си, докато не видят отрицателните последствия от поведението си. Щом се сблъскат с тях и разберат, че те са резултат от собствените им действия, ще започнат да осъзнават къде грешат и ще са по-склонни да се променят.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак