ВЛЕЗ В КЛУБА

Не по-трудно, а по-умно: как да се възползвате от ефекта на Червената кралица

 •  
 •  
 •  

Запази за после

„Пчелите трябва да се движат много бързо, за да останат неподвижни.“ – Дейвид Фостър Уолъс

Ефектът на червената кралица красноречиво ни показва, че не можем да бъдем незаинтересовани и самодоволни.

В противен случай ще изостанем. 

Всъщност, за да останем на мястото, на което сме днес, трябва да сме работили по-бързо и по-усилено предния ден и да не спираме да се развиваме паралелно със системите, с които си взаимодействаме.

Нека ви дам пример с животните…

Ако всички те бяха еволюирали с еднаква скорост, нямаше да има промяна във взаимодействието между видовете. Но не всички животни се развиват с еднаква скорост. Както отбелязва Дарвин, някои са “по-отзивчиви към промяната“ от други. Видовете, които са по-приспособими към променящата се среда, е по-вероятно да получат предимство пред онези, с които се конкурират, а така ще увеличат и шансовете си да оцелеят. В краткосрочен план тези малки промени не правят голяма разлика, но с минаването на десетки поколения предимството може да се развие експоненциално. 

Да се върнем към бизнеса:

От предприемачи и главни изпълнителни директори на компании от Fortune 500 до най-продаваните автори и мениджъри от средно ниво, всички имат собствена Червена кралица, която ги стимулира да се движат не просто по-бързо от всички останали, а много по-бързо по принцип.

Тук идва и важният въпрос:

Вместо да бягате по-бързо и по-усилено, няма ли да е по-добре да бягате по-умно?

Ще ви дам няколко примера от с Мастърхак.

Така ще разберете какс ние самите се възползваме от ефекта на Червената кралица и то не просто, за да стоим на едно място, а да се развиваме:

Новата секретна група на Мастърхак
 • Не спираме да разработваме нови ръководства, използвайки нашия собствен алгоритъм, за да обогатяваме съдържанието си. Обновяваме и старите, за да забързаме “бягането си”, но с по-малко усилия.
 • Инвестираме средства в подбрани от нас книги и курсове, които подаряваме на най-лоялните членове на клуба, за да могат същите да разполагат с още един източник на изключително ценна и препоръчана информация.
 • В съдържанието, което създаваме влагаме и огромна част и от личния си и практически опит, тествани инструменти, похвати и стратегии, за да спестим усилия на нашите абонати за неща, които ние вече знаем, че работят.
 • Общността, която създадохме добавя огромна стойност на всеки, който реши да се присъедини към нея и вземе активно участие в развитието ѝ. 
 • Осмелихме се и да направим първата крачка за излизане от Фейсбук като създадохме специална платформа, в която ще изместим секретната ни Фейсбук група, за да можем да даваме още повече, а не да стоим на едно място като всички останали. Направихме го, защото както казва и Червената кралица от “Алиса в страната на чудесата”: “Ако искаш да стигнеш някъде другаде, трябва да бягаш поне два пъти по-бързо!” Е, ние бягаме доста бързо…
 • Продължаваме да сме най-ефективния дигитален филтър като не спираме да отсяваме огромно количество информация, за да филтрираме само това, което наистина си струва да знаят членовете на клуба.
 • В общността ни срещаме хора и бизнеси, които вече направиха куп успешни сделки с невероятни резултати.

Да, това не са особено популярни подходи, защото изискват много усилия, пари и време, но стоенето на едно място е още по-скъпо.

Ако постоянно не се подобряваме, няма да съществуваме.

Как да го направите и вие ли? 

Като се опитвате да разпознавате как работи светът, а не как бихте искали да работи. Когато светът не работи така, както бихте искали е лесно да кажете, че той греши и така да се понесете по течението и каквото стане. 

А знаете ли какво ще се случи? 

Ще изостанете и тогава ще ви бъде още по-трудно да наваксате. 

Все едно сте в самолет. Когато летите срещу вятъра, двигателят се натоварва повече и работи много по-усилено. Но когато летите с вятър в гърба, изразходвате по-малко енергия и стигате по-бързо. 

🔰 Помнете: разпознаването на реалността и адаптирането на поведението ви спрямо нея създава този попътен вятър.

Клуб Мастърхак е попътен вятър за над 500 души, които избраха да се движат напред по-умно и два пъти по-бързо, вместо да стоят на едно място.


А вие какво правите, за да не стоите на едно място?

Споделете в коментарите…


 •  
 •  
 •  
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Научи как да постигаш повече 2 пъти по-бързо
100 специално подбрани принципа и инструмента
Научи как да постигаш повече 2 пъти по-бързо
100 специално подбрани принципа и инструмента
1. Въведи имейла си 2. Отвори пощата си 3. Потвърди абонамента си 4. Изтегли книгата
*Безплатно е
1. Въведи имейла си 2. Отвори пощата си 3. Потвърди абонамента си 4. Изтегли книгата

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак