Най-добрата рецепта на всички времена за един прекрасен ден!

рецепта за щастлив живот, рецепта, за един прекрасен ден, благодарност, как да бъдем щастливи, щастие, рецепта, успех

Обикновена сутрин.

Започва един обикновен ден.

Наистина ли искаш да бъде обикновен?

Задай си въпроса: “Какво бих искал да правя, ако днес беше последният ден от моя живот?”

Мисля, че отговорът би бил: “Бих искал днешният ден да бъде най-добрият ден в живота ми”. Не искам да ви разстройвам или обърквам с тези си думи за последния ни ден от живота и т.н. И без това никой не знае кога ще дойде той!

Точно затова е по-добре да изживяваме всеки свой ден все едно е последен /все някога ще познаем, нали/. Не казвам да напуснете работата си и да изхарчите всичките си пари за пътувания, колкото и да ви се иска. Но можете да живеете живота си пълноценно и щастливо като добавите някои простички неща към всеки свой ден. Няма значение какво се случва около вас, но има значение как се чувствате относно случващото се. Не забравяйте, че животът е твърде кратък, за да бъдете нещастен. Не можете да си го позволите!

Тук е моята рецепта за твоя най-добър ден на земята!

Ето и съставките:


1. Шепичка щастие

[sws_divider_line]

Къде може да го намерите ли?

Хвърлете един поглед вътре в себе си!

Щастието не идва отвън, то е вътре във вас! Чували сте това и преди?

Ще го чувате и занапред, защото това е самата истина.

Всеки момент от вашия живот ви дава куп от възможности да бъдете щастлив. Ако искате да ги видите, ще ги видите! Ако не го направите, по-зле за вас.

2. Щипка любов

[sws_divider_line]

Любовта е хармонията на твоята душа. Малко любов може да направи големи промени в света. Ние сме едно! Всеки и всичко заслужава твоята любов, както и ти. Така че никога не изпускай тази важна съставка от рецептата за твоя най-добър ден в живота ти!

“Можеш да претърсиш цялата вселена за някой, който заслужава повече любов и внимание отколкото теб и със сигурност няма да намериш този човек никъде. Ти самият, както всеки друг в цялата вселена заслужаваш цялата любов и внимание” – Буда

3. Щипка благодарност

[sws_divider_line]

Благодарността е едно от най-силните положителни чувства. Ние всички имаме нещо, за което искрено да благодарим.

Ако си благодарен за всичко, което имаш, ще получиш още повече неща в живота си, за които да благодариш. И това чувство със сигурност ще те накара да се чувстваш добре.

4. Шепичка мечти

[sws_divider_line]

Чувствайте се свободни да мечтаете големи мечти и правете малки стъпки към тях. Ти си създател на собствения си живот.

Всеки път, когато правите нещо, за да постигнете целите си, вие продължавате да израствате като човек и личност!

Да си мечтаеш за всичко, което искаш да мечтаеш – това е красотата на човешкото съзнание и ум. Да правиш всичко, което искаш да правиш – това е силата на човешката воля. Да вярваш на себе си, за да тестваш своите граници – това е куражът и смелостта, чрез които ще успееш! – Бърнард Едмондс

5. Щипка свобода

[sws_divider_line]

Чувствай се свободен, каквото и да правиш. Прави всичко, което те прави щастлив! Премини границата! Помниш ли филма “Yes Man” с Джим Кери?

Винаги казвай “ДА”, ако чувстваш, че това е правилното нещо, което трябва да свършиш точно сега. Това може да бъде верният път към твоите мечти!

6. Щипка Креативност

[sws_divider_line]

Опитай се да бъдеш креативен във всяко нещо, което правиш!

Опитай да дадеш най-доброто от себе си всеки път, когато правиш нещо. Не се страхувай да използваш своето въображение. Такова удоволствие е да направиш нещо ново, нещо интересно и по-различно. Почувствай радостта от уникалната си креативност сега!

7. Чаена лъжичка Смях

[sws_divider_line]

Трудно може да се надцени ролята на смеха за твоя най-прекрасен ден в живота! Смехът ни кара да се чувстваме добре и ни обединява.

Освен това той е и най-доброто лекарство! И със сигурност смехът може да направи всеки ваш ден още по-светъл! Усмихнете се…

8. Две супени лъжици Игра!

[sws_divider_line]

Животът е игра! Не го вземайте твърде на сериозно.

Обичаш ли да играеш игри? Защо не го правиш всеки ден? Защо не възприемеш всичко като една забавна игра, в която както се губи, така се и печели.

А и в двата случая резултаът ще е един страхотен житейски урок! Не се страхувай да губиш, всеки може да загуби. Един ден Ти, точно ТИ ще бъдеш победителя!

Нашата най-голяма слава никога не е в победата. Нашата най-голяма слава е в издигането ни всеки път, когато паднем! – Конфуции

9. Щипка Магия

[sws_divider_line]

Вярваш ли в магии? Добре, но би трябвало! Животът е пълен с чудеса. Факт, животът сам по себе си е едно голямо чудо! Има толкова много неща извън нашата способност да ги разберем… И както казва Айнщайн:

Има два начина да живееш: можеш да живееш като вярваш, че нищо на този свят не е чудо, или можеш да живееш вярвайки, че всичко е чудо

Ти избираш!

10. Голяма чаша Парти!

[sws_divider_line]

Празнувай всеки ден от своя живот!

Позволи на духа на празнуването да изпълни всеки ъгъл на твоето сърце. Защо не?

Ти живееш своя живот, за да го изпълниш със смисъл, радост и щастие, придвижвайки се към своите мечти. Това си е един добър повод за празнуване, нали?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: