Защо да не заложите на себе си? Как да намерите работата, която ще Ви направи щастливи?

работа,Home2U Bulgaria

Работа, която да ви носи удовлетворение – ръководство от Home2U Bulgaria

С тази статия бихме искали да запалим искрата на промяната в тези от Вас, които се чувстват потиснати и неудовлетворени от настоящата си работа.

Ние от Home2U Bulgaria ще опитаме да събудим тези от Вас, които имат стремежи, мечти и желания, онези, които искат да се развиват,

…но не знаят с какво могат да се захванат или какъв бизнес биха могли да започнат, попаднали в капана на настоящото си заседнало ежедневие.

Надяваме се да успеем…

Сигурно сте чували историята за единствения път, в който Хари Худини не успял да се освободи от клетката, в която бил заключен.

Борил се с часове да излезе от нея! Опитал всичко, което дотогава знаел, но накрая се предал, изтощен и безсилен. И познайте защо?

Вратата изобщо не била заключена! Можете ли да повярвате?

Толкова бил привикнал към нагласата за бягство от капана, че дори и когато бил свободен, той всъщност бил в капан. Каква метафора на нашия живот.

Изводът, който може да се направи от тази случка е, че собственото ни мислене е това, което ни прави затворници и пазачи едновременно.

Но ние можем да излезем от тъмниците, които сме си изградили и да преминем от пожелателното мислене, към вярата и действието…

…от работата, която поробва съзнанието ни, към работата, която ни удовлетворява!

„Ако не бях повярвал, никога нямаше да мога да го видя.”

Чувстваме ли се щастливи и пълноценни от това, което правим?

Работа от девет до шест, 5-6 дни в седмицата, 48 седмици в годината, почти цял живот – така изглежда добрата работа, според това, което са ни учили.

Можем да добавим и още, че работим за някой друг, че ни дава сигурност, че ни прави порядъчни, че е изпълнена със скучна и предсказуема рутина; че кара семейството ни да се гордее или да се разочарова от нас, че е лишена от креативност.

Очакванията ни към работата като цяло са толкова ниски, че сякаш е необходимо да измислим нова дума, която да описва другата, мечтана работа изпълнена с удовлетворение.

Но какво ако пренапишем идеята за добрата работа? Какво би представлявала?

Работното й време ще е чудесно, вписва се в начина ни на живот; позволява ни да разкрием най-добрите си творчески страни; изразява цялостната ни личност; дава ни възможност за израстване, развитие и себепознание.

Основава се на подхода “печеля/печелиш” и на сътрудничеството; позволява ни да разгърнем цялата си същност – ума, тялото, емоциите и духа си. Ето това е добрата работа!

Но преди да я потърсим, би било добре да си отговорим на следния въпрос:

Защо толкова хора се чувстват потиснати в своята работа?

За много от нас работата се е превърнала в „голямото бягство“. Тя ни дава възможност да си облечем костюма, да изиграем някоя роля и да избегнем сблъсъка с много от чувствата си.

Работата може да се превърне в мястото, на което не се налага да бъдем истински и открити, където отрицанието на духа и автентичността, лицемерието и дори откровените лъжи могат да бъдат насърчавани и възнаграждавани.

Получаваме пари, за да работим, а не да мислим.

Плаща ни се да действаме според получените нареждания и да не подлагаме на съмнение нечий авторитет, като предлагаме по-добри начини на свършваното на нещо.

Казано накратко, в много от случаите работата се основава на контрол,  команди,  роли и потисничество, а не на партньорство и откритост. В Home2U Bulgaria определено не вярваме в първото и усилено работим, за да прилагаме второто!

Според нас проблемът е, че най-често работата се фокусира върху резултатите и печалбата, а не върху самия процес, личностното развитие на работника и удовлетворението на клиента.

Напълнили сме безброй офиси, конферентни зали, класни стаи и фабрики с огромни подводни течения от емоции и потиснати, неизразени чувства, представляващи огромни количества неизползвана енергия и жизненост.

Може би всичко това е продиктувано от желанието ни за сигурност?

Ако смятаме, че сигурността може да ни предпази от загубата и от риска да останем без храна, дрехи, подслон, светлина и медицински грижи, то тогава най-добре да заложим на доживотната присъда в затвора, където ще получаваме всичко това!

Една поговорка твърди, че единственият начин да бъдем в безопасност е никога да не изпитваме сигурност!

Най-добрият съвет, който можем да си дадем, е да бягаме от сигурността. Защото всичко неподвижно и непроменящо се умира, а адаптивните и развиващите се оцеляват.

Лошата новина е, че няма сигурна работа и изобщо сигурна професия!

А добрата новина е, че истинската сигурност лежи дълбоко в нас, тя е в нашето въображение и в способността ни да се освобождаваме от миналото и да приемаме нови възможности.

Тя винаги е на една мисъл разстояние, навсякъде и по всяко време.

Истинската сигурност означава да сме осъзнати, че притежаваме креативно мислене, с което можем да изкарваме прехраната при всякакви ситуации и при по-добри условия.

Точно заради това би било страхотно ако си изградим…

Ново отношение към работата

Стив ДжобсИмайте смелостта да следвате сърцето и интуицията си. Те някак си вече знаят какъв наистина искате да бъдете. Всичко останало е второстепенно. – Стив Джобс

Повечето хора стоят зад бюрото си и се чувстват потиснати, ограничени, неудовлетворени. Трябва им късче надежда и малко повече увереност, за да предприемат крачка към пълна промяна, към нещо, което ще им донесе повече щастие и удовлетворение.

Далеч няма да е преувеличено ако кажем, че за много от нас работата се е превърнала в синоним на саможертва, отегчение и дори страх…

…нещо, което се понася, а не се свързва с наслада.

Борим се, като си мислим, че ако търпим стоически, накрая ще получим награда или щастие в бъдещето (в най-лошия случай може би прилична пенсия).

Когато успехът изначално се измерва с външни критерии, длъжности и притежания, пропастта между работата, която си мислим, че трябва да работим, за да поддържаме избрания начин на живот и работата, към която се стреми сърцето ни – онова, което ни носи истинска наслада и вдъхновение – става все по-голяма.

Виждайки света през призмата на оскъдицата и недостига, ние изпитваме необходимост постоянно да се доказваме и  оправдаваме, да се изправяме един срещу друг, борещи се за оцеляване – а това е една не особено вдъхновяваща перспектива.

В оставащата част на тази статия ще поговорим за едно ново отношение към работата – такова, каквото е залегнало в основите и на нашия бизнес с недвижими имоти в Home2U Bulgaria. Отношение, при което успехът се създава отвътре навън, основан на осъзнаването на нашите изначални качества и дарби, на професионалното обслужване и подкрепа.

В Home2U Bulgaria залагаме преди всичко на вътрешния успех, основаващ се на удовлетвореността от това, което правим.

На желанието, човек да преследва целите и мечтите си.

Ние категорично се разграничаваме от масовите компании и техните зверски изисквания за многогодишен опит и милион квалификации.

Нашите обучения “от нулата”, съчетани с подкрепящ екип помага на хората ни да осъществят тази така важна промяна в уменията, мисленето и постиженията си.

Но преди да пристъпите към така желаната промяна, най-добре…

Изхвърлете прекомерната „предпазливост”. Тя води до потискане и безпокойство!

Опитвали ли сте се някога да вденете конец в игла?

Ако ви липсва опит, навярно сте пробвали да държите конеца съвсем неподвижен, дoкaтo приближавате към него ухото на иглата, пробвайки се да го промушите в тесния отвор.

Всеки път, обаче, когато сте опитвали да промушите конеца в малкия отвор, ръката ви неволно е потрепвала и конецът е пропускал целта.

Опитът да налеете течност в бутилка с тясно гърло често води до същия резултат.

Държите ръката си напълно неподвижна, докато се опитвате да постигнете целта си, после, поради някаква странна причина, тя потрепва и вие разливате течността.

В медицинските среди наричат това „целеви тремор“. Той възниква, както в гореописаните случаи, при нормални хора, ако те полагат изключителни усилия или са „прекалено внимателни” да не допуснат грешка, когато преследват определена цел.

Защо Ви казвам всичко това?

Има адски много хора, които имат нужда да се отърсят завинаги от прекомерното усилие и „насоченост” и да не бъдат крайно прецизни в опитите си да избегнат грешки или „провали”.

Прекомерната прецизност или старание да бъде избегната някаква грешка, е проява на излишна негативна обратна връзка към самите нас.

Прекомерното старание и безпокойство са тясно свързани.

И двете произтичат от излишен страх от евентуален провал или „грешка”, от извънредно съзнателно усилие за добро представяне.

Може би наистина е време да спрете да се страхувате и да промените нещо…

henryНе обичам тези студени, прецизни, перфектни хора, които, за да не кажат нещо погрешно, изобщо не говорят, и за да не сбъркат, никога нищо не правят – Хенри Уорд Бийчър.

Каква е разликата между посредствената и истин­ската работа?

Каква е разликата между посредствената и истин­ската работа?

Какво виждаш, като погледнеш сегашната си кариера? Какво ти разкриват най-честните ти предвиждания относно пътя ти? Избрал ли си този път, или просто си попаднал на него?

Ако днес започнеш всичко отначало, ще избереш ли да го правиш пак по същия начин? Съжаляваш ли за пътеките, които не си избрал?

Правиш ли се, че обичаш работата си, за която знаеш, че не е добра за теб?

Ти си отговорен за кариерата си, затова е разумно да изградиш кариера, която искаш, вместо да се задоволяваш с нещо друго.

Ситуацията, в която се намираш в момента, е резултат на предишните ти избори, затова ако не си щастлив с нея, запомни, че винаги си свободен да направиш нови избори.

Ако откриеш, че си в ситуация, в която приносът ти не е нито ценен, нито уважаван, стани и напусни. Отиди там, където талантът ти ще бъде оценен.

В противен случай сам ще си навредиш.

Ако искаш да надскочиш сегашното си положение, не можеш да се преструваш, че си безсилен. Можеш или да посветиш времето си на израстване, или да го прекараш в клетка.

steve pavlinaНе се съгласявайте на страхливи избори в кариерата си. Не бягайте страхливо от мечтите си! Бъдете вдъхновение за другите. – Стив Павлина

Посредствената работа е механична, има си длъжностна характеристика, при нея сме оценявани според качеството на изпълнение на зададените функции и получаваме възнаграждение въз основа на тази оценка.

По­средствената работа отговаря на въпроса какво, а не защо.

Истинската работа извира от нас самите, като ангажира напълно съзнанието ни; тя е там, където сме избрали да ка­нализираме жизнената си енергия.

Истинската работа об­вързва ежедневните и земни неща от живота със сърцето и душевността ни, като свързва това, което работим, с желанието за по-дълбок смисъл и целенасоченост.

Работата може да бъде интересна, да ангажира мисленето и сърцето ни, да олицетворява цялостната ни визия за живота.

В до­брата работа се съдържа въпроса защо, а не просто какво.

Точно към такива хора, ние от Home2U Bulgaria отправяме нашето послание за партньорство, което дава една огромна…

Възможност в недвижимите имоти, скрита под лошия имидж на бранша и хората в него!

Възможност в недвижимите имоти, скрита под лошия имидж на бранша и хората в него!

Статуквото и предразсъдъците са много силно нещо.

Ние хората ужасно трудно ги превъзмогваме, и още по-трудно променяме възгледите си за нещо, наложено от обществото като мнение.

Помислете: нима възможностите не са там, където всички останали виждат само провал? Не е ли това мястото, където да изпъкнете, щом повечето не се справят добре?

Много хора смятат, че брокерите на недвижими имоти са единствено хора-комисионери, а не интересуващи се от желанията на клиента.

Но това не е недостатък, напротив! Това е предпоставка за създаването на среда, в която Вие да се отличите като различен, като професионалист.

Там, където повечето хора и фирми са посредствени, с лоша репутация и име, точно там е голямата възможност компании и хора да се наложат като специалисти.

Ако оставим за малко настрана недвижимите имоти, помислете за обслужването в любимия Ви магазин! Нима там продавачката не е от малкото, които се отнасят мило и любезно с Вас и Ви помага всеки път, когато имате нужда, за разлика от другите десетки магазини, в които винаги Ви пренебрегват? Мисля, че схванахте мисълта ми.

Home2U Bulgaria е бутиков бранд, а не масова фирма за недвижими имоти.

При нас успяват само тези, които са готови да еволюират в света на модерното клиентско обслужване. Ако Вие сте такъв – Home2U Bulgaria е правилното място за Вас.

Нашите брокери са изцяло обезпечени със съвременни програми за обучение, индивидуално менторство, както и база, предоставяща редица иновации.

Home2U BulgariaВие ще се превърнете в отлично обучени професионалисти, способни да предоставят индивидуални решения в света на недвижимите имоти.

Ако се присъедините към нас, Вие ще бъдете не просто брокери.

Вие ще се превърнете в отлично обучени професионалисти, способни да предоставят индивидуални решения в света на недвижимите имоти, специалисти, зад чийто гръб ще стои солиден корпоративен стандарт и идентичност.

В крайна сметка Home2U Bulgaria не е в бизнеса с недвижими имоти.

Ние сме в бизнеса по доставяне на топлина, уют, ефективност и удобство. Какво мислите за възможността и Вие да правите това?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта