7 ключови принципа, които движат съзнанието на супер успешните хора

принципите на успешните хора

В тази статия са подбрани седем ключови перспективи установили се трайно в главата на хората, които са щастливи, здрави и имат високи постижения.

Това са 7 принципа, които неизменно трябва да заложим и в нашето съзнание ако искаме да имаме шанса да постигнем нещо, ако искаме да имаме психика работеща само и единствено в наша полза, а не мозък, който да ни саботира.

Запомнете:

Убеждението не е нищо повече от гледна точка – прозорец, през който гледаме на света.

Така че нека да го отворим, да го настроим на честотата на мислене на успешните!

Когато избирате да гледате света през прозорец не просто с позитивни, а с реални перспективи, създавате по-ползотворна гледна точка и можете да направите пробив в живота си незабавно. Не се тревожете дали това, което действително мислите за нещата е истина или картина в мозъка ви.

Просто си представете какъв би бил животът ви, ако знаехте това:

#1. Вие сте експерт на себе си

Има една стара история на суфите за човек, който си търсил ключовете на улицата, близо до дома си, под улична лампа, която осветявала пътя му.

Много от съседите му се присъединили към търсенето, докато един накрая го попитал:

Къде изгуби ключовете си?”

А мъжът отговорил: „Вкъщи.”

Учуден, съседът попитал: „Защо тогава ги търсиш тук?”

А мъжът отвърнал: „Защото тук е по-светло.”

Простичкият факт е, че никой не ви познава по-добре от вас самите.

Дори да сте прекарали целия си живот в търсене на отговори извън себе си, едва след като започнете да ги търсите във вас, съвършените отговори на въпросите на живота ще започнат да изплуват все повече и повече.

#2. Нищо ми няма, нямам нужда от “поправка”

През XIX век концепцията, че хората са “повредени”, грабва вниманието на зараждащото се психиатрично общество и се превръща в норма за стотици години напред.

Гении като Ричард Бандлър и модерни психолози, водени от новатори като Мартин Селиджман и Михай Чиксентмихали виждат нещата различно.

Възникващото поле на позитивната психология е построено на предпоставката, че ако искаме да градим душевно здраве, трябва да изучаваме хората, които са здрави, а не тези, които са болни. Звучи логично, нали?

Всеки прави това, което прави, с много добър мотив, дори и когато той изглежда неуместен за външния свят. Всяко нефункционално поведение има позитивно намерение или някога е служило на цел, която впоследствие е надживяна.

Например, ако някой има страх от летене, това може да се дължи на различни причини. Ако приемем обаче, че фобията има позитивно намерение, ще знаем, че вероятно идва от дълбоко скритото желание за сигурност.

Докато несъзнателното у вас открива нови начини за вашата безопасност, без ненужната фобия, тя става наистина излишна.

Ето защо като използваме модерни психологически техники можем сега да лекуваме дълготрайни фобии за броени минути. Такава техника е хипнозата и науката за НЛП и техните най-модерни варианти.

#3. Вече имате всички източници, за да успеете

Сигурни ли сте за връзването на връзките на обувките си или за пазаруването от бакалията? Ако е така, значи вече имате източници на увереност в себе си.

Следователно можете да се чувствате сигурен, когато трябва да говорите пред публика, да направите стъпка към човек, от когото сте привлечен, или всичко друго, което искате.

Чувствали ли сте някога голяма любов в сърцето си – към родител, дете или дори към домашен любимец? Тогава може да бъдете по-любвеобвилен и нежен към партньор, семейство и най-вече към себе си.

Единствената разлика между вас и някой, който вече реализира своя гений, е в разбирането как да стигате до източниците във вас в подходящото време.

#4. Постигате всичко ако разделите задачата на части

Преди няколко години човек изяде самолет за няколко месеца, след като го разделил на малки частици. Макар със сигурност да не ви съветвам да повторите постижението му, фактът е, че абсолютно всяко умение може да бъде усвоено и всеки проблем решен, ако се раздели на достатъчно малки части.

Когато тренирате мозъка си да гледа на големите задачи в рамките на прости, достижими стъпки, задачата става далеч по-възможна.

Ние съвсем естествено вече правим това.

Например, когато искате да запомните телефонен номер, разделяте го на малки части. Ако искате да купите нещо скъпо като кола плащате на малки, лесни за управление вноски.

Ако искате да разбиете стената между вас и живота на мечтите ви, най-добре е да гo правите тухла по тухла!

#5. Ако това, което правите не работи, тогава започнете да правите нещо друго

В своята бизнес книга “Кой ми взе сиренцето”, станала бестселър, Спенсър Джонсън посочва разликата между хората и плъховете.

Ако плъховете открият, че това, което правят, не дава резултат, те започват да правят нещо друго. Ако хората открият, че това, което правят, не върши работа, търсят кого да обвинят.

Често могат да се чуят закъсали хора да казват: „Но аз винаги съм го правил така!” или „Просто не съм такъв човек.” Истината е, че това, което ни се струва нормално, е повече продукт на нашето програмиране, отколкото на потенциала ни.

Ако искате да получите различни резултати в живота си трябва да излезете от зоната на удобството си и да направите нещо различно!

#6. Не съществува такова нещо като “провал”, а само обратна връзка

Кога се проваляте? Когато решите да спрете да учите.

Дотогава всеки отговор, който получавате, е ценна информация, която може да бъде използвана, за да ви каже дали вашите действия ви приближават, или отдалечават от това, което искате. Толкова е просто и ясно!

По същия начин, когато самолет лети към определена дестинация, той е извън курса 90 процента от времето и непрестанно наглася своя летателен път, за да влезе в курса.

В действителност хората, които успяват, откриват, че успехът е това, което се случва, когато правите грешки. Хората, които “са го направили”, имат едно общо нещо – те правят повече грешки от хората, които не успяват.

Всяка грешка или провал е скрита възможност за учене.

Провалът” е част от реквизита на процеса на учене, а не край на този процес.

Факт е, че хората не се провалят – стратегиите, тактиките и плановете се провалят!

Какво да направите, когато вашите стратегии, тактики или планове се провалят и не постигнат желания резултат? Променете всички тях, докато не откриете успешните!

Искате ли да ви дам формулата за успех? Много е просто всъщност. Удвоете размера на провалите си. Томас Уотсън, основател на Ай Би Ем

Страхът от провал е потенциален демотиватор, но той губи силата си върху нас, когато намалим емоционалния му заряд.

Тази седмица изберете област от вашия живот, в която имате трудности, и си дайте възможност да се „провалите” най-малко десет пъти.

Трябва да определите провалите за себе си:

  • Ако се занимавате с продажби това може да означава, че ще получите десет отказа.
  • Ако сте писател позволете си да напишете поне десет лоши страници.

Успехът често е по-сладък, когато отнема известни усилия, преди да ни сполети. Когато осъзнаете, че провалът не е край, а обичаен препъникамък, той загубва негативния си заряд и става важен спътник в пътуването ви към щастието, успеха и благосъстоянието ви.

#7. Създавате бъдещето си СЕГА

Сигурно често сте питали ваши приятили за техните цели и сте им задавали въпроса „Ако продължаваш по същия начин, ще ги постигнете ли?”

За всеобщо учудване, те винаги знаят отговора и по-често той е „НЕ”.

Една от най-значителните разлики, които могат да се забележат между хората, които успяват, и тези, които се борят, е дали гледат в миналото или в настоящето, за да градят бъдещето си.

Ако непрестанно гледате в миналото, винаги ще имате неприятното чувство, че историята непременно е обречена да се повтори.

Ако гледате в настоящето, винаги ще откривате, че има нови варианти на избор, които можете да направите, за да увеличите възможностите си.

Научил съм повече от грешките, отколкото от успехите си. Ричард Брансън

Без значение колко много сте се борили в миналото всеки момент от настоящия ден ви осигурява възможност да направите нов избор и да постигнете нови резултати.

Така че останете тук и сега, огледайте се за нови възможности, разделете ги на малки части и ги направете. Действайте!

 

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: