18 сурови закона на човешката джунгла, които трябва да научиш сега

Да изживееш живота си достойно, да направиш всичко, за което си мечтал и да не съжаляваш за това не е лесна работа. На всичко отгоре няма и никаква гаранция, че това някога ще се получи. Но ако развиеш правилно отношение към нещата, ако го прилагаш не с усилие, а с рутина –  може би ще се случи нещо уникално. Със следващите 18 неписани закона бихме искали да ти подадем ръка, за да се настроиш. Някой от тях никак няма да ти харесат, но ще ти помогнат да осъзнаеш суровата истина и да се адаптираш:


 icon-asterisk Комфорт – така се казва най-жестокият убиец на мечти

Можеш или да прекараш времето си в комфорт или да се устремиш към своята цел. Общо взето нямаш друг избор.

Гадно  е да чакаш  на опашка половин  ден, само за да изкараш така важния документ за бизнеса ти, гадно е да трябва да се срещнеш с някой самовлюбен пед……с, само за да продадеш услугата си, гадно е когато, вместо да гледаш тъпата си  телевизия, ще трябва да прочетеш много важни документи.

Ако не искаш да ти е гадно…., знаеш…., но няма да хленчиш!

 icon-asterisk Никой няма да ти подскаже, какво ще ти е необходимо, за да изпиташ щастие и да постигнеш успех.

Понякога ни се иска да разчитаме на останалите, за да ни подскажат какво да правим, след което нямаме търпение да се окажат прави. Нали за това някой ходят при врачки или прехвърлят отговорността за своето щастие на роднините.

Бъди сигурен, че никой няма да ти помогне по въпросите касаещи такива важни неща, като твоето щастие и успех. Ще трябва да разчиташ само на себе си и на своя опит, интуиция и чувства. Ще се наложи  да се оправяш сам!

 icon-asterisk Нещата, които правим невинаги  са добри за нас

Много по лошо е бързо да вървим в неправилната посока, отколкото бавно във вярната. Дори това, с което се занимаваш да се получава добре, ако то те отдалечава от твоя блян, с който си лягаш всеки ден, ще се наложи да се откажеш от него. И колкото по-рано го направиш, толкова по-малко безценно време ще изгубиш.

 icon-asterisk Най-нещастните хора са тези, които с цената на всичко се съобразяват с чуждото мнение.

Нека чуждото мнение се превърне за теб в нищо повече от информация, а не ограничение, с което се  самоизяждаш  в чудене как да се нагодиш в представите на другите.

 icon-asterisk Околните могат да те направят или по-добър или да те разрушат.

И най-позитивния и силен човек, заобиколен от мрънкащи хора без мечти, рано или късно ще се превърне в един от тях – вероятно в най-добрия от тях.

Такава е нашата същност, затова се обгради с тези, които те вдъхновяват, а не с тези, които те дърпат назад.

 icon-asterisk Не се преструвай, бъди честен (пред себе  си)

Ако си истински и прям в общуването си, това със сигурност няма да те направи най-обичания човек, но ще ти осигури верни приятели и добри контакти – малко, но ценни хора, които ще те уважават.

 icon-asterisk Няма да можеш да промениш това, с което отказваш да се бориш.

Ако искаш нов живот, ще се наложи да се откажеш от стария. Ако искаш това, което никога не си имал, ще трябва да направиш това, което никога не си правил.

Когато решиш, не се страхувай да започнеш отначало, за да изградиш това, което действително искаш.

Не се получава само при хора, които се предават на път към своята цел.

 icon-asterisk Всички правим избор, но в крайна сметка изборът прави нас.

Твоят избор се намира между това, което вече се е случило и това, което ще се случи. Ти си такъв, какъвто си – не в резултат на обстоятелствата, а в резултат от твоя избор.

Не позволявай на своите страхове да градят твоето бъдеще.

 icon-asterisk Единственият път от „искам” към „имам” е пътят на действието.

Казват, че мечтите се сбъдват тогава, когато си позволиш да имаш това, за което мечтаеш. Активните действия помагат да повярваш в това, че си достоен за своята мечта. Едва когато се размърдаш – тогава всичко ще се сбъдне.

 icon-asterisk Ако не платиш нищо за своето постижение, то няма да е толкова ценно.

Плати тази цена. По-добре е да се умориш от хубава и важна работа, отколкото да не правиш нищо. Не става въпрос само за пари  и ти много добре го знаеш!

 icon-asterisk Проблеми – неизменна част от всяка история за успех.

Ако имаш проблеми – това е добре. Сигурен знак, че се движиш – не знам дали към целта си, но поне нанякъде. Ако си  объркал пътя най-малкото ще се учиш и растеш. Проблеми няма само този, който си бърка в носа и нищо не прави.

 icon-asterisk Концентрация върху маловажните неща: най-голямата грешка на човечеството.

Негативните неща не се нуждаят от твоето внимание седем дни в седмицата. Вместо това мисли за приятните моменти, любимите хора и своите цели.

Напредък се постига забелязвайки и използвайки добрите възможности, а не търсейки и решавайки всеки малък незначителен проблем.

 icon-asterisk Нещата, които искаш и тези, които постигаш рядко съвпадат идеално.

Може да направиш всичко възможно, за да постигнеш целите си, но накрая те да се окажат не съвсем такива, каквито си си ги представял.

Просто помни, че не е задължително най-великите подаръци на живота да са опаковани така, както си очаквал.

 icon-asterisk Намираш се там, където трябва да си в този момент.

Дори нещо да не се случва така, както искаш. Дори да чувстваш, че трябва да се откажеш, всеки опит, всяка стъпка от пътя, който преминаваш са необходими.

 icon-asterisk Не можеш да промениш миналото, но можеш да разрушиш настоящето, тревожейки се за бъдещето.

Остани тук, остани сега – в настоящия момент. Концентрирай се върху него. Утре ще се случи това, което трябва да се случи.

 icon-asterisk Не можеш да изживееш щастливо живота си с негативизъм.

Най-значителната черта от характера, която присъства във всеки успешен човек е позитивното светоусещане, но не онова олигофренско и безпочвено позитивно мислене, а онова доброто настроение и здрав прагматизъм. Прави разликата.

 icon-asterisk Живота се променя постоянно и често съвсем неочаквано.

Да, живота се променя, но и ти можеш да се промениш заедно с него.

Когато обстоятелствата, които са извън твой контрол те разкъсват, трябва време, за да определиш своите ценности и да ги преразгледаш, да се адаптираш.

Когато дойде този момент имай смелостта да направиш избор, да намериш сила да доведеш нещата до край и вяра в това, че всичко ще се случи така както трябва или просто така както може в този момент.

 icon-asterisk Ти си тотално, убийствено несъвършен

Ако си решил да чакаш, докато станеш „идеален”, за да разкажеш историята си, да споделиш идеите си или да покажеш талантите си на този свят, то той никога няма да разбере за теб – гарантирам ти!

Кой е личният ти неписан закон, който напътства житейския ти път? Използвай коментарите или се присъедини към дискусията във Facebook или Google+

 • 201
 •  
 •  
 • Имах нужда точно от такава статия. Завършвам университета и ме е обзел такъв страх от бъдещето и мисълта, че нищо не правя, а и все не се чувствам готова и съвършена да направя каквото и да било… Благодаря за статията 🙂

  • По-умните от мен хора казват, че най-важното е просто да направиш първата крачка, без значение колко си подготвена 😉

 • Марк Твен е казал -“ Човек ,който дръпне котката за опашката , научава много повече от човек , който само е чел за котките без да ги е виждал.“

 • „Който играе печели, който не играе – не печели!“

  просто, но ефективно

 • супер закони по добри не съм срещал.поздравления за този който ги е измислил

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  Top
  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече