Кои са двете основни съставки на рецептата за тотален успех. Защо едното не може без другото?

Не ми давай песни, които да пея! Дай ми нещо, за което да пея. – Joss Whedon

Всичко останало е подобие на успех. Всичко друго е непълнота, искане, жажда за още и още. А нима не може да е само едното?

Само Любов не е ли достатъчна?

Любовта е това, което движи Вселената. Онази сила, която ни дава възможност за развитие и еволюция. Тя е чудесна, красива, нежна и добра.

Тя е обликът на всички същности от висшите измерения на нематериалната Вселена.

Само тя може да ни обагри с пастелните цветове на прекрасните чувства, които изпитва една майка, сестра, приятел.

Безусловната любов е двигателят на прогреса.

Ако беше достатъчна само Любовта, ние нямаше да живеем в красивия материален свят, а щяхме да се наслаждаваме на пълнотата и във Висшите селения на ангелите.

Тя е едната половина от съкровената тайна, наречена „Успех”.

Само с нея всичко е половинчато. И, за да го запълним, зареждаме с горивото, наречено с може би най-поглъщащата дума – Страст.

А нима не може да използваме само страстта? И ако да, какво постигаме?

Ще получим това, което хората наричат „Материално благополучие, физическа удовлетвореност и т.н.” Благоденствието дали ще бъде, като богатство или сексуалното щастие не е достатъчно, ако не е заредено с магията на екстаза и любовта ,със силата, намираща се в сърцето на човека.

Успехът, това е един диамантен автомобил с кристален блясък.

Той може да върви постоянно напред и нагоре, ако двигателят му е безусловната Любов, а горивото му – висококачествена страст.

В това свое съчетание този автомобил е вечен в сиянието на квантовия преход и всеки един от нас може да се наслаждава на вълшебствата, които му предлага това лично негово диамантено бижу.

Да разгледаме 2 от аспектите на Успеха – работата и връзката с любимото същество

Най-често тая дума я отъждествяваме с нещо, което правим за пари.

И често тук е закодирано „или” – или ми харесва да го правя, но не ми носи достатъчно приходи, или изкарвам доста, но съм уморен и не мога да се насладя на живота.

Защо е така?

Защото в първия случай е налична само любовта, а във втория само страстта.

А не може ли просто да изтрием „или” и на негово място да поставим „и”?

Какво ще се получи тогава? – Ще се получи „Успех” – обичам да го правя, при това със страст, което ме качва в моя кристален автомобил.

Откъде да започна? – Започни от високото, от главата. Помисли си:

„Какво е онова, което бих правил, дори и ако никой не ми плаща за това?”.

Мини през сърцето – „Тази дейност ще ми носи ли истинска радост?”

И слез до силата на сакралния енергиен център „С истинска страст ли ще го правя? Ако падам и губя, дали тази ми дейност ще има силата да ме вдигне отново?”

И вече си започнал…

Защото, когато знаеш какво е онова, което ще ти достави истинско удоволствие, ти ще получиш и подкрепата на всички сили от видимия и невидимия свят.

А тук няма никаква възможност за провал.

Това е един от Вселенските закони, описан още в херметичното учение на Хермес Трисмегист, известен като Бог Тот – „Каквото горе-това и долу, каквото долу-това и горе”. Т.е. силата на любовта ти (горе), води до страстта(долу), а силата на страстта те извисява до любовта на горните измерения.

И се получава един прекрасен кръговрат – Отгоре-надолу, отдолу-нагоре и така се въртят колелата на личния ти автомобил „Успех”.

Сексът е утехата, която получавате, когато не може да имате любов – Г. Г. Маркес

Ах, тези толкова желани половинки, които търсим!

Защо така често се разминаваме и не ги намираме? Защото търсим половинки, а не пълноценни същества, с които да споделим своята пълнота!

Често търсим или някой, който да ни даде любов и нежност или пък да ни дари с красивата емоция на сексуалния екстаз – или по възможност и двете.

Търсим някой да ни даде… Защото сме непълни и имаме нужда от любов? Но и другият, който срещаме има същата нужда и непълнота. Тогава?

Как ще намерим щастието?

Докато не дадеш дърва на камината, няма как да получиш топлина от нея.

И тук е валиден друг Вселенски закон – за даването и получаването.

За да получиш, ПЪРВО ти трябва да дадеш.

Можеш да дадеш само нещо, което вече притежаваш и то в достатъчни количества, че да има както за теб, така и за раздаване.

В нашия случай става въпрос за Любов.

Пълно ли е сърцето ти с искрена любов?

Обичаш ли всяка част от твоето тяло, мисли и емоции, за да споделиш тези чувства и с друго същество?

Говорим за безусловна Любов.

Аз те обичам просто защото те има. Ще се радвам да споделям с теб радостта от живота си – без ревност, зависимост и изисквания!

Тази Любов води до тантрическо сексуално удовлетворение, което прави връзка с божествения извор на Вселенския Абсолют.

И отново се завърта кръгът – отгоре-надолу и отдолу-нагоре.

Колелата на „Успеха” се въртят, за да достигнем мястото, което различните религии и учения наричат по свой си начин – Просветление, Осъзнатост, Пето измерение, а на мен ми харесва да го наричам „Място на неограничените възможности”.

Протегнах ръка и докоснах Любовта, Толкова е мила, копринена, добра! Със другата ръка достигнах нежността, а тя се сгуши в мен и обичта ме сгря! Страстта надникна във очите ми кафяви, приближи се и с трепет ме погледна. Буйно разгоря в сърцето ми жарава, и лумна огън като за любов последна!

автор: Валя Кръстева

 • 12
 •  
 •  
 • Аз тази,която винаги съм търсила доброто и подсъзнателно,съм гледала позитивно да бъдеш себе си,независимо в какъв свят си…,се радвам че се откривам в тези редове,написани от един истински и божествен човек като Валя Кръстева……,благодаря за полезното четиво ще чакам с най голям интерес следващите редове!

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече