Кои са двете основни съставки на рецептата за тотален успех. Защо едното не може без другото?

успех

Не ми давай песни, които да пея! Дай ми нещо, за което да пея. – Joss Whedon

Всичко останало е подобие на успех. Всичко друго е непълнота, искане, жажда за още и още. А нима не може да е само едното?

Само Любов не е ли достатъчна?

Любовта е това, което движи Вселената. Онази сила, която ни дава възможност за развитие и еволюция. Тя е чудесна, красива, нежна и добра.

Тя е обликът на всички същности от висшите измерения на нематериалната Вселена.

Само тя може да ни обагри с пастелните цветове на прекрасните чувства, които изпитва една майка, сестра, приятел.

Безусловната любов е двигателят на прогреса.

Ако беше достатъчна само Любовта, ние нямаше да живеем в красивия материален свят, а щяхме да се наслаждаваме на пълнотата и във Висшите селения на ангелите.

Тя е едната половина от съкровената тайна, наречена „Успех”.

Само с нея всичко е половинчато. И, за да го запълним, зареждаме с горивото, наречено с може би най-поглъщащата дума – Страст.

А нима не може да използваме само страстта? И ако да, какво постигаме?

Ще получим това, което хората наричат „Материално благополучие, физическа удовлетвореност и т.н.” Благоденствието дали ще бъде, като богатство или сексуалното щастие не е достатъчно, ако не е заредено с магията на екстаза и любовта ,със силата, намираща се в сърцето на човека.

Успехът, това е един диамантен автомобил с кристален блясък.

Той може да върви постоянно напред и нагоре, ако двигателят му е безусловната Любов, а горивото му – висококачествена страст.

В това свое съчетание този автомобил е вечен в сиянието на квантовия преход и всеки един от нас може да се наслаждава на вълшебствата, които му предлага това лично негово диамантено бижу.

Да разгледаме 2 от аспектите на Успеха – работата и връзката с любимото същество

Най-често тая дума я отъждествяваме с нещо, което правим за пари.

И често тук е закодирано „или” – или ми харесва да го правя, но не ми носи достатъчно приходи, или изкарвам доста, но съм уморен и не мога да се насладя на живота.

Защо е така?

Защото в първия случай е налична само любовта, а във втория само страстта.

А не може ли просто да изтрием „или” и на негово място да поставим „и”?

Какво ще се получи тогава? – Ще се получи „Успех” – обичам да го правя, при това със страст, което ме качва в моя кристален автомобил.

Откъде да започна? – Започни от високото, от главата. Помисли си:

„Какво е онова, което бих правил, дори и ако никой не ми плаща за това?”.

Мини през сърцето – „Тази дейност ще ми носи ли истинска радост?”

И слез до силата на сакралния енергиен център „С истинска страст ли ще го правя? Ако падам и губя, дали тази ми дейност ще има силата да ме вдигне отново?”

И вече си започнал…

Защото, когато знаеш какво е онова, което ще ти достави истинско удоволствие, ти ще получиш и подкрепата на всички сили от видимия и невидимия свят.

А тук няма никаква възможност за провал.

Това е един от Вселенските закони, описан още в херметичното учение на Хермес Трисмегист, известен като Бог Тот – „Каквото горе-това и долу, каквото долу-това и горе”. Т.е. силата на любовта ти (горе), води до страстта(долу), а силата на страстта те извисява до любовта на горните измерения.

И се получава един прекрасен кръговрат – Отгоре-надолу, отдолу-нагоре и така се въртят колелата на личния ти автомобил „Успех”.

Сексът е утехата, която получавате, когато не може да имате любов – Г. Г. Маркес

Ах, тези толкова желани половинки, които търсим!

Защо така често се разминаваме и не ги намираме? Защото търсим половинки, а не пълноценни същества, с които да споделим своята пълнота!

Често търсим или някой, който да ни даде любов и нежност или пък да ни дари с красивата емоция на сексуалния екстаз – или по възможност и двете.

Търсим някой да ни даде… Защото сме непълни и имаме нужда от любов? Но и другият, който срещаме има същата нужда и непълнота. Тогава?

Как ще намерим щастието?

Докато не дадеш дърва на камината, няма как да получиш топлина от нея.

И тук е валиден друг Вселенски закон – за даването и получаването.

За да получиш, ПЪРВО ти трябва да дадеш.

Можеш да дадеш само нещо, което вече притежаваш и то в достатъчни количества, че да има както за теб, така и за раздаване.

В нашия случай става въпрос за Любов.

Пълно ли е сърцето ти с искрена любов?

Обичаш ли всяка част от твоето тяло, мисли и емоции, за да споделиш тези чувства и с друго същество?

Говорим за безусловна Любов.

Аз те обичам просто защото те има. Ще се радвам да споделям с теб радостта от живота си – без ревност, зависимост и изисквания!

Тази Любов води до тантрическо сексуално удовлетворение, което прави връзка с божествения извор на Вселенския Абсолют.

И отново се завърта кръгът – отгоре-надолу и отдолу-нагоре.

Колелата на „Успеха” се въртят, за да достигнем мястото, което различните религии и учения наричат по свой си начин – Просветление, Осъзнатост, Пето измерение, а на мен ми харесва да го наричам „Място на неограничените възможности”.

Протегнах ръка и докоснах Любовта, Толкова е мила, копринена, добра! Със другата ръка достигнах нежността, а тя се сгуши в мен и обичта ме сгря! Страстта надникна във очите ми кафяви, приближи се и с трепет ме погледна. Буйно разгоря в сърцето ми жарава, и лумна огън като за любов последна!

автор: Валя Кръстева

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак