ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
пъпети ,житейски уроци ,улица сезам

Жабока Кърмит и компания: 5 житейски урока от Мъпетите, които не може да пропуснете!

Запази за после

Не мога да си представя какво би представлявал света без познатите ни от Улица Сезам Мъпети…доста деца също не могат.

Ако си спомняте, това са онези пухкави, грозновати същества, представящи се на децата като техни най-добри приятели, които ще са до тях до края на живота им.

Точно за тези мили, смешни и забавни кукли, които изпълват със смях и радост всеки, който ги е гледал ще поговорим в тази статия.

Благодарение на Джейсън Сегел и останалите хора, които бяха част от последния филм наречен “Мъпетите”, тази продукция постигна голям успех за компанията Дисни и сега, малко по-надолу ще върнем в светлината на прожекторите герои като умопомрачителната красавица мис Пиги и големия пич жабока Кърмит, а Елмо помните ли го….

Творенията на Джим Хенсън, който ги създаде, по своята същност имат за цел да научат децата по един забавен начин на някои изключително важни, основни урока за живота.

И само защото мислите, че сте твърде пораснали или прекалено стари за героите от световно известното детско шоу Улица Сезам, и само защото си мислите, че сте наясно с някои от основните житейски правила, не означава, че сте твърде стари да научите нещо, напротив!

Не забравяйте, че Мъпетите са повече от артисти – те са и доста добри учители…..

Внимание: следват 5 страхотни житейски урока преподадени от Мъпетите, които някои от вас тепърва ще научат, а други е добре да си припомнят:

1. Бъдете по толерантни

Ако едно прасе и една жаба могат да се разбират, не може вие и вашият съсед, ако сте в непрекъснати припирни да не постигнете компромис помежду си.

Ако Пиги и Кърмит могат да изглеждат дори като двойка, която постига съгласие въпреки очевидните си различия, защо и вие да не можете?

Всеки от нас може да приложи малко повече толерантност в отношението си към света и околните.

Спрете да се тревожите за това колко пари изкарва някой друг и колко добре видиш ли му било, спрете да мислите как приятелите ви имат по добра работа от вас, а вие сте прецакани, спрете да се дразните на трудния характера на жена си, спрете!

Просто приемете хората като хора, точка!

Да, не може да харесвате всички, но можете да се научите да обичате досадните хора……..е, бихте могли поне да опитате.

Ако целият свят се събере и всички хора седнат заедно да изгледат няколко епизода на Мъпет шоуто, може би щяхме да видим много повече общи неща, които ни сближават, повече неща, които да ни карат да бъдем малко по-толерантни…

пъпети ,житейски уроци ,улица сезам

2. Трябва….трябва да се забавляваме…..

Ако сте гледали поне за мъничко улица Сезам, знаете какви щури неща правят понякога мъпетите и какви закачки си организират помежду си.

Ако не друго, то поне може да бъдете сигурни, че Кърмит и компания знаят как добре да прекарат времето си.

С напредването на възрастта, животът изглежда че става доста по-сериозен….

Да, повечето отговорности, които настъпват с увеличаването на годинките могат да докарат човек да се превърне в лице с каменно изражение, изпълнено с тревожност.

И въпреки това никога не забравяйте да поемете дълбоко дъх и просто да живеете по малко повече заради себе си.

Така че….да се позабавляваме….!

3. Дръж се……бъди търпелив

Преди последния успех на най-новия филм за Мъпетите, идеята за тях се намира в едно състояние на неопределеност.

Леко позабравени, без хитови предавания в последно време, много малко реклама – изглежда че никой не го е грижа за тях, а част от децата вече дори не знаят кои са.

Но компанията на Уолт Дисни направи удар с последния филм за тях и те отново са в умовете и сърцата на феновете по света.

/Като говорим за дисни задължително вижте 7 житейски урока от Уолт Дисни, които ще променят живота ви! Гарантирано/

С всичко това, което ви казвам нямам за цел да ви обясня колко велики са тези герои и как трябва да гледате последния им филм, искам да ви кажа нещо друго…

Да бъдеш упорит е ценна черта.

Когато животът почука на вратата, хванал голямата торба с късмет предназначена за вас, вие гледайте да сте там и да му отворите. Гледайте да сте търпеливи…

Облегнете се на приятелите си, разчитайте на роднините си, помолете близките хора до вас за помощ когато нещата станат наистина груби и не забравяйте, че трудните времена в крайна сметка ще отминат.

А още преди да го разберете….да се надяваме, че ще се върнете в играта по силни от всякога!

4. Музиката винаги прави така, че нещата да изглеждат много по-добре

Единственото нещо, на което винаги могат да разчитат пухкавите Мъпети, е че винаги биха могли да се разкършат, да потанцуват на някоя готина песен във всеки един момент.

Независимо дали вършите досадна домакинска работа или се мъчите да се справите с трудна задача на работното си място, завъртете манивелата на любимия си плеър, пуснете си любимата мелодия или песен и ще видите…

…по-скоро вие вече знаете колко добре ще се почувствате и колко бързо ще ви мине досадното и неприятно време.

5. Мечтайте на едро….

Мъпетите няма нужда да си направят мост между всички дъги във вселената, за да успеят да стигнат бързичко до всички свои мечти.

Мъпетите винаги имат мечта, може и да е една, но правят всичко необходимо, правят каквото трябва да стигнат до нея, без значение колко голяма, колко немислима, луда и недостижима изглежда тя.

Е, разбира се те не могат винаги да постигнат целите си, но със сигурност дават всичко то себе си…

Следвайте примера им….изключете мисълта, която ви човърка точно в този момент, че това са само глупави детски герои, облечени като смешни кукли….

Мечтайте често, мечтайте като тях….Може би някой ден желанието ви ще се сбъдне.

Финал по Мъпетски….

пъпети ,житейски уроци ,улица сезам

Много е вероятно да не можете да имате топчета за пинг-понг вместо очи, които също толкова бързо да отразяват всеки аспект от вашия живот, и да забелязват всяка трудност….

…не се и опитвайте да хванете всяка топка като китайски играч на тенис на маса.

Не можете да контролирате ръчно всеки аспект от съществуването си, всяка ситуация и събитие, но все още можете да живеете живота си по начина, по който го правят Мъпетите…

…малко по детски, малко по-безгрижно, малко по-толерантно, озвучен от любимата ви музика.

Забавлявайте се, грижете се за любимите си хора, не се ядосвайте заради не толкова любимите ви такива и следвайте мечтите си.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си