Променете живота си, вдигнете ваша лична Революция!

как да промените живота си, революция, лична революция, хомеостаза, либия, протести в либия, радикална промяна, как да промените живота си, мобарак, успех и богатство, време за промяна

Искате да промените живота си и отчаяно се борите това да се случи?

Има причина да е толкова трудно и неотдавнашните и дори моментни размирици в Близкия изток ни предлагат един поглед върху предизвикателствата, пред които сме изправени, когато се опитваме да подобрим заобикалящия ни свят радикално.

Президентът на Египет Хосни Мубарак спря да се инати и наскоро слезе от поста, от който представляваше страната си цели 30 години.

Хиляди демостранти излязоха по улиците, за да се изправят срещу неговата сила. Те хвърляха камъни и призоваваха за оставката му.

Очевидно след 3 десетилетия на хората им е дошло до гуша /да им завидиш, на нас ще ни трябват поне 100/.

В Либия също започнаха въстания, както и в Мароко, Тунис и други страни, чийто народ иска промяна, желае да промени статуквото.

Макар че няма да тръгвам и да се преструвам, че знам какво означават тези събития или стабилността в Близкия изток за България, за Америка или за когото и да било, мога да ви кажа по мое мнение как тези революции илюстрират, защо е толкова трудно за теб и мен да създадем радикална промяна в живота си!

Когато гледах по ТВ въстанията и протестите в Египет, ми дойдоха наум 2 въпроса. Първо, защо хората там решават, че точно сега е времето да направят промяна?

И второ, защо те чакат цели 3 десетилетия, за да направят нещо /този въпрос важи и за нас, но ние още си чакаме/.

Та колкото повече мислех за това, толкова повече осъзнавах, че пречките, камъните на пътя, които спират промените в нашия живот са универсални за всички нас.

Независимо дали сте от Либия или от България! Тези големи протести и негодувания илюстрират една от нашите най-силни страни, както и най-голямата пречка, пред която сме изправени, когато се опитваме да създадем по-богат живот във всеки смисъл на тази дума!

Нашите тела са проектирани за едно нещо и противно на общоприетото от гурутата за личностно развитие или пък противно на отговора, който очаквате, това НЕ са успехът или богатството.

Нашето тяло е проектирано с единствената цел…да оцелеем!

Хомеостазата е механизмът на тялото ни, който се опитва да запази равновесие, защото благодарение на нея имаме невероятната способност да оцелеем дори и при най-тежки условия – екстремни температури, диети, поробители, болка и т.н.

Хомеостазата (или хомеостазис) е свойство на една отворена система, особено на живите организми, да регулира вътрешната си среда така, че да поддържа стабилно, постоянно състояние чрез многобройни корекции на динамичното равновесие, управлявани от взаимосвързани регулаторни механизми. Терминът е въведен през 1932 г. от Уолтър Кенън от гръцкото хомоис (еднакъв, подобен, съвпадащ) и стасис (стоя, състояние)

Но тъй като тя /хомеостазата/ отнема много малко усилия и остава незабелязана като процес, за да оцелеем през 21 век ние се чувстваме объркани и в конфликт със себе си.

Искаме нещо по-добро, но години и десетилетия могат да отминат, докато предприемем някакви действия и отбележим някакъв прогрес!

Така че как можем да създадем наша си, лична революция, която да трансформира радикално живота ни?

4 стъпки как да го направите:

[sws_divider_line]

1. Престанете да се оглеждате нагоре и започнете да търсите надолу

Ако имате късмет, ще ударите точката на пречупване, когато нещата станат толкова зле, че няма да можете да удържите на статуквото още дълго.

Това може да бъде решението, че ще е по-добре да прекратиш връзката си, отколкото да продължаваш да имаш лоша такава, или да приемеш идеята, че да стартираш собствен бизнес е по-малко плашещо и изнервящо от това да продължаваш да работиш за тъпия си шеф.

Да погледнете надолу може да отключи инерцията ви на изкачване към нещо по-добро!

Още за силата на инерцията вижте статията: Изкуството на инерцията: Защо идеите се нуждаят от скорост?

2. Живот в пропастта

Ако чакате да дойде дъното, може и никога да не дочакате това да се случи. За да създадете емоцията, необходима за предизвикване на действие от ваша страна, фокусирайте се върху областите от живота си, които така прилежно се стараете да избегнете.

Този, който знае, че отчаяно се нуждае от промяна, но се преструва, че не е така няма да стигне далеч и може би ще стигне до дъното на въпросната пропаст. Трябва ли да се стига до там?

Колкото и болезнено да бъде, изправете се пред лицето на реалността на ситуацията и се фокусирайте върху пропастта, към която сте се насочили – мястото, на което се намирате в момента и мястото, на което наистина искате да бъдете.

Усети болката, разочарованието и гнева! Изживей ги! Потискането на негативните чувства е изключително лош съветник и няма да ви доведе до нищо добро.

Не вярвате ли, питайте световно известния хипнотизатор и психолог Пол Маккена, ако не вярвате! Но трябва ли да се стига чак до там!

Направете нещо сега, защото пръстта на голямата пропаст под кратата ви се рони под пръстите ви и може да пропаднете всеки момент. Но дори и да паднете не се притеснявайте.

Дъното е мястото, където единствената посока за движение е само нагоре….

3.Време за промяна

Какво е общото между всички големи революции и въстания? Те се борят за големи, мащабни и значими промени на моментната ситуация. Малките промени не ги мотивират изобщо.

Така че когато става въпрос за вашата лична революция, уверете се, че наградата на финала наистина ще си е струвала усилията и че със сигурност ще бъде голяма!

4. Намери си приятел

Забелязахте ли ефекта на доминото в случващото се в Близкия изток в момента? Това, което започна в една страна, вече се “разширява” в няколко други.

Когато сте изправени пред огромно предизвикателство хубаво е, даже е задължително, да имате подкрепата на някой, който също се бори за успех и за победа.

Намери си приятел, който да се присъедини към теб, някой, който също като теб е достигнал или доближил до дъното на пропастта, някой който също като теб иска да създаде своята, лична революция за собствения си по-добър живот!

В заключение

[sws_divider_line]

Независимо дали сме в Тунис, Либия, Лос Анджелис или България, всички ние сме изправени пред същите предизвикателства, когато искаме да създадем радикална промяна в собствения си живот.

Полудей, протестирай срещу статуквото! Търси нещо по-добро. Не чакай да паднеш в пропастта, да стигнеш дъното. Направи така, че промяната да се случи още сега…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта