Да постигнете това, което желаете с цялото си сърце?

Запази за по-късно
 

Кое е онова, което искате точно в този момент и не притежавате? Повече любов? Повече пари? Успех и възхищение? По-добро здраве?

Вижте как да преодолеете скритите препятствия, които ви пречат…

Имам един простичък пример, с който ще ви помогна да откриете скритите препятствия, които ви пречат да постигнете всички тези неща.

Готови ли сте?

Вземете един лист и отделете минутка, за да запишете онова нещо, което наистина желаете. После напишете всичко, за което се сетите, пречещо ви да постигнете това нещо.

Много е важно да откриете с точност какво ви е необходимо, за да постигнете желаното, затова отделете достатъчно време, преди да продължите да четете нататък.

………………..

Готови ли сте? Нека сега видим какво има в списъка ви?

Работата ви противна ли е? Живеете ли в гаден квартал? Може би не познавате подходящите хора? Или нямате необходимия капитал, за да започнете бизнеса, за който си мечтаете?

Нямате достатъчно време, за да усвоите нови умения или да се заемете с нов проект?

Вероятно вие сте изправени пред същите препятствия. Всъщност по всеобщо признание точно тези неща пречат на повечето хора да постигнат успеха.

Сега завършете упражнението, като напишете:

„В действителност нито едно от тези неща не ми пречи да постигна желаното.“

Ако се замислите, почти всичко, което някога сте желали от сърце, е изисквало да преодолеете някакво препятствие.

Затова можете да си представите колко е полезно да научите тази тайна, за да можете да се справите с пречките и да постигнете мечтаното.

Ето ви тайната, която мъдрите учители споделят с нас:

Единственото нещо, което ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите вие. Естествено, че не сте изненадани!

Всички неща, изброени като спънки във вашия списък, са само симптоми на същинското препятствие… А то е вашето убеждение, че не друго, а тези неща ви пречат и ви дърпат назад.

убеждения

Онова, в което вярвате, е пряко свързано с всичко, което сте попили автоматично от хората и събитията около вас още от деня, в който сте се родили.

Тъжната истина е, че повечето от възгледите, с които са ви наблъскали главата, са точно противоположни на онези, които ще ви доведат до по-добър живот.

Всъщност именно те са близо 99% от причината, поради която днес нямате онова, което искате.

Ще откриете, че истинската ви същност е скрита, погребана под пластове от убеждения, които сте усвоявали от останалите, без да ги подложите на съмнение.

Истинската ви същност е на много силно човешко същество, способно да постигне всичко, което желае.

При това често да го постигне бързо и лесно, без усилията, които сте възприели, че са необходими за постигането на каквото и да било.

Когато растем, ни учат да бъдем зрели и да зарежем фантазиите и вярата във вълшебствата на света, които ни заобикалят.

Ние боготворим науката и фактите, както и възгледа за света, че реалността е онова, което виждаме, защото всички други го вярват.

Когато за първи път чуете, че вие сте отговорни за всичко във вашият живот, първоначално ще го възприемете и ще започнете да се обвинявате за всички провали и неуспехи.

Онова, което ще ви бъде по-трудно е да се гордеете с постигнатите успехи и да приемете, че можете категорично да заявите какво ви е необходимо.

Да бъдеш отговорен за нещата от живота не значи само да се обвиняваш или хвалиш за всеки успех, а просто да осъзнаеш връзката между онова, което правиш и не правиш и как действията ти се отразяват на получените резултати.

Първоначално ще ви е неловко и с неохота ще се откажете да свалите предпазната маска на обвиненията към другите и на изявленията, че случващото се ви е неподвластно.

свалете маските

Истината обаче е, че поемането на отговорност е най-бързият и ефикасен начин да промените нещата, които не харесвате, и да получите онова, към което се стремите в живота.

В края на краищата, ако се случи нещо лошо и не сте го извършили вие, как всъщност може да го поправите?

Като творец на собствената си действителност можете да поемете отговорността и да съсредоточите енергията си, за да постигнете желаните резултати и да избягвате нещата, които не искате.

Представете си колко трудно бихте се научили да карате колело, ако обвинявахте всяко камъче на паважа, колелото или препятствията по пътя.

Вместо това вие се упражнявате как да пазите равновесие, как да завивате, кога да използвате спирачките и в крайна сметка се научавате да карате колело.

Както казват, карането на колело никога не се забравя. Ами същото е и с поемането на живота в ръце и преодоляването на препятствията.

След като веднъж разберете как да създадете вашата действителност, изведнъж придобивате способността да планирате път към постигане на желанията си. Това наистина ще ви изненада, защото усещането е вълшебно.

Ако искате да видите филм, който е чудесна метафора на този принцип, сетете се за „Матрицата“.

В него има една сцена, в която главният герой Нео осъзнава, че има силата да направи всичко, и действително извършва онова, което преди и той, и останалите са считали за невъзможно.

Винаги, щом се почувствате в затруднение и забравите нещата, които знаете за създаването на собствената си действителност, спомнете си как Нео открива истинската си безгранична сила или друг подобен ваш си пример!

В живота често чуваме принципи на успеха от рода на: „Човек е онова, в което вярва“ или „Ако кажеш, че можеш, значи ще можеш. Ако кажеш, че не можеш – няма да можеш“…

Но ние не осъзнаваме истинското значение, което съдържат тези принципи.

Твърде лесно е да оставим популярната култура да ни напълни главата с утешителни безсмислици и така да останем слепи за същинската, несравнимо по-могъща истина, че ни възпират единствено ограниченията, които сами сме си наложили.

Наша е отговорността да повярваме кое ще ни доведе до желаното. Филми като „What the bleep“ ще ви отворят очите за това до каква степен сами управлявате живота си и да разберете кой всъщност „кара влака“.

И така, също както да се научиш да караш колело отначало е страшничко и дори болезнено, след като веднъж осъзнаете, че го управлявате, винаги ще сте в състояние да го подкарате в желаната посока на живота и ще заобикаляте всички препятствия, които срещнете по пътя си.

Крейг Перин, интернет маркетинг експерт и преподавател

 • 1
 •  
 •  
 • Христо блaгодaря ти зa стaтиятa! Зa мен е удоволствие дa я прочетa, кaкто и коментaрите зa нея 🙂
  Няколко години бях много зле и психически и физически, зaщото се рaзболях тежко и след две години лечение лекaрите ми кaзaхa, че имaм сaмо 10 процентa шaнс дa живея. Но aз не се предaвaм никогa и не спирaм дa се боря именно зaрaди примерa с Нео и bleep 🙂 🙂 🙂
  И съм нaистинa щaстлив човек! 🙂

  • Здравей Ели,

   И аз ти благодаря за коментара.
   Пожелавам ти от сърце успех в битката!

   Поздрави,
   Ицо

 • Десислава Христова каза:

  Една от любимите ми книги:“Закуска за шампиони“ Ето цитата по темата: „Във всеки случай нещата,които разни хора са ми наблъскали в главата,не си пасват,често са безполезни и противни,несъразмерни едно с друго,несъразмерни с истинския живот,протичащ извън моето съзнание.“ Имам чувството ,че през целия си съзнателен живот постоянно с това се занимавам-чистя и пренареждам.На места направо къртя от корен…Служба-няма как! 🙂

 • Даниела каза:

  Определено за да постигнем нещо трябва да си вярваме. Например, аз се научих да въртя обръч едва вчера – след като опитвах 20 години и счупих три. Само защото едно седемгодишно германче ме накара да си повярвам. Че мога, че е лесно, че щом то може и аз ще успея – все повтаряше „Виж само, може да отнеме часове, докато падне на земята“.
  Обаче всички неща не се постигат САМО с вяра, а това вече води към доста други статии на Христо.

 • митко каза:

  За мен беше удоволвствие да чета написаното по-горе! Иска ми се колкото може повече хора да го прочетат и осъзнаят.

 • Бих искала да коментирам точно примера на Георги. Да, сигурно е, че евреите в лагерите на смъртта са искали да излязат на свобода, но би ли ми казал, дали са вярвали, че могат да го постигнат. Много малко са хората, смачкани физически и психически до такава степен, у които е останала истинска вяра. Когато няма вяра, има спъващи обстоятелства и няма успех.

 • Georgi, ne che neshto, no ti ot tvoia zatvor niama da uspeesh da izlezesh. Zashtoto ne go iskash. Dori sum siguren, che prez edna kliuchalka s dvete ochi mojesh da gledash.

 • Не, че нещо, но предполагам, че евреите, попаднали в Аушвиц най-много от всичко са искали да излязат на свобода. Също така предполагам, че основната им пречка не са били самите те. Останалото е ясно.

  • разбирам на къде биеш Георги, но и за едното и за другото могат да се извадят доста примери и всеки сам решава кое да възприеме 🙂

  • Иванка каза:

   Ще се постарая да помогна според начина, по който аз разбирам нещата. Същевременно моля за повече указания, ако се отклонявам и най-вече приоритети, примерно днес това е най-важно, утре това или за седмица поне, иначе на проба-грешка не си струва т.е. и без това е бавно, да ускорим получаването на желаните резултати.

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >