Щедростта – основата на собственото ни изобилие

щедрост ,изобилие

Щедростта – това е вниманието и желанието ни да помогнем на другите хора, това е намерението да направим нещо безкористно, това е доброто сърце, това е желанието да правим подаръци и да доставяме радост.

Иначе казано, именно изобилието е настроението да отдаваме нещо на другите.  А какво е това манталитет на дефицита? Това е когато имам усещането, че всички са ни длъжни – роднините, приятелите, патньорите, държавата.

Забелязал съм една интересна взаимовръзка: хората, които са спокойни по отношение на парите, които са открити, често са щедри.

Те са готови да ви изслушат, да ви помогнат безкористно. Могат, например, да ви закарат до някъде, без да ви вземат пари.

Те имат финансова независимост.

Хората, нямащи свобода в в мисленето си спрямо парите, считат, че все някой нещо не им е дал, че всички са им длъжни. Такъв е дълбокият дефицит. Те живеят в постоянно напрежение спрямо парите и имат финансови проблеми.

Затова сме длъжни да определим какво искаме за себе си.

Ако искаме изобилие, то трябва да станем щедри. Е, нужно е да се помни, че когато започнат да идват пари, тази щедрост трябва да се потвърди.

Един от важните принципи тук е –  принципа на 10%.

Когато се появяват пари, добре е част от тях да се влагат в благотворителност.

Ако нямате пари и не можете да помогнете финансово, главното е да имате твърдото намерение да бъдете щедри. Та нали щедростта може да е и в малки подаръчета, и в думите ни, и в своевременната подкрепа.

Когато се прояви реалната материална сила, нужно е щедростта да се прояви и на този етап, иначе ще е лицемерие от ваша страна. Аз съм щедър, но не и когато става въпрос за пари.

Казано иначе, благотворителността –  е един много важен принцип.

Ако искате да изчистите и да усилите тази ситуация енергийно, обезателно са ви нужни чисти, безкористни проекти. Просто поддържайте нещо, без да очаквате нищо в замяна. Това е просто ваш принос.

Има два типа хора – щедри и скъперници.

В дадения случай ще направим класификация на хората по темата ”Изобилие”. Каква е личностната ситуация на щедрите хора и личностната на скъперниците? Интересен е кармичният план на ситуацията. И така, щедрите хора се делят на 2 категории.

  • Първата – това са хора, които нямат особено богатство, но парите идват при тях някак от само себе си и ние можем да го забележим. Човекът си живее в своята ниша, без да се тревожи за материалното, но независимо от това си има всичко необходимо. Сякаш има някаква невидима поддръжка от вселената.

Искам да ви обърна внимание върху корена на тази дума – «Бог».

Паричната енергия – това е божествена енергия, тя идва от Бог. Ако не се научим да изграждаме взаимоотношения с Бог, с Висшето начало, енергията на богатството никога няма да дойде при нас. Това е единият сценарий.

  • Вторият сценарий – вместо да ни донесе радост, ще разруши живота ни. Защото се опитваме да експлоатираме енергия, която не ни принадлежи. Ние трябва да изграждаме отношенията си с Висшето начало по пътя на чистата мотивация, чрез служене на другите. Само при тези съставки се проявява голямото богатство.

Сега да разгледаме скъперниците.

Виждаме две ситуации. Първата – това са просто бедни хора.

Те носят в себе си манталитета на дефицита. Те се намират постоянно в положение на жертви, обвиняват всички, недоволни са от всички, завиждат на всички. Настроението им е такова – дълбока обида на самия живот.

И втората ситуация – това са богати хора, които разрушават връзката си с енергията на изобилието. Това е тънка кармична реакция, която ние външно можем да не забележим. Тя действа не рязко и изведнъж, а бавно и постепенно.

Такива хора могат дори и да прибавят към богатството си още, но богатството им е просто като инерция от минали заслуги, от предишно тяхно благочестие. Но тяхното скъперничество, егоизма и желанието им да експлоатират другите, последователно, все повече и повече ще разрушава това изобилие на вътрешен план.

Такива хора непременно претърпяват финансов крах и получават нищета в следващия си живот. Затова нека не ви заблуждава външното им благополучие. Ако човек не преразгледа своето съзнание , той ще разруши благосъстоянието си.


Това е и цялата кармична схема.

Нека обаче ви кажа защо има щедри, но не богати хора. Това е интересен момент.

Всичко зависи от нивото на желанията. Ако анализирате внимателно живота на такива хора, ще забележите, че те просто не искат богатство. Т.е. от кармична гледна точка те могат да имат богатство, но не го искат.

Или друга ситуация – когато това е  реакция за някакви неблагочестиви действия. Но, практикувайки щедрост, те преодоляват тези реакции, изкупувайки по такъв начин стореното в миналото. След известно време ситуацията ще се обнови и кармичното им ограничение във финансов план ще изчезне.

Искам да ви разкажа пример с една жена-психолог от Казахстан.

Тя правила анализ на свои клиенти и забелязала интересна тенденция.

Неколцина директори на много крупни предприятия в Казахстан, които тя консултирала и знае биографията им, изменили нивото на благосъстоянието си, след като изменили намеренията си по отношение на парите.

В съветско време всички те били обикновени инженери в институти, много от тях били благочестиви хора, помагали на приятелите си, посрещали гости, но така или иначе, нямали богатство. Колкото им трябвало, толкова и получавали, но никога не са се стремели към големите пари.

След това идва перестройката и крахът на съветската система и тези инженери се събуждат една сутрин вече никому ненужни. Те разбират, че трябва да защитят семействата си, и се захващат с бизнес. И в течение на година, година и половина всеки от тях стига до ръководител на голямо предприятие.

Т.е. в начало ситуацията е била такава, че особено желание за богатство нямало. Но външната ситуация се променя, с което се променят и намеренията им. Решават, че е нужно, и погледнете колко бързо този кармичен потенциал, натрупан в съзнанията им, се проявява. Сега вече у тях възниква желание за богатство и често то се проявява.


[su_box title=”Автор и преводач:” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]

Олег-ГадецкиОт Олег Гадецки – ръководител на Международния образователен проект «Психология на третото хилядолетие», психолог-треньор, автор на доказани методики за личностно израстване. На III Международен фестивал на звездите на западната и източната психология (2008 г.) е признат за най-добрия треньор – психолог. „ Моето кредо, – казва Олег, – е много просто. Ние сме дошли в този живот, за да разкрием целия си потенциал, а не за да се приспособяваме към неуспехите и ограниченията”.


щедрост ,изобилиеСтатията достига до вас благодарение на Таня Катева: преводач от руски, педагог, психолог, космоенергет, мастер по технологиите на съзнанието, пише книги, води интернет семинари и тренинги, но преди всичко се описва като щастлива жена, човек, намерил себе си и своето призвание.

Още статии от Таня Катева:

  1. Възпитанието на деца – подсъзнание преследващо успеха, стремеж към цел, копнежи за победа
  2. Безумните неща, които пропускаме при възпитанието на децата ни – фар в океана на живота
[/su_box]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак