Гари Вайнерчук за СУПЕР мотивацията!

gary vaynerchuk

Огненият Гари Вайнерчук споделя фразата, която трябва да си повтаряме всяка сутрин, за да не забравим най-важното в този живот. Ето коя е:

Най-добрата мотивираща фраза се състои от три прости думи: “Не си вечен”.

Не се стряскайте, нека говорим по същество. Друга възможност може и да нямаме. Вместо да седим на едно място и да се оплакваме, хленчим и мрънкаме, че правим това, което не обичаме, просто трябва да спрем и започнем да действаме.

Голяма част от нас са съсредоточени върху чуждото щастие…

…макар да трябва да се погрижим и да мислим за своето.

Възможно е да звучи егоистично, но първо трябва да постигнем вътрешен мир и удовлетворение със себе си, а след това да се заемем с щастието на другите.

Запитай се:

Прави ли те това, с което се занимаваш по-успешен, по-щастливи?

Не само на работното място, но и в ежедневния живот. Щастливият човек осъзнава, че е много по-важно не колко пари изкарва, а как го прави.

garyvee

Когато Гари бил на около 20 прекарвал много време в обкръжението на хора, на възраст над 70 години. Срещал ги покрай работата си във винената индустрия.

Молел ги да му разкажат за живота си.

Всички те започвали с думите: “Жалко, че…”

Едни съжалявали, че не са работели по-усърдно. Други, че прекарвали малко време с близките и любими хора. Трети, че не правели това, което наистина искали, а се подчинявали на волята на родителите си.

И всички те съжалявали, съжалявали и съжалявали….

Ако бил научил нещо от тези хора, то можело да се изрази със следната фраза:

Няма по-добро време да започнеш да действаш от сега.

Ако сте на около 20 или 30, сега е времето.

Сега не е най-подходящият момент с всички сили да се опитвате да станете по-практични, да изкарвате много пари и да получите от тях това, което ще накара другите да ви обърнат внимание, например разкошен автомобил.

Вижте още и → Как да успееш за една нощ – Гари Вайнерчук

Разберете, че имате около 5 години за активно изграждане на онзи живот, който искате да имате. Пътешествайте заедно с приятелите си, откривайте за себе си този свят, създайте рок банда, където ще можете да проявите талантите си и ако във вашата квартира, освен вас продължават да живеят осем човека организирайте с тях някакво съвместно занимание.

Тъй като на повечето от нас не лежат някакви сериозни задължения, сега е времето да направим живота си такъв, какъвто искаме да го видим в бъдеще.

Дори да сте 40, 50, 60 или повече годишен имате достатъчно време, за да станете щастлив човек. Всичко е възможно, ако го искате силно. Може би, вместо да излезете в пенсия трябва да концентрирате усилията си върху това, какво всъщност искате.

Някога всички ще умрем. Без значение на колко сме, трябва да се възползваме от времето, което имаме, за да сме щастливи. Сега пред нас има безброй възможности, позволяващи ни да построим животът такъв, какъвто го искаме.

Често пропускаме възможности, смятайки, че можем да се възползваме от тях по всяко време. Живеем така, сякаш разполагаме с неограничено количество време.

Всички знаем обаче, че това не е така.

Всяка сутрин фразата “Не си вечен” трябва да ни кара да станем от леглото и да направим това, което желаем.

Имаме само един живот, само една възможност. Нищо не погубва живота на човек така, както съжалението. Затова спрете да се оправдавате и поемете по пътя на щастието.


A video posted by Gary Vay-Ner-Chuk (@garyvee) on

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА